🔥İndirim Lexar Ares 2x16 6400mhz Cl30 Xmp/Expo Ddr5 23.572 TL 6-9 Taksit (Stoklar Yenilendi)

Kanka ben lexar olanı alırdım heralde ya. Şimdi biri A die diğeri M die falan gelebilir patriotun. Lexarlar %90 a die. Tabi bütçen çıkıyorsa.
İptal edip iadeyi alır almaz bunu söyledim bile teşekkür ederim itopyada çok düşünmüştüm indirim bitince üzülmüştüm, düşünmeden aldım bu sefer

hocam buna güvenilemiyor maalesef. O sadece kendi test ettikleri ram modelindekinin bilgisini veriyor. Biz bunda denedik ve a die idi veya m idi diyor sadece. Mesela Patriot 6400 cl32 16x2 rgb olan hem msi hem asusda a die yazıyor ama m die çıktı benimki.
A-die / M-die = RAM’in üzerindeki Hynix bellek çipinin türü/revizyonu.
A-die genelde daha yüksek frekans OC için daha makbul.
M-die kötü değil, ama bazı senaryolarda A-die kadar esnek olmayabilir.
Aynı model RAM’in farklı partilerinde farklı die çıkabilir.

En güvenilir kontrol yöntemi genelde Thaiphoon Burner gibi eski yöntemlerden ziyade DDR5 için CPU-Z SPD, HWiNFO, anakart BIOS/SPD bilgisi ve fiziksel etiket/parti-revizyon takibidir; ama yazılımlar bile bazen kesin konuşamayabilir. En kesin bilgi çoğu zaman çip üzerindeki kodu fiziksel okumaktır.

Ben 6400mhz cl30 almazdım şahsen. Burada nebi hocanın dediği ince ayar devreye giriyor. düz expo açarsanız tam performanslı olmaz. ince ayar çekmek lazım. 5000mhz cl30da am5 işlemcide daha verimli olacaktır.

Nebi hocanın temel tekniğine göre:

DDR5-6000 → MCLK 3000 MHz 10ns
UCLK ≈ 3000 MHz
1:1 oran

DDR5-6400 → MCLK 3200 MHz yaklaşık 9.375 ns
UCLK ≈ 3200 MHz

Frametime ve %1 low fps takıntınız varsa bunları dikkate alın derim gerçek saat oranı tam olmalı.

Ben 6400mhz cl30 almazdım şahsen. Burada nebi hocanın dediği ince ayar devreye giriyor. düz expo açarsanız tam performanslı olmaz. ince ayar çekmek lazım. 5000mhz cl30da am5 işlemcide daha verimli olacaktır.

UCLK ≈ 3000 MHz

UCLK ≈ 3200 MHz

Frametime ve %1 low fps takıntınız varsa bunları dikkate alın derim gerçek saat oranı tam olmalı.
6000 cl30 alın geçin hepsi aynı kalitede neredeyse demişti diye hatırlıyorum yanlış mıyım?

6000 cl30 alın geçin hepsi aynı kalitede neredeyse demişti diye hatırlıyorum yanlış mıyım?
Hynix olsun 6000mhz olsun cl30 olsun. Alın geçin. Baştaki marka değil DRAM Manufacturer yani çipin markası Hynix olmalı. A-die ve M-die işlemcideki silikon kalitesi gibi düşünün. Aynı ürün kodlu ramlerde A-die veya M-die çıkma olasılığı var. Satıcı buna dikkat etmez. Siz ürünü aldıktan sonra üstündeki kodlardan yazılardan anlarsınız takmak istemezseniz pcye ve iade edecekseniz.

Hynix olsun 6000mhz olsun cl30 olsun. Alın geçin. Baştaki marka değil DRAM Manufacturer yani çipin markası Hynix olmalı. A-die ve M-die işlemcideki silikon kalitesi gibi düşünün. Aynı ürün kodlu ramlerde A-die veya M-die çıkma olasılığı var. Satıcı buna dikkat etmez. Siz ürünü aldıktan sonra üstündeki kodlardan yazılardan anlarsınız takmak istemezseniz pcye ve iade edecekseniz.
Ya onu anakart ın sitesinden bakıyorduk hatırlıyorum da vatan ın geçenki gibi bir indirimi olursa alırken bakma veya iade şansı bırakmıyorlar ki fiyatlar makum 😂

Hocalar normalde bu fiyatlar normal fiyatlar ama bu ram özelinde bence avantajlı bir fiyat. 6000 Mhz de CL28 veriyor bunlar. Hynix A die %90. En üst segment ramlerden biri. Değerlendirilebilir.

EDİT: İtopyada kendi sitesinde 22 ye satıldı 1 hafta önce şuan 35 ten satılıyor kendi sitesinde indirimli fiyatı kaldırdılar fakat hepsiburada üzerinden 23.500 e alınabiliyor. Bekleyen varsa hala bu fiyatlara alınabilecek en iyi ram. (Fiyat olarak çok aşırı avantajlı değil 20k bandına zaman zaman kaliteli ramler geliyor bilginize).

Bilgilendirme için teşekkür ederim 23.500 e aldım bu gidişle bu fiyata da bulamayacağım yoksa

Aynı ramleri almıştım geçen ay benim anakartta nedende 6400 stabil çalıştıramadım. Nebi Akgün ün verdiği 6000/cl30 ayarda çalıştırıyorum

Ulan para olsa sövüp sipariş edip bitiricem sistemi ne rammis adamlar 5 katına çıkardı fiyatı 1 yıl bile olmadı belki

UCLK ≈ 3000 MHz

UCLK ≈ 3200 MHz

Ne işe yarıyor bilmeyenler için özet geçermisin ? Video linki varsa da olur.

uzun uzun part part bir süreç hocam. kısacası ve videoların sonucu 6000mhz cl30 sweet spot dediğimiz şey. partların hepsini notebooklm e atıp sorular sorabilirsiniz vaktiniz yoksa. veya direkt chatgptye de sorabilirsiniz. redditte falan araştırıp sonucunda mantığını anlatabilir.

1779893866597.webp

Hatta ben sizin için şöyle yaptım. Videoların kısa özeti budur.

Hocalar normalde bu fiyatlar normal fiyatlar ama bu ram özelinde bence avantajlı bir fiyat. 6000 Mhz de CL28 veriyor bunlar. Hynix A die %90. En üst segment ramlerden biri. Değerlendirilebilir.

EDİT: İtopyada kendi sitesinde 22 ye satıldı 1 hafta önce şuan 35 ten satılıyor kendi sitesinde indirimli fiyatı kaldırdılar fakat hepsiburada üzerinden 23.500 e alınabiliyor. Bekleyen varsa hala bu fiyatlara alınabilecek en iyi ram. (Fiyat olarak çok aşırı avantajlı değil 20k bandına zaman zaman kaliteli ramler geliyor bilginize).

https://www.itopya.com/lexar-32gb-2...z-cl34-xmpexpo-ddr5-siyah-dual-kit-ram_u28781 bakarken bunu gördüm daha iyi gibi sanki

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,253
Üyeler
196,921
Son üye
Soles
Geri