Oled Ne Kadar Fark Yaratır?

ekmek17.

80+
Reaksiyon skoru
9
Merhaba arkadaşlar. Ben oled rog xg32ucds modelini almayı düşünüyordum. Şimdi düşününce bayağı pahalı. Oled alıcam diye çok para vermiş olacağım. Şuanda kullandığım 1080p ips lg 27gl650f modeli var. Normal 4k ips mi almalıyım? Yoksa oled almaya değer mi? Varsa önerileriniz neler?
Sistem
5070 tİ
R7 5700x

Kanki bende 4 5 yıl önce tam olarak 1080p ekran kullanıyordum sonrasında 4K ıps panele geçtim resmen çağ atladım yani Dünyam değişti şuanda QD OLED mi alsam diye düşünüyorum ama bende senin gibi farkı merak ediyorum 🤣

Merhaba arkadaşlar. Ben oled rog xg32ucds modelini almayı düşünüyordum. Şimdi düşününce bayağı pahalı. Oled alıcam diye çok para vermiş olacağım. Şuanda kullandığım 1080p ips lg 27gl650f modeli var. Normal 4k ips mi almalıyım? Yoksa oled almaya değer mi? Varsa önerileriniz neler?
Sistem
5070 tİ
R7 5700x
cağ atlarsın

Sistem
5070 tİ
R7 5700x
1080p ips ten 2k ips e geçsen bile çok farkeder. 4k ips e geçmen inanılmaz fark görürsün.
Şimdi soru şu olmalı. 2k oled alıp inanilmaz renkler ve gerçek siyah mı yoksa 4k ips teki keskinlik mi?
Ben 9070xt ile tercihimi 2k oled ten yana kullandım.

Sistem
5070 tİ
R7 5700x
Sen 1080p ips den neye geçersen geç çağ atlayacaksın zaten. Hele olede geçersen eski monitörünün daha yüzüne bakmazsın.

Ama oledin parlaklıklarının düşük olduğuna dair çok şikayet eden var. İps panellerde parlaklık genelde 400 nit civarı olurken oledlerde 250 nit oluyor. Oled kullanıcısı olmadığımdan detaylı bilmiyorum ama.

Sistem
5070 tİ
R7 5700x
Telefonda film ve imax sinemada izlemek gibi. Sinemada o ses ve görüntüyü hayal et. Birde telefonun küçük ekranı ve apörlerinden gelen sesi ayal et.

Kulağına taktığın kulaklık totonu koyduğun koltuk gözünü diktiğin monitör kaliteli olacak usda benim felsefem budur. Ve oled insanların %95 i tarafından verdiği paranın karşılığını aldım dedirtir

Sen 1080p ips den neye geçersen geç çağ atlayacaksın zaten. Hele olede geçersen eski monitörünün daha yüzüne bakmazsın.

Ama oledin parlaklıklarının düşük olduğuna dair çok şikayet eden var. İps panellerde parlaklık genelde 400 nit civarı olurken oledlerde 250 nit oluyor. Oled kullanıcısı olmadığımdan detaylı bilmiyorum ama.
Kullandığım monitör SDR 200 nits değeri var. Şu an %45 te kullanıyorum. Akşamları bu bile bazen göz yoruyor emin ol.
200-250 nits full de fazla fazla yeter

Kanki bende 4 5 yıl önce tam olarak 1080p ekran kullanıyordum sonrasında 4K ıps panele geçtim resmen çağ atladım yani Dünyam değişti şuanda QD OLED mi alsam diye düşünüyorum ama bende senin gibi farkı merak ediyorum 🤣
Elinde 4k varken bir de oled denemeyi düşünüyorsun. Bir de beni düşün 1080p ips ten 4k qd-oled düşünüyorum.😁😁
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

1080p ips ten 2k ips e geçsen bile çok farkeder. 4k ips e geçmen inanılmaz fark görürsün.
Şimdi soru şu olmalı. 2k oled alıp inanilmaz renkler ve gerçek siyah mı yoksa 4k ips teki keskinlik mi?
Bende de 5070 ti var. Ya ekran ksrtı sistem mesela zamanla eskir değiştirikir diye düşünüyorum ama mesela bu dediğim 4k oled i alsam daha üst bir şeyi yok diye düşünüyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ama oledin parlaklıklarının düşük olduğuna dair çok şikayet eden var. İps panellerde parlaklık genelde 400 nit civarı olurken oledlerde 250 nit oluyor. Oled kullanıcısı olmadığımdan detaylı bilmiyorum
Ya baktığım bazı yerlerse diyelim maks. Parlaklık 500 olsun çok ısınma olmaması için 300 açmak daha sağlıklıymış Yanık olmaması için.

Kanka hangi monitor kullaniyon link atarmsn ve film videoda nasil kalite canlilik

Kulağına taktığın kulaklık totonu koyduğun koltuk gözünü diktiğin monitör kaliteli olacak usda benim felsefem budur. Ve oled insanların %95 i tarafından verdiği paranın karşılığını aldım dedirtir
Valla oled kullananın ips e bakmayacağı söylemini çok duydum ama bilmiyorum hani verdiğim farka değecek fark yaşar mıyım diye sormak istedim. Herkes değeceğini düşünüyor sanırım.

Bende de 5070 ti var. Ya ekran ksrtı sistem mesela zamanla eskir değiştirikir diye düşünüyorum ama mesela bu dediğim 4k oled i alsam daha üst bir şeyi yok diye düşünüyorum.
5070 ti ile 2K da native de süper performans alırsın. 4K da ise DLSS+ MFG ile FPS yükseltirsin ama native göre görüntü nasıl olur bilemiyorum (NVIDIA kullanmadım )
Ben 9070 XT yi Native ayarlarda kullanıyorum. Saf kas gücünde çok tatmin edici.

çok...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,148
Üyeler
196,901
Son üye
beybaba
Geri