Oled Ne Kadar Fark Yaratır?

5070 ti ile 2K da native de süper performans alırsın. 4K da ise DLSS+ MFG ile FPS yükseltirsin ama native göre görüntü nasıl olur bilemiyorum (NVIDIA kullanmadım )
Ben 9070 XT yi Native ayarlarda kullanıyorum. Saf kas gücünde çok tatmin edici.
Zaten performanslar aynı bizim ekran kartların. Native tercih etmiyorum bu arada bazı dlss desteği olmayan oyunlarda fsr oluyor. Eski versiyon olunca görüntüyü aşırı bozduğunu hissediyorum açmıyorum o yüzden. Dlss olunca her oyunda açıyorum. Bu arada daha bugün cyberpunk ı bitirdim. DMfg açıkken 200 fps te 2x en fazla 3x moduna çıktığını gördüm. Genel olarak 3x teydi. Ya birde benim monitör 27" 1080p olduğu için bazı ekrandaki bazı bozulmaların hele saç tellerindeki pikselleşmelerin monitörden mi olduğunu bilemedim. 4k da pikselleşmelerin olmayacağını düşünüyorum.

Valla oled kullananın ips e bakmayacağı söylemini çok duydum ama bilmiyorum hani verdiğim farka değecek fark yaşar mıyım diye sormak istedim. Herkes değeceğini düşünüyor sanırım.
Reis bak Qd Oled para demek senin için para sorun değilse Oled al ama oledin ömrü kısa haberin olsun görüntü Süper para önemli ise İps

Zaten performanslar aynı bizim ekran kartların. Native tercih etmiyorum bu arada bazı dlss desteği olmayan oyunlarda fsr oluyor. Eski versiyon olunca görüntüyü aşırı bozduğunu hissediyorum. Dlss olunca her oyunda açıyorum. Bu arada daha bugün cyberpunk ı bitirdim. DMfg açıkken 200 fps te 2x en fazla 3x moduna çıktığını gördüm. Genel olarak 3x teydi. Ya birde benim monitör 27" 1080p olduğu için bazı ekrandaki bazı bozulmaların hele saç tellerindeki pikselleşmelerin monitörden mi olduğunu bilemedim. 4k da pikselleşmelerin olmayacağını düşünüyorum.
Dediğim gibi 2K oled ile 4K IPS arasındaki ince çizginin ne tarafına geçmek isteyeğine sen karar vereceksin. Ama var ise imkanın 4K Oled al. 6000 serisi ekran kartları şöyle 20K Vramli falan çıkar da yatırım yapmış olursun

Ben 2k ipse geçtim sonrasında bir kaç aya olede geçerim bunda bile harika duruyor 2k oled çok güzel olur 4k bence şuan fazla olur hani 4k monitor de 2k dual modu olursa tadından yenmez çünkü bazı oyunlar yüksek fps lazım

Merhaba arkadaşlar. Ben oled rog xg32ucds modelini almayı düşünüyordum. Şimdi düşününce bayağı pahalı. Oled alıcam diye çok para vermiş olacağım. Şuanda kullandığım 1080p ips lg 27gl650f modeli var. Normal 4k ips mi almalıyım? Yoksa oled almaya değer mi? Varsa önerileriniz neler?
Sistem
5070 tİ
R7 5700x
2k oled al bak keyfine

Kanka hangi monitor kullaniyon link atarmsn ve film videoda nasil kalite canlilik
Parayı en çok ekrana, sonra gpu ya harcayacaksın. Monitör değiştirilmez gpu ileride değişir. Diğer parçaları da giriş-orta bir şey alıcaksın mis gibi. HDR ile resim gibi oluyor oyun.
11287.webp
d319c1d1-6bbd-42a7-8ae8-0ceb7fdf8863-1_all_3650.webp
9515.webp
9514.webp

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

5070 ti ile 2K da native de süper performans alırsın. 4K da ise DLSS+ MFG ile FPS yükseltirsin ama native göre görüntü nasıl olur bilemiyorum (NVIDIA kullanmadım )
Ben 9070 XT yi Native ayarlarda kullanıyorum. Saf kas gücünde çok tatmin edici.
4k DLSS performans ve 2k DLAA aynı FPS yi veriyor. Görüntü olarak 4k dlss bariz daha iyi. 2k piksel piksel gelmeye başlıyor.

2k oled al bak keyfine
Onlarada bakacağım.
Dediğim gibi 2K oled ile 4K IPS arasındaki ince çizginin ne tarafına geçmek isteyeğine sen karar vereceksin. Ama var ise imkanın 4K Oled al. 6000 serisi ekran kartları şöyle 20K Vramli falan çıkar da yatırım yapmış olursun
Ben sanırım 7000 serisi çıksa da benim 5070 ti yı değiştirmem. Daha bu ay 2060 6gb versiyonundan geçiş yaptım.
Bir 2k oledlere de bakayım. Duruma göre değerlendirip alacağım bir şey.

Parayı en çok ekrana, sonra gpu ya harcayacaksın. Monitör değiştirilmez gpu ileride değişir. Diğer parçaları da giriş-orta bir şey alıcaksın mis gibi. HDR ile resim

4k DLSS performans ve 2k DLAA aynı FPS yi veriyor. Görüntü olarak 4k dlss bariz daha iyi. 2k piksel piksel gelmeye başlıyor.
Bende sizin gibi düşünüyorum. Dlss in ben görüntü bozduğunu farketmiyorum bile. En azında güncel versiyonları kullananlar için kastediyorum.

Zaten performanslar aynı bizim ekran kartların. Native tercih etmiyorum bu arada bazı dlss desteği olmayan oyunlarda fsr oluyor. Eski versiyon olunca görüntüyü aşırı bozduğunu hissediyorum açmıyorum o yüzden. Dlss olunca her oyunda açıyorum. Bu arada daha bugün cyberpunk ı bitirdim. DMfg açıkken 200 fps te 2x en fazla 3x moduna çıktığını gördüm. Genel olarak 3x teydi. Ya birde benim monitör 27" 1080p olduğu için bazı ekrandaki bazı bozulmaların hele saç tellerindeki pikselleşmelerin monitörden mi olduğunu bilemedim. 4k da pikselleşmelerin olmayacağını düşünüyorum.
DLSS ve fsr arasında fark var. Özellikle fsr 3 söylemiyorum bile çamur gibi yapıyor. 4k da DLSS 4.5 performans modu > 2k DLAA-NATİVE

Onlarada bakacağım.

Ben sanırım 7000 serisi çıksa da benim 5070 ti yı değiştirmem. Daha bu ay 2060 6gb versiyonundan geçiş yaptım.
Bir 2k oledlere de bakayım. Duruma göre değerlendirip alacağım bir şey.

Bende sizin gibi düşünüyorum. Dlss in ben görüntü bozduğunu farketmiyorum bile. En azında güncel versiyonları kullananlar için kastediyorum.
2k da biraz bozuyor bu yüzden DLAA kullanıyorum native den bile iyi oluyor dlaa. Ama 4k dlss performans çok daha iyi 2k da ne yaparsan yap 4k dlss 4.5 performans modu gibi keskin olmuyor. 4k almak çok daha mantıklı olur. 4.nesil 32'' tandem MSI mag321up x24 stokta şu an.

DLSS ve fsr arasında fark var. Özellikle fsr 3 söylemiyorum bile çamur gibi yapıyor. 4k da DLSS 4.5 performans modu > 2k DLAA-NATİVE

2k da biraz bozuyor bu yüzden DLAA kullanıyorum native den bile iyi oluyor dlaa. Ama 4k dlss performans çok daha iyi 2k da ne yaparsan yap 4k dlss 4.5 performans modu gibi keskin olmuyor. 4k almak çok daha mantıklı olur. 4.nesil 32'' tandem MSI mag321up x24 stokta şu an.
Ya şey soracağım. Ben dlss 4.5 u aktif edemiyorum. Daha önce konu açtım ama çözüm bulamadım. Kare oluşturmayı preset b, dlss ölçeklendirmeyi ise m yapıyorum. Oyuna gelince performansa çekince 4.5 aktif olmuyor. Ddu ile silip kaldırdım falan yok. Sadece cyberpunk ta denedim. Böyle bir şey yaşadınız mı?

Ya şey soracağım. Ben dlss 4.5 u aktif edemiyorum. Daha önce konu açtım ama çözüm bulamadım. Kare oluşturmayı preset b, dlss ölçeklendirmeyi ise m yapıyorum. Oyuna gelince performansa çekince 4.5 aktif olmuyor. Ddu ile silip kaldırdım falan yok. Sadece cyberpunk ta denedim. Böyle bir şey yaşadınız mı?
Nvidia app üzerinden genel ayarlar kısmına girip dlss ön ayarını önerilen olarak seçerseniz otomatik ayarlar. Eğer performans moduna geçerseniz preset M, ultra performans preset L, kalite ayarında K

Ben sorun yaşamadım.

Sapphire nitro+ rx 9070 xt 42bin
LG UltraGear 27GX790A-B 27" 0.03 ms 2K Pivot 480 Hz 38bin

Ekran kartını mı Monitörü mü peşin alayım sizce ? Kartı beklersek fiyatı düşüyor ama yetişemiyoruz. Ya da bu monitör alınır mı ? Fps + film + yazılım için. Ya da ikisinide bekleteyim mi 1-2 ay.

iphone 11 yerine iphone 12 ekrani goreceksin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,142
Üyeler
196,900
Son üye
RyzeMontero
Geri