❌İndirim Bitti! Asus Rog Strıx Z890-A Gamıng Wıfı 9066mhz Oc Wifi 7🔥🔥🔥 13.999

Şu kurduğun cümleden sonra açıklama yapmama kararı aldım. Anakartların ne işe yaradığı konusunda detaylı bi araştırma yapmanı öneririm.
B650 taksın o zaman👍

270K Plus'ı bir oyuncunun alması tamamen gereksiz hamle olur. 270K Plus parasına 9700x + anakart alınabiliyor. Performans olarak denk olup, güç tükletimi olarak 9700x önde. Üstelik upgrade açısından önü daha açık.

Adam 5070 takacam demiş. 270k plus yeter 5070 ekran kartına her senaryoda.

Gamesplanet kodunu ve cashback iadesini dusersek 26 bin liraya geliyor islemci ve anakart kombosu. Amd tarafinda bu kalite icin minimum 37-38k vermeniz lazim. B850 anakart ile kombo yapinca ayni olmuyor maalesef, Rog x870 anakart koyacaksiniz komboya.Bence intel tarafi hala dusunulebilir bu senoryada.
Anakartla beraber 26-27k harcayacaksa da 9700x alır, 7800x3d alır yine daha iyi bir oyun deneyimi elde etmiş olur. Seçenekler çoğaltılabilir. Hala B850 ile aynı olmuyor diyorsunuz. Ben ne diyorum? 31k vereceği senaryoda anakarta vereceği parayı azaltıp, işlemciye vereceği parayı artırsa diyorum. Çok basit bi mantık aslında bu ama niye anlamamakta ısrarcısınız? Upgradeleyemeceği oyun odaklı bir sistemin anakartına 14k vermek mantıklı mı? Bu adam 31kyı b850 + 9800x3d'ye ayırıp üstüne hynix a-die ram alsa oyun oynama konusunda kendisine en hayırlı olanı yapmış olacak. 270k ile oyun oynanmaz diyen yok tekrar ediyorum.

Anakartla beraber 26-27k harcayacaksa da 9700x alır, 7800x3d alır yine daha iyi bir oyun deneyimi elde etmiş olur. Seçenekler çoğaltılabilir. Hala B850 ile aynı olmuyor diyorsunuz. Ben ne diyorum? 31k vereceği senaryoda anakarta vereceği parayı azaltıp, işlemciye vereceği parayı artırsa diyorum. Çok basit bi mantık aslında bu ama niye anlamamakta ısrarcısınız? Upgradeleyemeceği oyun odaklı bir sistemin anakartına 14k vermek mantıklı mı? Bu adam 31kyı b850 + 9800x3d'ye ayırıp üstüne hynix a-die ram alsa oyun oynama konusunda kendisine en hayırlı olanı yapmış olacak. 270k ile oyun oynanmaz diyen yok tekrar ediyorum.
Tamam kardesim haklisin. Benim uzatmaya mecalim yok. Sen haklisin, iyi aksamlar. Isteyen istedigini yapsin...

Anakartin 100 dolarlik bir gamesplanet kampanyasi daha bulunuyor. Gozden kaciranlar olmamasi icin tekrar paylasiyorum.

Son düzenleme:
@Maethril_
15kya intel anakart + 16kya 270k plus = 31k

10kya b850 + 20kya 9800x3d = 30k (Geçen hafta 19.999tl'ye satıldı 9800x3d)

Nasılmış fiyatlar? Sen yorumla. Oyun için hangisi daha mantıklı olur onu da yorumla lütfen.
Konudaki anakarta “yakın” denebilecek anakartlar 20K dan başlıyor, o kıyası o şekilde yapmak saçma olur, o mantıkla 6-7K bandına B860 da alabilirdi 270K için.

Konudaki anakarta “yakın” denebilecek anakartlar 20K dan başlıyor, o kıyası o şekilde yapmak saçma olur, o mantıkla 6-7K bandına B860 da alabilirdi 270K için.
Hocam bi yazdıklarımızı oku be sana zahmet. Aynı şeyleri tekrarlamayayım.

Orası kendi tercihi, ben ucuz anakart almam şahsen aldığımda başıma bela oluyor sonra. Tek amacı oyun mu olacak o da önemli.
Amacı oyun olacak, 7k-10k civarı anakartlar ucuz anakart statüsünde sayılmazlar. Vereceği parayı aynı tutarak bir kıyaslama yaptık. Diğer tüm bileşenlerin aynı olduğu bir senaryo da 10klık anakartla 20klık anakart arasında performans farkı olmayacaktır. Orada farklı ihtiyaçlar devreye girer. İşte 2 tane ekran kartı girişi olabilir, m2 slotları olabilir. Overclock yapma isteği varsa işlemci ile ram arasındaki haberleşme konusunda vereceği destek önemli olur. O yüzden oyun oynayacak kişinin anakart tarafına 20k vermektense işlemciye 20k vermesi daha mantıklı olur.

https://www.vatanbilgisayar.com/asr...-9000mhz-oc-m-2-anakart.html#urun-ozellikleri sadece oyun değilse bunuda değerlendirebilirsiniz. ASUS kadar iyi midir bilmiyorum ama productivity oyun yayın tarzı bir iş yapıyorsanız daha uyumlu bir anakart.
1778956229896.webp

Geri