Yardım Amd Cpu Fan Çıkmıyor Sıfır Oynama

iiQuadrix

80+
Reaksiyon skoru
0
Yeni cpu ve gpu aldım bugün geldi ve değiştirecektim ekran kartını filan söktüm cpu fan kablosunu ve vidasınıda söktüm ancak sağ sola çeviriyor hiç oynama yok kurutma makinesiyle ısıtıyor yinede oynamıyor napcam 6 yıldır hiç termal macun yenilemedim ve yerinden çıkarmadım

Kankam, sakın kendine doğru çekme kasanın ne tarafı boşsa oraya doğru sürükle, işlemcinin üstünden ayır, yukarı doğru sürükle mesela, termal macun kurumasa kaymasını kolaylaştıracaktır. Muhtemelen kurumuştur. Ramlerini söküp fanın etrafını boşa çıkar, hangi taraf en müsaitse o tarafa ittir ama bir anda kuru termalle sağa sola çarpmamaya dikkat et. :)

Yok hiç hareket etmiyor vidaları takıp güce bağlıcam 2-3 dakika sonra tekrar denicem
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yardııım

yerinden oynamayan sogutucu blogu mu cpu fan yerınden oynamıyor ne demek ?

Güce bağla,İşlemcini ve soğutucunun ne olduğunu yazmamışsın ama, soğutucun kurtaracaksa bi ,uzun sürede prime testi falan falan yap .İşlemci iyice ısınırsa, macun daha rahat atabilir. Bloğuda kendine doğru çekme, sağa sola çevirerek oynatmaya çalış.

sistemi ısıt öyle çıkar

Yeni cpu ve gpu aldım bugün geldi ve değiştirecektim ekran kartını filan söktüm cpu fan kablosunu ve vidasınıda söktüm ancak sağ sola çeviriyor hiç oynama yok kurutma makinesiyle ısıtıyor yinede oynamıyor napcam 6 yıldır hiç termal macun yenilemedim ve yerinden çıkarmadım
ilk amd stok soğutucularda kullanılan termal macunlarında kuruyup yapışma durumu vardı. milim dahi kıpırdamıyor sağa sola çeksende. onlardan birine denk geldin heralde. ben fön makinesiyle ısınıtıp ani soğutarak çıkarmıştım.

evet amd stok soğutucu 7 2700x işlemcini bundan

Ekran görüntüsü 2026-05-21 182528.webp

ilk amd stok soğutucularda kullanılan termal macunlarında kuruyup yapışma durumu vardı. milim dahi kıpırdamıyor sağa sola çeksende. onlardan birine denk geldin heralde. ben fön makinesiyle ısınıtıp ani soğutarak çıkarmıştım.
ani soğutmayı nasıl yaptın anlamadım detaylı anlatırmısın yüksek ihtimal benle aynı sorunu yaşamışsın

evet amd stok soğutucu 7 2700x işlemcini bundan

Alıntıyı görüntüle

ani soğutmayı nasıl yaptın anlamadım detaylı anlatırmısın yüksek ihtimal benle aynı sorunu yaşamışsın
Fanı değilde soğutucu bloğu ufak hareketlerle sağ sol çevirmeye çalışın bir yerden sonra rahatlar. Bende 4 yıl sonra değiştirdim o şekilde çıkarabilmistim

Fanı değilde soğutucu bloğu ufak hareketlerle sağ sol çevirmeye çalışın bir yerden sonra rahatlar. Bende 4 yıl sonra değiştirdim o şekilde çıkarabilmistim
zaten öyle denedim olmuyor yani tık yok hiç hareket etmiyor fan derken zaten blok kısmından çevirmeye çalışıyom
yarın bilgisayarcıya götürcem kaç saattir uğraşıyom başım dönüyor artık

zaten öyle denedim olmuyor yani tık yok hiç hareket etmiyor fan derken zaten blok kısmından çevirmeye çalışıyom
yarın bilgisayarcıya götürcem kaç saattir uğraşıyom başım dönüyor artık
İp denediniz mi ?

Kendine doğru çekme yuvadan zorla çıkar bu sırada pinler yamulursa da işlemci çöp olur.

Sağa sola doğru zorla macun kuruduysa illaki çatlar ve soğutucu salar kendini. Saldıktan sonra çekebilirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,093
Üyeler
196,892
Son üye
W3xynN
Geri