Spor Hakkında Sorum Var

rxsy

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
213
Selamın aleyküm ben geçtiğimiz cuma günü spora başladım full body çalışıyorum şuan oradaki hoca öyle yapmamı söyledi

İlk olarak göğüs artından sırt sonra farkı bir alette tekrar sırt sonra bacak iki farklı alette ardından biceps yine iki farklı alet son olarak triceps

hocaya sordum hocam ben kaç gün gelicem diye bana hergün gelebilirsin dedi bir aylık yazıldın günlerin boşa gitmesin dedi ama ben kesin olarak önümüzdeki ayda gidicem sonra 1 haftalık ara ardından eylül ayına kadar devam edicem

kısacaa sorum kaç gün spora gideyim hergün gitmek mantıklı mı oldukça zayıf ve kilo almaya çalışan biriyim
teşekkürler

Takipteyim konuyu

• Beğen
Reaksiyonlar: rxsy
hergün gitmek mantıklı değil 4-5 günlük ağırlık antrenmanı yeterli

hergün gitmek mantıklı değil 4-5 günlük ağırlık antrenmanı yeterli
haftada 6 gün spor salonu açık şuan full body çalıştırıyo biraz alış ağırlık antremanlrına geçircem dedi şimdi ben 6 gün gideyim mi yoksa 4 5 gün mü gideyim

yeni başlamışsın bence çok zorlama bana kalırsa 4-5 gün git kaslarının dinlenmeside gelişim için elzem

spor yapıyor olman kilo kaybetceğin anlamına gelmiyor
kalori açığıyla alakalı bu durum mesela günde 2500 kalori alıp 2 bin kalori yakarsan yine kilo alırsın
madem kilo alacaksın kardiyoya fazla girme bide ilk ayın da 2 günde 1 git
hamsın daha

Selamın aleyküm ben geçtiğimiz cuma günü spora başladım full body çalışıyorum şuan oradaki hoca öyle yapmamı söyledi

İlk olarak göğüs artından sırt sonra farkı bir alette tekrar sırt sonra bacak iki farklı alette ardından biceps yine iki farklı alet son olarak triceps

hocaya sordum hocam ben kaç gün gelicem diye bana hergün gelebilirsin dedi bir aylık yazıldın günlerin boşa gitmesin dedi ama ben kesin olarak önümüzdeki ayda gidicem sonra 1 haftalık ara ardından eylül ayına kadar devam edicem

kısacaa sorum kaç gün spora gideyim hergün gitmek mantıklı mı oldukça zayıf ve kilo almaya çalışan biriyim
teşekkürler
valla bence 4 ideal ama 5 de olabilir spora yeni başladığın için 5 gün gidersen natural oldugun için vücudun toparlanması zor olur o yüzden 4 gün git vucudun full body de biraz hamlığını attıktan sonra günlere göre bölüp antrenman yaparsın örn bi gün sırt triceps bi gün biceps göğüs gibi vs. kilo almak asıl amaç ise kardıyoyu çok önermem gainer alabilirsin cicibebe ve keçiboynuzu pekmezi baya yardımcı oluyor kilo alırken

Arkadaşların dediği gibi hocam spora ilk başladığımda ve bütün vücut çok çalıştığımda ceket bile giyemeyecek şekilde hamlamıştım. Nacizane tavsiyem iki üç gün gidip bir mola vermek o da haftada 5 6 güne tekabül ediyor.

spor yapıyor olman kilo kaybetceğin anlamına gelmiyor
kalori açığıyla alakalı bu durum mesela günde 2500 kalori alıp 2 bin kalori yakarsan yine kilo alırsın
madem kilo alacaksın kardiyoya fazla girme bide ilk ayın da 2 günde 1 git
hamsın daha

valla bence 4 ideal ama 5 de olabilir spora yeni başladığın için 5 gün gidersen natural oldugun için vücudun toparlanması zor olur o yüzden 4 gün git vucudun full body de biraz hamlığını attıktan sonra günlere göre bölüp antrenman yaparsın örn bi gün sırt triceps bi gün biceps göğüs gibi vs. kilo almak asıl amaç ise kardıyoyu çok önermem gainer alabilirsin cicibebe ve keçiboynuzu pekmezi baya yardımcı oluyor kilo alırken
spora başlama amacım kilo almak kilo alırken de düzgün kilo almak istiyorum yağlı bir şekilde kilo almak istemiyorum şuan günde 5 öğün kadar yiyiyorum örneğin
sabah 5 yumurta ve yarım ekmek
spor sonrası pilav üstü et yanında bir tabak yoğurt
sonra ailemle akşam yemeği yemekte ne varsa
yemekten bir çerez tabağı çerez
gece yatmadan önce artık ne yapabilirsem yumurta veya çikolatalı ekmek
günüm genel olarak böyle geçiyo ayriyeten protein tozu aldım yarın onuda kullanıcam nasıl kullanıldığını bilmiyorum bu konuda da yardımcı olursanız güzel olur
spor günleri için ise o zaman ben haftada 4 gün gideyim pazar günleri ztn yok
bir gün arayla spor yapsam iyi olur mu yoksa pazartesi salı gidip çarşamba dinlenmek ardından perşembe cuma gidip cumartesi pazar dinlenirim
her günüm boş geçiyo sadece spor için evden çıkıyorum sınava hazırlanıyorum evde okul bitti mezun senem

spora başlama amacım kilo almak kilo alırken de düzgün kilo almak istiyorum yağlı bir şekilde kilo almak istemiyorum şuan günde 5 öğün kadar yiyiyorum örneğin
sabah 5 yumurta ve yarım ekmek
spor sonrası pilav üstü et yanında bir tabak yoğurt
sonra ailemle akşam yemeği yemekte ne varsa
yemekten bir çerez tabağı çerez
gece yatmadan önce artık ne yapabilirsem yumurta veya çikolatalı ekmek
günüm genel olarak böyle geçiyo ayriyeten protein tozu aldım yarın onuda kullanıcam nasıl kullanıldığını bilmiyorum bu konuda da yardımcı olursanız güzel olur
spor günleri için ise o zaman ben haftada 4 gün gideyim pazar günleri ztn yok
bir gün arayla spor yapsam iyi olur mu yoksa pazartesi salı gidip çarşamba dinlenmek ardından perşembe cuma gidip cumartesi pazar dinlenirim
her günüm boş geçiyo sadece spor için evden çıkıyorum sınava hazırlanıyorum evde okul bitti mezun senem
aynı hareketleri yaptığın için 1 gün arayla yapman daha iyi kasların dinlenir çünkü her gün aynı hareketi yapman kazandırmaz
protein tozu kolay ya eğer shakerin varsa 250 ml su doldur üstüne bir ölçek toz dök bu kadar eğer shakerin yoksa 500 ml su al suyun yarısını döküp tozu dökebilirsin kafana göre

aynı hareketleri yaptığın için 1 gün arayla yapman daha iyi kasların dinlenir çünkü her gün aynı hareketi yapman kazandırmaz
protein tozu kolay ya eğer shakerin varsa 250 ml su doldur üstüne bir ölçek toz dök bu kadar eğer shakerin yoksa 500 ml su al suyun yarısını döküp tozu dökebilirsin kafana göre
o zaman yarın gitmiyorum

teşekkürler
O nasil antrenor oyle fullbody verip her gun gelebilirsin diyor.
Neyse fullbody calisiyorsan en az 48 saat dinlenmek lazim. Klasik sistemdir zaten fullbody icin
1.secenek Pazartesi-carsamba-cuma
Veya
2. Secenek Sali-persembe-cumartesi
Ben fullbody calistigim zaman isim olunca pazartesi calismak yerine secenek 2.ye geciyordum o hafta icin. Ayrica antremaninda omuz idmani yok mu?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşların dediği gibi hocam spora ilk başladığımda ve bütün vücut çok çalıştığımda ceket bile giyemeyecek şekilde hamlamıştım. Nacizane tavsiyem iki üç gün gidip bir mola vermek o da haftada 5 6 güne tekabül ediyor.
Bahsedilen agri Delayed Onset Muscle Soreness(doms). Bu agri istersen en profesyonel sporcu ol bi sure ara verince ortaya her turlu cikar. Haliyle yeni baslayan herkeste bu agri olur. 1 2 hafta sonra agri kalmaz. Bu yuzden ara vermek yerine hafif de olsa antreman daha dogru olur. 48 saat ara olma sebebi agridan degil. Kaslari ne kadar calisirsan kadar da kendini yenilemesi icin zaman lazim 24-72 saat(dogal yapiyorsan). Bu sebeple 48 saat genelde kabul gorulen suredir. Agir yapiyorsan 72 de olabilir bunu senin bilmen lazim. Zaten bi sure sonra ilk gun agrilarini neredeyse hissetmeyeceksin.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,211,532
Üyeler
195,656
Son üye
reinor
Geri