Yardım Amd 9800x3d Aşırı Isınma ?!

Bi kere zaten şu x3dli işlemcileri herşeyi otoda kullanmayın

Curve optimizer all core -20 yapın bi kere bu Allahın farzı gibi bişeydir tövbe haşa ama curve optimizersız işlemciyi kullanıp nerden nasıl performans ve daha az ısı görmeyi istiyorsunuz ki? Kime sorsam herşeyi autoya bırakmış bazıları hariç

Siz all core -20 yaptıktan sonra ısıları tekrar gözlemleyin

Ek olarak: antivirüs işlemciyi zaten harıl harıl çalıştırır ki nerdeyse kernel seviyesinde tarama sonuç olarak. Ben tarama esnasında 60-65 derecelerde bile gezmesini normal karşılarım ama sizin 75-80 lik kısma kadar varmasının sebebini bilmiyorum. Bence siz all core -20 deneyin bi

Bende de aynı işlemci var imzadaki sıvı soğutma var biosdan fan ayarları yaptım %90 da 60-65 ayar yapmadan önce 70-81 derece filan görüyordu fanı bir tık sesli beni rahatsız etmiyor kulaklığı takınca neredeyse dışarıdan sıfır ses geliyor, bios üzerinden fan ayarına bak bir,

Önce gerçekten bir sorun var mı onu tespit etmemiz lazım. Sorun varsa kasadaki soğutucunun hem pompa hem fanların takıldığı yerinde fotosunu paylaşırsınız. Anakartın modeli de paylaşırsınız doğru mu yanlış mı çözeriz.
O kullandığın soğutucu gerçekten iyi bir soğutucu. Bende galahad ii performance modelini alacaktım ama lian li vision compact'ın dikey radyatör alanına enlemesine sığmadığı için düz galahad ii aldım. Yarım santim daha genişmiş performanslar.
Boştayken durum bu ;

1779125328853.webp

Artı olarak anakart msi tomahawk max wifi b850 radyatörler cpufan 1 e takılı işlemci üzerinde ki pompada pump sys 1 e takılı ama durum bu ;
1779125402856.webp

Boştayken durum bu ;

Alıntıyı görüntüle

Artı olarak anakart msi tomahawk max wifi b850 radyatörler cpufan 1 e takılı işlemci üzerinde ki pompada pump sys 1 e takılı ama durum bu ;
Alıntıyı görüntüle
Boştaki sıcaklık iyi. 2. ss deki fanlar kasa fanları diye tahimn ediyorum çünkü gpu sıcaklığına göre eğri kurmuşsunuz.

İşlemcinin sıcaklığının altındaki fan:fullsp 0 rpm gözükmesinin tahminimce sebebi. Radyatörün üstündeki 3 fanı seri bağlayıp direkt anakarta takmışsınızdır. Fanların pompa ile arasında bir bağı olmadığı için dünyanın en iyi yazılımı olan l-connect 3 algılamıyor olabilir. Normalde bu cihazın içinde fanlar için ayrı aparat oluyor. Fan bağlantısını öyle yapıyorsunuz. Ha sizin yaptığınız yöntem yanlış mı? Değil. Daha geleneksel yöntem.

Oyunlarda da 60 ve altında bir derecedeyseniz ortada telaşlanacak bir durum görmüyorum.

Edit: Pompa rpm i iyi bu seviyelerde. 3500 ve üstüne de çıkarmayın. Gereksiz buzdolabı vızıldaması dinletir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,218,567
Üyeler
197,498
Son üye
Slayerkhalifa
Geri