Dolandırıldığınızda Nasıl Davranmalısınız Nereye Başvurmalısınız

Merhaba başıma şöyle bi olay geldi iphone 11 telefon alacaktım facebooktan marketpalacede buldum konuştuk sahibinden param güvende diye uygulama var dedi o zaman bilmiyordum böyle bi uygulama olduğunu sonra araştırdım olur dedim bana link attı ve linke girip parayı iban hesabına attım meğer bana attığı link sahibindenS.com muş polise gittim bütün konuşmaları gönderdiğim paranın dekontunu hepsini çıktı istediler karşıdaki hat tek kullanımlıkmış polis bile su iç dedi üstüne herneyse aradan 2 sene geçti bi zarf aldım şikayetçi olduğum şahısları bulmuşlar karşı tarafın avukatı aradı zararımı karşıladılar tabi o zaman ne attıysam o dedim o zamanın 10 bin tl si bu zamanın aynı parası değil dedi enflasyon davası açarsın biz dosyada ne miktar yazıyorsa onu atarız uğraşmamak için tamam dedim ücreti gönderdiler ilk mahkemeye çıktım şikayetimi geri çektim hakim bi daha gelmene gerek yok dedi 3 sene oldu dava hala sürüyor e devletten bakıyorum arada

Çok keyifsiz konular yaa, umarım senin için sorunsuz bir şekilde tamama erer.

Süreci arkadaşlar az çok anlattılar, ALLAH kötülerle karşılaştırmasın...

Merhaba başıma şöyle bi olay geldi iphone 11 telefon alacaktım facebooktan marketpalacede buldum konuştuk sahibinden param güvende diye uygulama var dedi o zaman bilmiyordum böyle bi uygulama olduğunu sonra araştırdım olur dedim bana link attı ve linke girip parayı iban hesabına attım meğer bana attığı link sahibindenS.com muş polise gittim bütün konuşmaları gönderdiğim paranın dekontunu hepsini çıktı istediler karşıdaki hat tek kullanımlıkmış polis bile su iç dedi üstüne herneyse aradan 2 sene geçti bi zarf aldım şikayetçi olduğum şahısları bulmuşlar karşı tarafın avukatı aradı zararımı karşıladılar tabi o zaman ne attıysam o dedim o zamanın 10 bin tl si bu zamanın aynı parası değil dedi enflasyon davası açarsın biz dosyada ne miktar yazıyorsa onu atarız uğraşmamak için tamam dedim ücreti gönderdiler ilk mahkemeye çıktım şikayetimi geri çektim hakim bi daha gelmene gerek yok dedi 3 sene oldu dava hala sürüyor e devletten bakıyorum arada
siz uzlaşmaya gitmişsiniz keşke uzlaşmaya gitmeyip faiziyle alsaydınız daha geç alırdınız fakat zaten 10k nın günümüzde pek bir değeri yok ama yine de parayı alabilmiş olmanız güzel hocam
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Gelişmelerden haberdar et reis
edeceğim :D

Gelişmelerden haberdar et reis
satıcı şimdi de kargo takip ücreti için 500tl lazım falan diyor, dolandırılmışım hocam vatana millete hayırlı uğurlu olsun :D, pazartesi veya da yarın savcılığa suç duyurusunda bulunacağım bakalım ne çıkacak

satıcı şimdi de kargo takip ücreti için 500tl lazım falan diyor, dolandırılmışım hocam vatana millete hayırlı uğurlu olsun :D, pazartesi veya da yarın savcılığa suç duyurusunda bulunacağım bakalım ne çıkacak
Geçmiş olsun bir an önce bulunun hocam

Geçmiş olsun hocam göz göre göre dolandırılmayı kabul etmişsiniz. 2k fazla verin bilindik sitelerden, param güvende vs aracılığı şeklinde alışveriş yapın. Biraz daha ucuza alabilmek için tüm paranızdan olmayın.

Geçmiş olsun hocam göz göre göre dolandırılmayı kabul etmişsiniz. 2k fazla verin bilindik sitelerden, param güvende vs aracılığı şeklinde alışveriş yapın. Biraz daha ucuza alabilmek için tüm paranızdan olmayın.
Adam dolandirilmis hocam en son duymak istediği şeyler bunlar daha da canını sıkmayalim adamin

Adam dolandirilmis hocam en son duymak istediği şeyler bunlar daha da canını sıkmayalim adamin
Haklısın hocam ama iş işten geçtikten sonra ne kadar teselli etsekte boş. Havale ile alışveriş yapılmaz insanların bilinçlenmesi lazım.

Sonradan bir şey yazdı mi

Başlıkta da belirttiğim gibi birisi dolandırıldığında nasıl bir süreç işler ve bu süreci nasıl yönetmelidir
Örneğin sahibinden üzerinden havale sonrası kargo yapmak üzere anlaştığınız kişi sizi dolandırdığında ne yapılması gerekir
savcılığa suç duyurusunda bulunduğumuzda veya da sürecin ilerleyen kısımlarında bir masraf çıkıyor mu ve olumlu sonuç alabiliyor muyuz
26k ya bir kaç parça satın aldım ve ilk başta satıcı hiç dolandırıcı değilmiş gibi konuşurken şimdi biraz garip konuşmaya başladı belki sadece kafa da kuruyorum ve zaten parayı gönderirken yaşayabileceğim sorunları göz önüne alarak parayı gönderdim yani 26k havale olarak gönderilir mi falan yazmanıza gerek yok, henüz dolandırılmadım ve belki de dolandırılmayacağım ama yine de bu konu hakkındaki görüşlerinizi ve yaşadığınız durumları merak ediyorum. Kişi ile yaptığım bütün whatsapp görüşmeleri duruyor ve hepsinin ss ini aldım ayrıca sahibinden üzerinden açtığı ilanın da ss ini aldım ve tek yapmayı unuttuğum şey havale gönderirken açıklamaya "... parası " falan yazmak. Sadece onu yapmayı unuttum ama sorun olacağını düşünmüyorum çünkü para adamın hesabına düştüğünde wp den para hesabıma geldi falan yazdı
Dürüst olmak gerekirse karşı taraf ne yaptığını biliyorsa, bu işi düzenli yapıyorsa ve haliyle önlemlerini aldıysa hiçbir şey yapamazsın.

Açıklamaya bir şey yazmadıysan zaten ücreti bağışlamışsın gibi düşün, yazdıysan bile üstte dediğim geçerli. Bence uğraş ama sürecin böyle olacağını bilerek uğraş.

hocam adamın ilanlarına atılan mesajlara yanıt verdiğini gördüğümde ürünün parasını ödediğimi ve neden hala ilanlarınıza yazan kişilere cevap verdiğinizi anlıyamadım dedim ve ardından bir mesaj daha attım sonraki attığım mesaj tek tikti yani kişi beni engellemişti 5dk sonra bende adamın diğer ilanlarına onun bir dolandırıcı olduğunu ve bütün kanıtları topladığımı ve yarın savcılığa suç duyurusunda bulunacağımı söyledim ardından bir anda ne hikmetse mesaj 2 tik oldu ve bana ilanlarına dolandırıcı olduğunu iddia etmemin etik olmadığını söyledi ve yalnızca 5dk internetinin kesildiğini söyledi bende kendisine
[23:24, 21.05.2026] Murathan: tamam eğer dediğiniz gibiyse hiçbir sorun yoksa
[23:25, 21.05.2026] Murathan: ve boşuna telaş olup sorun çıkarttıysam kusuruma bakmayın fakat bu şekilde olduğunu düşünmüyorum ama zaten bunu yarın göreceğiz umarım sizin dediğiniz gibidir ve ticaretimizi sorunsuz bir şekilde hallederiz
şeklinde yazdım yarın göreceğiz
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sonradan bir şey yazdı mi
bir yandan da paraya bloke koydurtmaya çalışıyorum belki parayı çekmemişdir diye

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,218,107
Üyeler
197,370
Son üye
efsila
Geri