Spor Salonuna Gidecem Ne Yapmalıyım ?

protein tozu creatin yeter
vitaminlere dikkat et bi test yaptır ona göre al
günlük kalori 500 az al 10.000 adım at spor yap spor sonu eğimli yürüyüş yap
Hocam 10.000 adım dediniz günde yaklaşık 3 saat hiç durmadan yürümek demek 1 saniyede 1 adım desek adam çok kiloluyum falan demiş biraz az yiyip birazda spor yapıp en azından birazda şekle girmek istiyor sizin dediniz 10.000 adım baya sportif fit adamlara anca gider günde

Bi dene istersen ama öyle dediğim gibi yakıcı bi şeyi falan yok hele ilk zaman daha kilo bile alabilirsin su toplaması olayları falan var bayada mesele enerjisi kuvveti falan çok işte ordanda düzenli spor disiplini kazanırsan sonradan vermeye bile dönüşebilir almadan çok
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kazandıktan sonra zaten kullanmayada gerek kalmaz asıl mesele işte kendini alıştırma disiplini kazandırmak için kullanmak vücut o enerjiyi gücü sonradan kendi kendinede rahat alır
dediğiniz gibi isteğim forma ulaştığım zaman bir dahada kullanmam zaten ilk ay geçirirsem o zaman gelicek devamı

Hocam 10.000 adım dediniz günde yaklaşık 3 saat hiç durmadan yürümek demek 1 saniyede 1 adım desek adam çok kiloluyum falan demiş biraz az yiyip birazda spor yapıp en azından birazda şekle girmek istiyor sizin dediniz 10.000 adım baya sportif fit adamlara anca gider günde
Yıllardır bu algı var heleki 10.000 adımda en azı ortalaması 20.000 adım desek 6 saat 😄 çok saçma geliyor

Selam arkadaşlar spor salona gitmeyi düşünüyorum çok kiloluyum 10 12 ayda gidicem protein tozu creatine bcaa filan alıcam öneriniz varmı? bide kas yapmak için zayıflamak için ne yapmalıyım ? tavsiyeleriniz nelerdir?
Creatin-yetersiz protein alıyorsan whey protein

Ssn command markası ucuz ve güvenli bir marka önerim

Haftada 4 gün ağırlık ve eğimli kardiyo gayet yeterli ben 5 ayda kardiyosuz 127kg(aç)/kreatin dahil tok 115kga düştüm

Creatin-yetersiz protein alıyorsan whey protein

Ssn command markası ucuz ve güvenli bir marka önerim

Haftada 4 gün ağırlık ve eğimli kardiyo gayet yeterli ben 5 ayda kardiyosuz 127kg(aç)/kreatin dahil tok 115kga düştüm
tavsiye için teşekkür ederim 5 ay için baya iyi almışsınız whey protein bizim arkadaş kullanıyor şuanlık protein tozu şuanlık almıyacam eğer tavuk süt yumurta vb yiyemezsem alıcam bu yöndeyim creatinde HIQ düşünüyorum genellikle onu kullananlar var

tavsiye için teşekkür ederim 5 ay için baya iyi almışsınız whey protein bizim arkadaş kullanıyor şuanlık protein tozu şuanlık almıyacam eğer tavuk süt yumurta vb yiyemezsem alıcam bu yöndeyim creatinde HIQ düşünüyorum genellikle onu kullananlar var
bende kullanıyorum ama toz forumunu kaybetmeye başladı yavaş yavaş ama etkisi büyük

o zaman şimdilik protein tozu bcaa almayım dediğiniz gibi sadece creatine bide vitaminler mi alıyım HIQ XL CREATİNE nasıl sizce bide hangi vitaminler daha iyi olur vitamin hiç araştirmadım ?
Omega 3 , Zma , D3 K2 yeterli bütçen varsa b kompleksde olur

Selam arkadaşlar spor salona gitmeyi düşünüyorum çok kiloluyum 10 12 ayda gidicem protein tozu creatine bcaa filan alıcam öneriniz varmı? bide kas yapmak için zayıflamak için ne yapmalıyım ? tavsiyeleriniz nelerdir?
Vücuda hemen yüklenme. Önce yeme içme düzenini değiştirerek başla. Zararlı besinlerden uzak durarak mesela. Yavaş yavaş zaten metabolizma da oturacaktır. Yediğini içtiğini değiştirdikten sonra vücudun tepki gösterebilir. Boşaltım sistemin mesela, kabız ya da ishal olabilirsin. Adapte olur vücut zamanla. Güzel bir hipertrofi programı bul. Güray Aydın'ın hipertrofi programını öneririm. İlk başlarda full body yap. Kaslarındaki hamlığı atmak için 2-3 hafta fullbody yap sonrasında bölgesele geç. Onun dışında çok ağır diyetlerle vücudunu yorma. Sağlam idman için vücuda yeterli besini almak önemlidir. Fullbody programa geçtikten sonra çalıştığın ağırlıkları not al ve artırarak devam et. Zamanla zaten vücudun oturur. Ağırlık idmanından sonra cardio yap her zaman. Önce cardio yapma. Yeterli su iç. Şekerli besinlerden olabildiğince uzak dur kendini sınırla. Tamamen kesmek pek sağlıklı olmaz ilk başta alışamazsın yavaş yavaş bırak. Creatine ve protein tozu yeterli olur şimdilik BCAA almana gerek yok. Şimdiden başarılar. Spor dünyasına hoş geldin dostum.

Tavsiyeler için Teşekkür ederim Hocam anlattıklarınız cidden çok yararlı olacak genellikle bcaa yerine eaa kullananlar var bcaa yerine eaa al daha iyi diyen oldu eaa sizce kullanmalımıyım? Güray Aydın'ın hipertrofi programını bulamadım atarsanız cidden çok iyi olur

1779713401546.webp

Ek olarak bu programdaki RIR 1-2, Failure, Beyond failure, Son set failure gibi terimlerin ne anlama geldiğini anlaman ve programı iyi bir şekilde yapmana yardımcı olacağını düşündüğüm için alta Güray Aydın'ın bu programı ile ilgili bilgilendirme yaptığı videoyu da bırakıyorum.

Tavsiyeler için Teşekkür ederim Hocam anlattıklarınız cidden çok yararlı olacak genellikle bcaa yerine eaa kullananlar var bcaa yerine eaa al daha iyi diyen oldu eaa sizce kullanmalımıyım? Güray Aydın'ın hipertrofi programını bulamadım atarsanız cidden çok iyi olur
EAA protein sentezi açısından daha iyidir. BCAA'nın içinde bulunan Lösin İzolösin gibi aminoasitler EAA nın da içinde var ek olarak fazladan 6 aminoasidi daha içinde barındırıyor EAA. yeterli proteini alamıyorsan EAA öneririm ama eğer yeterli proteini alabileceğini düşünüyorsan EAA'ya da BCAA'ya da şuan gerek yok ama EAA daha geçerli bir tercih olacaktır.

Bu süreçte aklına takılan, destek almak istediğin, merak ettiğin bir konu olursa ulaşabilirsin DM üzerinden ya da konu üzerinden. Seve seve yardımcı olurum. Ben de aynı yollardan geçtim. Bu süreçte deneme yanılma yöntemiyle geliştim. Her zaman en iyi şekilde belki diyetini, sporunu devam ettiremeyebilirsin. Disiplinli olduğun sürece bunları zamanla çözersin ve aşırı eğlenceli gelmeye başlar. Hayatının bir parçası haline getirirsin sporu. İyi gelişmeler hocam. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana..

dostum ben 6 sene body dediğimiz sporu yaptım evet görüntü olarak faydalı fakat artık mobility ve kondisyon çalışıyorum bir süre sonra ağır kaldırcam diyip kendini şekilden şekile sokan tiplerle çevrildi her yer sana tavsiyem temel hareketler üzerine başlaman insanlar doğru squat yapmayı bilmeden 100kg altına giriyor çok yanlış artı olarak tavsiyem eğer boyun uzunsa bu hareketlere ekstra dikkat etmen benim boyum 175 fakat 195 olan arkadaşımda bel fıtığı çıktı yaşı 23 yani özet olarak ilk önce temel hareketlere odaklan, ekstra olarak şınav, barfiks bunlar klişe gelse de çok önemli hareketlerdir ve şu anda kendine yapabileceğin en büyük iyilik sabahları esneklik çalışmaktır, olabildiğince yürümeye çalış, asansör olsa da merdivenden çık bunlar basit görünen ama kendine her gün yapabileceğin kaliteli artılardır.
En önemlisi kendine dikkat et sağlığından değerli değil, supplementleri de yemeklerde kullanma taraftarıyım örn. sabah acelen vardır bir yere yetişceksindir yulaf, süt, protein tozu karıştırır içersin. Vitamin olayına çok takılma bence kaliteli yemek yersen o konuda eksiğin olmaz. Vucudunda bir eksiklik olursa hissetmen muhtemel. Olduğunca güneşe çık, yaz geldi sabah kalk bir balkona çık nefes al 2dk, asla acele etme, spordan keyif al, kendin için vucudun ve sağlığın için yaptığın hep aklında olsun ilerde Allah nasip ederse 50li 60lı yaşlarında bu yaptıklarına şükredeceğini bil. Ve şunu da ekliyim zamanında stero*d dediğiniz şeyleri de kullandım fakat aylar sonra ben nabıyorum diye bıraktım ve spordan soğuduğum bir süreç oldu sonrasında ona bulaşmamanı tavsiye ederim.

Bu süreçte aklına takılan, destek almak istediğin, merak ettiğin bir konu olursa ulaşabilirsin DM üzerinden ya da konu üzerinden. Seve seve yardımcı olurum. Ben de aynı yollardan geçtim. Bu süreçte deneme yanılma yöntemiyle geliştim. Her zaman en iyi şekilde belki diyetini, sporunu devam ettiremeyebilirsin. Disiplinli olduğun sürece bunları zamanla çözersin ve aşırı eğlenceli gelmeye başlar. Hayatının bir parçası haline getirirsin sporu. İyi gelişmeler hocam. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana..

dostum ben 6 sene body dediğimiz sporu yaptım evet görüntü olarak faydalı fakat artık mobility ve kondisyon çalışıyorum bir süre sonra ağır kaldırcam diyip kendini şekilden şekile sokan tiplerle çevrildi her yer sana tavsiyem temel hareketler üzerine başlaman insanlar doğru squat yapmayı bilmeden 100kg altına giriyor çok yanlış artı olarak tavsiyem eğer boyun uzunsa bu hareketlere ekstra dikkat etmen benim boyum 175 fakat 195 olan arkadaşımda bel fıtığı çıktı yaşı 23 yani özet olarak ilk önce temel hareketlere odaklan, ekstra olarak şınav, barfiks bunlar klişe gelse de çok önemli hareketlerdir ve şu anda kendine yapabileceğin en büyük iyilik sabahları esneklik çalışmaktır, olabildiğince yürümeye çalış, asansör olsa da merdivenden çık bunlar basit görünen ama kendine her gün yapabileceğin kaliteli artılardır.
En önemlisi kendine dikkat et sağlığından değerli değil, supplementleri de yemeklerde kullanma taraftarıyım örn. sabah acelen vardır bir yere yetişceksindir yulaf, süt, protein tozu karıştırır içersin. Vitamin olayına çok takılma bence kaliteli yemek yersen o konuda eksiğin olmaz. Vucudunda bir eksiklik olursa hissetmen muhtemel. Olduğunca güneşe çık, yaz geldi sabah kalk bir balkona çık nefes al 2dk, asla acele etme, spordan keyif al, kendin için vucudun ve sağlığın için yaptığın hep aklında olsun ilerde Allah nasip ederse 50li 60lı yaşlarında bu yaptıklarına şükredeceğini bil. Ve şunu da ekliyim zamanında stero*d dediğiniz şeyleri de kullandım fakat aylar sonra ben nabıyorum diye bıraktım ve spordan soğuduğum bir süreç oldu sonrasında ona bulaşmamanı tavsiye ederim.
Yks serüvenimiz bitsin spor salonuna gidecez tavsiyeler için Teşekkür ederim arkadaşlar haziranin sonlarında spor salonuna gidicem şuan ekmeği biraz kıstım abur cubur yememeyi çalisiyorum bügün yürüyüş yaptım gezdım tozdum ayıp olmazsa haşlanmıs tavuk yedim 1 2 saatte süt ictım bide sabah kavaltısı 2 yumurta yedim akşamda bir şey yemiyecem

Şuanlik iste midemi rahatlatmak kısaca karnımdaki şişliğin inmesi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,032
Üyeler
196,874
Son üye
Burak2222
Geri