Ekran Kartı Undervolt Yapılmalımı

yapınca ne düzeliyo sadece sıcaklık mı
Mesela Am4 islemciler ile am5 te biraz farklı oluyor.
Genel mantık sıcaklık düşürmek. Tabi hem daha serin hem daha performanslı da çalıştırabilirsin ama her işlemci farklı silikon kalitesine sahip olduğu için farkli sonuçlar çıkabiliyor.
Biraz ugrastiriyor en uygun noktayı bulmak için. Saatlerce test edip fan sesinden kafan şişiyor 😀

bazı kartlara evet bazı kartlara hayır. eğer kartın ısınmıyorsa soğutma gücü yeterliyle ekran kartını mıncırmamak gerekiyor. özellikle konuya hakim değilsen farkında olmadan uzun vaadede zararda verebiliyorsun.

bazı kartlara evet bazı kartlara hayır. eğer kartın ısınmıyorsa soğutma gücü yeterliyle ekran kartını mıncırmamak gerekiyor. özellikle konuya hakim değilsen farkında olmadan uzun vaadede zararda verebiliyorsun.
valla pubgde fanlar yüzde 30da calısıyor kartta 60 derece
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Konuyu senden görüp bendeki karta yapıp geldim. Performans tamamen aynı ve sıcaklık 73 ten 66 ya düştü.
kafana göre mi yaptın videosu var mı

Sen bunun kendi kartına uygun olan bi rehberini bulursun yapacaksan. Bu benim kullandığım kart için ama genel olarak pek farkı olmuyor galiba.

Undervolt hem işlemciye hem ekran kartına yapılmalı yaptırılmalı diye düşünüyorum.
RTX 3080 undervolt yaptım güç tüketimi düştü kart buz gibi çalışıyor frekansları da çıtırdan yukarı çekip sabitledim oyunlarda sıfır drop sabit fps alıyorum çiçek gibi ve daha az elektrik ile daha fazla ve stabil fps.

Undervolt hem işlemciye hem ekran kartına yapılmalı yaptırılmalı diye düşünüyorum.
RTX 3080 undervolt yaptım güç tüketimi düştü kart buz gibi çalışıyor frekansları da çıtırdan yukarı çekip sabitledim oyunlarda sıfır drop sabit fps alıyorum çiçek gibi ve daha az elektrik ile daha fazla ve stabil fps.
ama 3080 zaten 10000 watt cekiyor benim kart patatesle bile çalışır re9da ultra ayarlarda 70 derece falandı

ama 3080 zaten 10000 watt cekiyor benim kart patatesle bile çalışır re9da ultra ayarlarda 70 derece falandı
Ben genel konuştum hocam ya, bendeki 3080 Asus TUF serisi zaten serin çalışıyor ama undervolt öncesi 65 dereceyi görmüyordu şimdi de 60 ı geçtiğini görmüyorum mesela en ağır oyunda 2K+ çözünürülük full ayarlarda oynasam bile

benım kartım da 6700xt. bende uv yapılı ama az ceksın dıye degıl kartın sıcaklıklarını dusurmek ıcın. acmak ıstemıyorum kartı eger acarsam tam bakım yapmak ıstıyorum padlerı falan degıstırmeyı da ıstiyorum ama pad ölçülerini bilmiyorum ve internete de guvenmek ıstemıyorum sımdı kart her oyunda 70 80 hotspot arası takılıyor kendı kendıne 1100 rpmlerde

Adana'da da olsa 54 derecede kalacak. :D
1778444670681.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,210,299
Üyeler
195,332
Son üye
Kıvançg
Geri