EKRAN KARTIMDA SÜRÜCÜ SORUNU VAR !

Reaksiyon skoru
13
Merhaba.
1778342924284.webp
1778342955429.webp

Benim problemim şu bilgisayarım normal çalışırken ve ben kullanırken aniden monitör 10-20 saniye kadar donuyor sonra siyah ekran geliyor klavyenin mouse‘un monitörün ışığı hepsi kesiliyor ama Kasam'ın ışığı halen yanmaya devam ediyor ve kasa kapanmıyor kapatmak için mecburen fişi çekmem gerekiyor bilgisayarı tekrar açtığımda bilgisayar donuyor özellikle de farem takıla takıla hareket ediyor ve aygıt yöneticisine baktığımda ekran kartımın güncelleştirmelerinde bir problem olduğunu bundan dolayı kod 31 hatası verdiğini söylüyor manuel olarak kendim elimle sürücü güncelleştir deyip adımları izledikten sonra indirilmeyen sürücü indirdiğimde sorun düzeliyor ama aradan 1-2 saat geçtikten sonra tekrar aynı problem yaşanıyor.

Pek çok çözüm videosu izledim, yapay zekalara sordum, ekran kartımı DDU ile yenilemeye çalıştım ama işe yaramadı direkt kendim aygıt yöneticisine girerek ekran kartımı sildim ve tekrardan kendim driverlarını kurdum yine olmadı bilgisayarım Windows 10'du Windows 11 yaptım ama sonuç yine aynı bir şey değişmedi

Aygıt Yöneticisi kısmından ekran kartım gözüküyor ama görev yöneticisine baktığım zaman fotoğraftaki gibi ekran kartı gözükmüyor.

Ayrıca son olarak Windows 11 yüklediğimi söylemiştim Windows 11 yükledikten sonra tekrardan bir DDU işlemi yapmak istedim ddu‘da temizle ve yeniden başlat seçeneğini tıkladım normal şartlarda ekran kartımın silinmesi yani aygıt yönetici kısmında gözükmemesi gerekiyordu ama DDU işlemi bitince ben tekrar Aygıt Yöneticisi kısmına baktığımda ekran kartım aygıt yöneticisinde gözükmeye devam ediyordu.

Ne yapmalıyım?

DDU ile temizlemek için bilgisayarı güvenli modda ve internetsiz açman gerekiyordu yanış hatırlamıyorsam.
Ayrıca silsen bile windows otomatik tanıyabiliyor sanırım emin değilim

GPU’nun düşmesi, PSUgüç hattı, PCIe bağlantısı, anakart/BIOS veya ekran kartı arızası yüzündende olabilir.

Sistemini tam olarak yazarsan daha iyi bilen arkadaşlarda daha iyi yardımcı olur

Olduğu saati hatırlıyorsan buradan bak hata var mı .
Olay Görüntüleyicisi > Windows Günlükleri > Sistem kısmına bak.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Temiz bir format çakıp deneyebilirsin , bunu yaparak en azından yazılımsal olmadığını bir tık daha kanıtlayabiliriz

İnternette şöyle diyor.
elle sürücü güncelleyince düzelip 1–2 saat sonra tekrar bozuluyorsa, iki ana ihtimal var:

Windows Update arka planda AMD ekran kartı sürücünü değiştiriyor/bozuyor.
Ekran kartı/PSU/PCIe tarafında çökme oluyor, sürücü devre dışı kalıyor ve Code 31’e düşüyor.

DDU ile temizlemek için bilgisayarı güvenli modda ve internetsiz açman gerekiyordu yanış hatırlamıyorsam.
Ayrıca silsen bile windows otomatik tanıyabiliyor sanırım emin değilim

GPU’nun düşmesi, PSUgüç hattı, PCIe bağlantısı, anakart/BIOS veya ekran kartı arızası yüzündende olabilir.

Sistemini tam olarak yazarsan daha iyi bilen arkadaşlarda daha iyi yardımcı olur

Olduğu saati hatırlıyorsan buradan bak hata var mı .
Olay Görüntüleyicisi > Windows Günlükleri > Sistem kısmına bak.

Temiz bir format çakıp deneyebilirsin , bunu yaparak en azından yazılımsal olmadığını bir tık daha kanıtlayabiliriz

İnternette şöyle diyor.
elle sürücü güncelleyince düzelip 1–2 saat sonra tekrar bozuluyorsa, iki ana ihtimal var:

Windows Update arka planda AMD ekran kartı sürücünü değiştiriyor/bozuyor.
Ekran kartı/PSU/PCIe tarafında çökme oluyor, sürücü devre dışı kalıyor ve Code 31’e düşüyor.
𝙎𝙄𝙎𝙏𝙀𝙈𝙄𝙈
---------------------------------------
𝗔𝗠𝗗 𝗥𝗬𝗭𝗘𝗡 𝟱 𝟳𝟲𝟬𝟬
𝗔𝗠𝗗 𝗥𝗔𝗗𝗘𝗢𝗡 𝗥𝗫 𝟳𝟳𝟬𝟬 𝗫𝗧 𝗚𝗔𝗠𝗜̇𝗡𝗚 𝗢𝗖 𝟭𝟮𝗚𝗕
𝟯𝟮 𝗚𝗕 𝗗𝗗𝗥𝟱 𝗥𝗔𝗠
𝗚𝗜̇𝗚𝗔𝗕𝗬𝗧𝗘 𝗔𝟲𝟮𝟬𝗠 𝗛 𝗔𝗡𝗔𝗞𝗔𝗥𝗧

ACU (amd cleanup utility) kullan. DDU önermiyorum, amd de iyi çalışmıyor

Hocam yanlış anlama ama bir soru soracağım, monitör kablosunun anakarta takılı olmadığına emin misin?

Hocam yanlış anlama ama bir soru soracağım, monitör kablosunun anakarta takılı olmadığına emin misin?
evet ekran kartına bağlı

ACU (amd cleanup utility) kullan. DDU önermiyorum, amd de iyi çalışmıyor
Ayrıca eğer bilginiz varsa şu konuda da yardımcı olursanız sevinirim şu an Valorant'a girdiğimde VAN9003 hatası alıyorum araştırdığımda Windows 10'dan Windows 11'e geçtiğim için bu hatanın yaşandığını 1. adım olarak Windows'tan ayarlar kısmından güncelleştirmeleri denetle kısmında en son sürüme gelirsem 2. adım olarak Valorant'ta sağa tıklayıp uyumluluk gider kısmından Windows sekizi seçip uyumluluk gideri uygula yaptığımda 3. adım olaraksa BIOS'a girip Secure Boot kısmındaki ayarları yaptığımda düzeleceğini söylemişlerdi hepsini yaptım ama hata halen devam ediyor.
Ayrıca eğer bilginiz varsa şu konuda da yardımcı olursanız sevinirim şu an Valorant'a girdiğimde VAN9003 hatası alıyorum araştırdığımda Windows 10'dan Windows 11'e geçtiğim için bu hatanın yaşandığını 1. adım olarak Windows'tan ayarlar kısmından güncelleştirmeleri denetle kısmında en son sürüme gelirsem 2. adım olarak Valorant'ta sağa tıklayıp uyumluluk gider kısmından Windows sekizi seçip uyumluluk gideri uygula yaptığımda 3. adım olaraksa BIOS'a girip Secure Boot kısmındaki ayarları yaptığımda düzeleceğini söylemişlerdi hepsini yaptım ama hata halen devam ediyor.

Tpm 2.0 sorunları için en güncel bios sürümünün cihazda olup olmadığını kontrol edin anakart üretici sayfasından.

Sonrasında gerekli tüm yazılımları pc ye indirin ddu+ adrenalin en güncel sürüm + Amd chipset driver

Öncelikle Revo uninstaller gibi bir yazılımla amd chipset driverlarını da temizleyin.Bununla ilgili YouTube da Nebi akgünün core parking videosu var ordan yardım alabilirsiniz.

Son adım cihazdaki tüm internet bağlantılarını kesin ve güvenli modda açıp ddu ile temizlik yapıp restart atın.

Açıldığında öncelikle amd chipset driverlarını yükleyip restart atın.

Sonrasında adrenalin ile kurulumu yapıp ekran kartını yükleyin.

Restart atın ve interneti tekrar verin cihaza.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,949
Üyeler
196,861
Son üye
Sidar591
Geri