🔥İndirim Enermax Liqmaxflo ARGB 420 İşlemci Sıvı Soğutucu 3186TL TT Kuponu varsa (2886TL)

İçeri sıcak hava basıyorsun 360mm üste aio taksan daha iyi değerler alırsın vrmlerine işkence etmezsin bu düzen sadece işlemcini efektif soğutur geri kalan her şey acı çeker radiatöre push pull yapsan bir nevi daha hızlı uzaklaştırırsın sıcak havayı ama hala içeri sıcak hava bastığın gerçeğini değiştirmiyor zorlama iş yapmışsın
“içeri sıcak hava basıyorsun, 360 mm üste taksan daha iyi olur” diyorsun hala ... Empirik kanıtlı veriler (Idle 30 °C, oyun 50–55 °C, benchmark 55–65 °C) bu teorini zaten çürütüyor. Yazmaya devam edebilirsin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

on numara setup @Kemalay bakta birşeyler öğren kardeş.
Dalga geçerek söylediğin ironide iki kasa aynı değil biri Lancool III diğer kasa 33.000 TL 'lik full tower DeepCool Morpheus

“içeri sıcak hava basıyorsun, 360 mm üste taksan daha iyi olur” diyorsun hala ... Empirik kanıtlı veriler (Idle 30 °C, oyun 50–55 °C, benchmark 55–65 °C) bu teorini zaten çürütüyor. Yazmaya devam edebilirsin.

Dalga geçerek söylediğin ironide iki kasa aynı değil biri Lancool III diğer kasa 33.000 TL 'lik full tower DeepCool Morpheus
İki kasanın maliyet ve içerdeki parça kalitesi farklı... O yüzden söylediğin eleştiriyi hiç üzerime almıyorum bile.

İki kasanın maliyet ve içerdeki parça kalitesi farklı... O yüzden söylediğin eleştiriyi hiç üzerime almıyorum bile.
Kardeşim anlamakta güçlük mü çekiyorsun sen işlemciyi en iyi bu şekilde soğutursun diyorum hala bana idle işlemci sıcaklığı yolluyorsun anakartın ekran kartın can çekişiyor gen 5 ssd olsa kasada omlet yaparsın üstünde bir tek alttan serin hava giriyor kasana

Kardeşim anlamakta güçlük mü çekiyorsun sen işlemciyi en iyi bu şekilde soğutursun diyorum hala bana idle işlemci sıcaklığı yolluyorsun anakartın ekran kartın can çekişiyor gen 5 ssd olsa kasada omlet yaparsın üstünde bir tek alttan serin hava giriyor kasana
Kardeşim, işte net cevap — ölçümle kanıtlı rapor:

Sen “anakart, ekran kartı can çekişiyor, SSD omlet yapar” diyorsun ama benim sistemde:
  • Idle: 30 °C
  • Oyun yükü: 50–55 °C CPU, GPU hotspot 60–64 °C
  • Benchmark: 55–65 °C, 66 °C olmuyor
  • Stres testi (OCCT): 88–90 °C
Gerçekler:
  • Anakart VRM → Enermax VRM fanı doğrudan serin hava basıyor.
  • GPU → Alt intake 3×12 cm 3000 RPM fanlar, hotspot serin.
  • SSD → Lancool III’de alt intake zinciri sayesinde serin hava sürekli dolaşıyor, “omlet” senaryosu yok.
  • Kasa içi basınç → Üst exhaust 2200 RPM’de optimum
Son yorum : Senin söylediğin “içeri sıcak hava basıyorsun” teorisi, ölçümle çürütülmüş durumda. CPU 50–55 °C, GPU ve VRM serin, SSD stabil. Yani bu kurulum zorlama değil, aşırı mühendislik hesaplamayla kurulmuş profesyonel airflow mimarisi.

👉 Son söz: Teori değil, ölçüm konuşur. Benim sistem kanıtlı airflow cooling; senin iddia ettiğin “anakart acı çekiyor” senaryosu pratikte yok. nokta.

Sen “anakart, ekran kartı can çekişiyor, SSD omlet yapar” diyorsun ama benim sistemde:
Gerçekler:
  • SSD → Lancool III’de alt intake zinciri sayesinde serin hava sürekli dolaşıyor, “omlet” senaryosu yok.
Son yorum : Senin söylediğin “içeri sıcak hava basıyorsun” teorisi, ölçümle çürütülmüş durumda. CPU 50–55 °C, GPU ve VRM serin, SSD stabil. Yani bu kurulum zorlama değil, aşırı mühendislik hesaplamayla kurulmuş profesyonel airflow mimarisi.

👉 Son söz: Teori değil, ölçüm konuşur. Benim sistem kanıtlı airflow cooling; senin iddia ettiğin “anakart acı çekiyor” senaryosu pratikte yok. nokta.
Bilmiyorsan bir bilene danış ve daha fazla rezil etme kendini.
Yani senin yaşın kaç bilmiyorum ama tahminim 28-30 arası ... ama senin yaşın kadar ben sistem topladım biraz gidip bu airflow 'u araştırırsan Globalde geçerli en ideal senaryolardan biri olduğunu ve sorunsuz olduğunu öğreneceksin !....
Neyi tartışıyoruz hala anlamıyorum.

Son düzenleme:

Gerçekler:

Yani senin yaşın kaç bilmiyorum ama tahminim 28-30 arası ... ama senin yaşın kadar ben sistem topladım biraz gidip bu airflow 'u araştırırsan Globalde geçerli en ideal senaryolardan biri olduğunu ve sorunsuz olduğunu öğreneceksin !....
Neyi tartışıyoruz hala anlamıyorum.
Paşam gemini ile konuşmak istesem giderim kendim yazarım senin kasanın kendi sayfasında airflow şeklini tarif ediyor girde bak

Gerçekler:

Paşam gemini ile konuşmak istesem giderim kendim yazarım senin kasanın kendi sayfasında airflow şeklini tarif ediyor girde bak
Olay gemini filan değil düzenleme yaptım. Olayın Airflow Mimari tarafını araştır ve birşeyler öğren ACİL !.....
Git kaynaklardan bul !.... söylediklerinin tamamı yanlış !!!!!!!!!!!

senin kasanın kendi sayfasında tarif ettiği sistem dediğin açıklama --> en çok kullanılan bir yöntem sadece... Bir yöntem yokki GGbaba.. burayı atlıyorsun kardeşim..

Söylediğim Akış şemasının Globalde karşılığını ve doğruluğunu bulabileceğine inanıyorum. Biraz araştırabilirsen ....!

Amacım seninle sidik yarıştırmak değil en çok kullanılan Airflow senin söylediğin, ender ve daha doğru olan benim kullandığım airflow sistemi. Nokta.

Olay gemini filan değil düzenleme yaptım. Olayın Airflow Mimari tarafını araştır ve birşeyler öğren ACİL !.....
Git kaynaklardan bul !.... söylediklerinin tamamı yanlış !!!!!!!!!!!

senin kasanın kendi sayfasında tarif ettiği sistem dediğin açıklama --> en çok kullanılan bir yöntem sadece... Bir yöntem yokki GGbaba.. burayı atlıyorsun kardeşim..

Söylediğim Akış şemasının Globalde karşılığını ve doğruluğunu bulabileceğine inanıyorum. Biraz araştırabilirsen ....!

Amacım seninle sidik yarıştırmak değil en çok kullanılan Airflow senin söylediğin, ender ve daha doğru olan benim kullandığım airflow sistemi. Nokta.
3 mühendis arkadaş ile en doğruyu bularak yaptığımız bu airflow 'u yanlış diye nitelemen ve sıcak diye nitelemen tamamen senin bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor. Sadece çok bilinen airflow sisteminde ilerlemişin durum bu ....

3 mühendis arkadaş ile en doğruyu bularak yaptığımız bu airflow 'u yanlış diye nitelemen ve sıcak diye nitelemen tamamen senin bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor. Sadece çok bilinen airflow sisteminde ilerlemişin durum bu ....
sen seviyon yapay zekayı bende mühendisim 3 mühendis kafa yorduk falan yazıpta dahada zırvalama.

1778349681037.webp

1778349702070.webp

1778349714322.webp

1778349728901.webp

1778349760446.webp

1778349776848.webp

3 mühendis arkadaş ile en doğruyu bularak yaptığımız bu airflow 'u yanlış diye nitelemen ve sıcak diye nitelemen tamamen senin bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor. Sadece çok bilinen airflow sisteminde ilerlemişin durum bu .... Başka bir airflow sisteminin olabileceğine kanaat getirmem

KARDEŞİM ne zırvalıyon hala anlamadım ? YANLIŞ OLAN BİR SİSTEM YOK NEYİ TARTIŞIYORUZ....

YAPAY ZEKA DAN GİDİP YAZDIRIP BENİMLE KAFAMI BULUYORSUN...
YAPAY ZEKADAN YARDIM ALABİLİRSİN BUNDA GOCUNACAK BİRŞEY YOK..
MÜHENDİS İSEN O ZAMAN BENİM YAPTIĞIM SİSTEMİN DOĞRU OLDUĞUNU BİLİYORSUN DEMEKTİR.
O HALDE NEDEN TARTIŞMA YAPMAK İSTEDİĞİNİ ANLAMAK İSTİYORUM.
BUNUN CEVABINI ÖĞRENEBİLİRMİYİM SENDEN ?

YAPAY ZEKA YARDIMI VEYA İNTERNETTE ARAŞTIRMA YAP BUNDA AYIP BİRŞEY YOK.
TABİKİ BİZDE YAPAY ZEKAYA DA SORDUK. AMA TÜM KAYNAKLARIDA ARAŞTIRIP DOĞRULADIK. TEYİT ETTİK.

SEN HALA NEYİN DERDİNDESİN BEN ÇÖZEMEDİM KARDEŞİM !.....
3 MÜHENDİS ARKADAŞLA ARAŞTIRIP TEYİT ETMEMİZ NEDEN SENİ RAHATSIZ ETTİKİ SENİ ANLAYAMADIM ? DERDİN NE ?

YAPAY ZEKAYI MÜHENDİSDE KULLANIR NORMAL VATANDAŞ DA ? ARAŞTIRMA BAŞKA KAYNAKLARDAN YAPMAK İSTEYEN YAPAR? NEYİN TARTIŞMASINI YAPIYORSUN O ZAMAN !!!!!!!!

Son düzenleme:
Ön tarafa radyatör her türlü havayı azaltır içeri giren lakin içeri giren hava sana yetiyorsa CPU zaten soguyacak GPU da yetiyor SSD de ısınmıyorsa ki bu setupta SSD net bir şekilde normalden fazla ısınır ama bu normalden fazla da normal 30-35 derece fazlası da 40 falansa sorun olmaz bu setupta tek riskli faktör m2 zaten alttaki 2 fan gerçekten hava itebiliyorsa gpu kurtarır cpu zaten iyi m2 de cok ısınmıyorsa olmus bu setup
KARDEŞİM ne zırvalıyon hala anlamadım ? YANLIŞ OLAN BİR SİSTEM YOK NEYİ TARTIŞIYORUZ....

YAPAY ZEKA DAN GİDİP YAZDIRIP BENİMLE KAFAMI BULUYORSUN...
YAPAY ZEKADAN YARDIM ALABİLİRSİN BUNDA GOCUNACAK BİRŞEY YOK..
MÜHENDİS İSEN O ZAMAN BENİM YAPTIĞIM SİSTEMİN DOĞRU OLDUĞUNU BİLİYORSUN DEMEKTİR.
O HALDE NEDEN TARTIŞMA YAPMAK İSTEDİĞİNİ ANLAMAK İSTİYORUM.
BUNUN CEVABINI ÖĞRENEBİLİRMİYİM SENDEN ?

YAPAY ZEKA YARDIMI VEYA İNTERNETTE ARAŞTIRMA YAP BUNDA AYIP BİRŞEY YOK.
TABİKİ BİZDE YAPAY ZEKAYA DA SORDUK. AMA TÜM KAYNAKLARIDA ARAŞTIRIP DOĞRULADIK. TEYİT ETTİK.

SEN HALA NEYİN DERDİNDESİN BEN ÇÖZEMEDİM KARDEŞİM !.....
3 MÜHENDİS ARKADAŞLA ARAŞTIRIP TEYİT ETMEMİZ NEDEN SENİ RAHATSIZ ETTİKİ SENİ ANYALAMADIM ? DERDİN NE ?

Ön tarafa radyatör her türlü havayı azaltır içeri giren lakin içeri giren hava sana yetiyorsa CPU zaten soguyacak GPU da yetiyor SSD de ısınmıyorsa ki bu setupta SSD net bir şekilde normalden fazla ısınır ama bu normalden fazla da normal 30-35 derece fazlası da 40 falansa sorun olmaz bu setupta tek riskli faktör m2 zaten alttaki 2 fan gerçekten hava itebiliyorsa gpu kurtarır cpu zaten iyi m2 de cok ısınmıyorsa olmus bu setup
TEŞEKKÜR EDİYORUM KARDEŞİM. ÇOK SAĞOLASIN. HALA NEYİ NEDEN TARTIŞTIĞIMIZA İNANAMIYORUM. ORTADA YANLIŞ YOK ADAM ÇEKEMEMEZLİK FİLAN ALGISINA KAPILDI SANIRIM.. BAŞKA BİR TARTIŞMA GEREKÇESİ OLABİLECEK BİR DURUM YOK TÜM BİLGİLER VERİLER DOĞRU NEYİ TARTIŞMAYA ÇALIŞIYOR HALA ANLAMAK İMKANSIZ !..

SSD Anakartta EN TEPE olan yere yerleştirildi -> GPUDAN DAHA UZAK YERE YERLEŞTİRİLDİ.
37 -38 DERECE RevDeisDou nazik yorumun için teşekkür ederim.
isterseniz test edip sıcaklık değerlerinide canlı iletebilirim.
Tekrardan teşekkürler.

Son düzenleme:
TEŞEKKÜR EDİYORUM KARDEŞİM. ÇOK SAĞOLASIN. HALA NEYİ NEDEN TARTIŞTIĞIMIZA İNANAMIYORUM. ORTADA YANLIŞ YOK ADAM ÇEKEMEMEZLİK FİLAN ALGISINA KAPILDI SANIRIM.. BAŞKA BİR TARTIŞMA GEREKÇESİ OLABİLECEK BİR DURUM YOK TÜM BİLGİLER VERİLER DOĞRU NEYİ TARTIŞMAYA ÇALIŞIYOR HALA ANLAMAK İMKANSIZ !..

SSD Anakartta EN TEPE olan yere yerleştirildi -> GPUDAN D

CINEBENCH 2024 - ÇOKLU ÇEKİRDEK VE M2 SSD SİSTEMİN DURUMU 1 VE 2 NUMARALAR BENİM SON 2 TESTİMDİR.

SSD ISI DERECE ÖZÜR DİLİYORUM 37-38 DERECE DEĞİLMİŞ 27 - 28 DERECEYMİŞ YANLIŞ HATIRLAMIŞIM.

GÖRSELLER - DEFAULT BIOS AYARLARIDIR. İŞLEMCİYE BOOST 5.5 GHZ VEYA 5.8 GHZ YAPILMAMIŞTIR.

TESTLERİN YANILTICI OLMAMASI İÇİN HER 1-2 DAKİKADA BİR GÖRSEL SCREEN ALINIP TEST BİTENE KADAR GÖRSEL ALINMIŞTIR.

“Default BIOS, 73 °C CPU, 28 °C SSD. Boost yok, hile yok. Sistem gayet sağlıklı Cooling. Nokta.”

“SSD’yi GPU’dan uzağa koyduk, Cinebench tam yükte bile 28 °C sabit. Omlet değil, Mühendislik serinliği.”

Ekran görüntüsü 2026-05-09 232931.webp
Ekran görüntüsü 2026-05-09 232936.webp
Ekran görüntüsü 2026-05-09 233053.webp
Ekran görüntüsü 2026-05-09 233242.webp
Ekran görüntüsü 2026-05-09 233348.webp
Ekran görüntüsü 2026-05-09 233517.webp
Ekran görüntüsü 2026-05-09 233601.webp
Ekran görüntüsü 2026-05-09 233707.webp
AHA UZAK YERE YERLEŞTİRİLDİ.
37 -38 DERECE RevDeisDou nazik yorumun için teşekkür ederim.
isterseniz test edip sıcaklık değerlerinide canlı iletebilirim.
Tekrardan teşekkürler.

CINEBENCH 2024 - ÇOKLU ÇEKİRDEK VE M2 SSD SİSTEMİN DURUMU 1 VE 2 NUMARALAR BENİM SON 2 TESTİMDİR.
BİLGİNİZE, SSD ISI DERECE ÖZÜRDİLİYORUM 37-38 DERECE DEĞİLMİŞ 27 - 28 DERECEYMİŞ YANLIŞ HATIRLAMIŞIM.

TESTLERİN YANILTICI OLMAMASI İÇİN HER 1-2 DAKİKADA BİR GÖRSEL SCREEN ALINIP TEST BİTENE KADAR GÖRSEL ALINMIŞTIR.

“Default BIOS, 73 °C CPU, 28 °C SSD. Boost yok, hile yok. Sistem gayet sağlıklı Cooling. Nokta.”
“SSD’yi GPU’dan uzağa koyduk, Cinebench tam yükte bile 28 °C sabit. Omlet değil, Mühendislik serinliği.”

Ekran görüntüsü 2026-05-09 232931.webp

Ekran görüntüsü 2026-05-09 232936.webp

Ekran görüntüsü 2026-05-09 233053.webp

Ekran görüntüsü 2026-05-09 233242.webp

Ekran görüntüsü 2026-05-09 233348.webp

Ekran görüntüsü 2026-05-09 233517.webp

Ekran görüntüsü 2026-05-09 233601.webp

Ekran görüntüsü 2026-05-09 233707.webp

Ekran görüntüsü 2026-05-09 235537.webp

İlim ilim bilmektir, ilim kendini bilmektir;

Sen kendini bilmezsen ya nice okumaktır.”**
“Söz biter, hikmet kalır.”
“Edep, ilmin tacıdır.”
“Her kim kendini bilirse, Rabbini bilir.”

Son düzenleme:
yaklaşık 2 ay önce enermax 420mm sıvı soğutma aldım 3700 tl civarında idi kasa olarak NZTX H9 flow kullanıyorum üste çok rahat sığıyor ama fiyat biraz tuzlu düz modeli beyaz 10k civarında a rgb fanli modeller 10-12k arasında

Aldık hocam bakalım teşekkür ederim indirim için. Bu soğutucuya özel kasa önerebilir misiniz peki? Anakartım MSI MAG B850 Tomahawk max wifi. Ekran kartımda daha almadım ama 9060xt yada 9070 olur büyük ihtimalle.

Bütçe 10Kyı geçmese mükemmel olur ama aşıyorsada önemli değil hocam sığmadıktan sonra soğutucuyu almanın bir manası kalmaz. Ben gerçekten kasalardan anlamıyorum bakıyorum ama sığar mı sığmaz mı çok bilmiyorum ilk kez sistem topluyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

NZXT H9 Flow 420 mm çok rahat sığıyor kullanıyorum

Efsane benim için bu ürün fiyat hak ediyor en FP sıvı.
Dip not: orta kısmını daki kapağı çıkardınız da seste azalma oluyo kanıtlamış bir şey.
Alıntıyı görüntüle
az yukarı kaldırınca da azalıyor tam oturtunca ses var

Son düzenleme:
yaklaşık 2 ay önce enermax 420mm sıvı soğutma aldım 3700 tl civarında idi kasa olarak NZTX H9 flow kullanıyorum üste çok rahat sığıyor ama fiyat biraz tuzlu düz modeli beyaz 10k civarında a rgb fanli modeller 10-12k arasında

NZXT H9 Flow 420 mm çok rahat sığıyor kullanıyorum

az yukarı kaldırınca da azalıyor tam oturtunca ses var
Erol Bey kapağı çıkartın sonra biraz hafiften çok sert bastırmadan 1-2 kez deneme yanılma yapın düzelecek.
Bir daha hiç ses çıkmayacak o şekilde...
Bende şu an SIFIR ses.....
bilginize...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,209,624
Üyeler
195,082
Son üye
Enes0234
Geri