Pc Upgrade Tavsiye Yardım ( Donanım Arşivi Md 2 Sistemi Upgrade Edebilir Miyiz)

Keremg

80+
Reaksiyon skoru
106
Arkadaşlar donanım arşivi md2 sistemi 5 6 yıldır kullanıyorum. Bu sisteme nasıl bir upgrade yapabiliriz islemci ve ekran kartı yönünde?
Screenshot_2026-05-28-23-17-28-426_app.revanced.android.youtube.webp

işlemci r5 5600
ekran kartı da bütçeye göre ne kadar para kalırsa
İstediğim tavsiye bu değil param rtx5090 a da yeter ama b450 m k ya takılır mı hadi taktın senin dediğin işlemci r5 5600 ile çalışır mı?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

işlemci r5 5600
ekran kartı da bütçeye göre ne kadar para kalırsa
Bize yeni bilgisayar almak kadar masraf etmeden koordineli calisabilecek ekran kartı ve işlemci lazım

İstediğim tavsiye bu değil param rtx5090 a da yeter ama b450 m k ya takılır mı hadi taktın senin dediğin işlemci r5 5600 ile çalışır mı?
2. el mi sıfır mı bakıyorsun? 0 parça alacaksan sistemi sıfırdan toplaman lazım madem çok paran var ddr5 sistem alırsın elindeki hiçbir parçayı da kullanamazsın.

İşlemci ryzen 5 5600 olabilir. Genelde ddr4 sistemlerde en çok tercih edilen işlemci. Daha üst işlemciler çok gereksiz oluyor. Fp olarak
Ekran kartı 4060 ti yada 5060 ti gibi.

5090 a yetecek bütçen varsa bunu sat :). Ddr5 al

İşlemci ryzen 5 5600 olabilir. Genelde ddr4 sistemlerde en çok tercih edilen işlemci. Daha üst işlemciler çok gereksiz oluyor. Fp olarak
Ekran kartı 4060 ti yada 5060 ti gibi.

5090 a yetecek bütçen varsa bunu sat :). Ddr5 al
Dediğiniz islemcinin sıfırı 6000 e bulunuyor fiyatı iyi mi https://www.amazon.com.tr/dp/B0BTLSBF6M?tag=akakcetr-21&linkCode=ogi&th=1&psc=1&psc=1

2. el mi sıfır mı bakıyorsun? 0 parça alacaksan sistemi sıfırdan toplaman lazım madem çok paran var ddr5 sistem alırsın elindeki hiçbir parçayı da kullanamazsın.
İkinci el parçada sıkıntı yasama ihtimalimiz var deneyip almak lazım en iyisi sıfır almak ryzen 5600 6000₺ internette iyi mi fiyati

Arkadaşlar donanım arşivi md2 sistemi 5 6 yıldır kullanıyorum. Bu sisteme nasıl bir upgrade yapabiliriz islemci ve ekran kartı yönünde? Alıntıyı görüntüle
sizin komple sistemi ddr5 e geçirme vaktiniz gelmiş 5600 de yeni bir işlemci degil oda eski ürün ama ryzen 3100 den çok daha iyi bir güncelleme olur

Dediğiniz islemcinin sıfırı 6000 e bulunuyor fiyatı iyi mi https://www.amazon.com.tr/dp/B0BTLSBF6M?tag=akakcetr-21&linkCode=ogi&th=1&psc=1&psc=1

İkinci el parçada sıkıntı yasama ihtimalimiz var deneyip almak lazım en iyisi sıfır almak ryzen 5600 6000₺ internette iyi mi fiyati
iyi işlemci de 6000 lira verilecek işlemci değil. ben 2. el alırdım sen almam diyorsan sorun değil. bence işlemciye 6000 lira verecek bütçen varsa sistemi sat ya da 1 2 parçayı tut, direkt ddr5 sisteme geç. ddr4'te kalmanın anlamı yok. daha üst olan ama şu anki anakartınla kullanamayacağın 7500f bile daha ucuz 5600'den.

Bize yeni bilgisayar almak kadar masraf etmeden koordineli calisabilecek ekran kartı ve işlemci lazım
b450 rahatlıkla 5 5600 ü stabil çalıştırıyor bütçeniz yetiyorsa ekran kartınıda rx9060xt veya ikinci elde 6700xt gibi kartlara çevirebilirsiniz

iyi işlemci de 6000 lira verilecek işlemci değil. ben 2. el alırdım sen almam diyorsan sorun değil. bence işlemciye 6000 lira verecek bütçen varsa sistemi sat ya da 1 2 parçayı tut, direkt ddr5 sisteme geç. ddr4'te kalmanın anlamı yok. daha üst olan ama şu anki anakartınla kullanamayacağın 7500f bile daha ucuz 5600'den.
Ben ikinci el almam demiyorum da kontrol etmek lazım alırken sorun çıkma ihtimali var. Yeni bir bilgisayar almak kadar masraf etmeden upgrade yapabilirsek karlı olur diğer türlü dedigin gibi yeni bilgisayar alırız

ekran kartı ve işlemciiçin bi bütce belirlermiesin
Kafamda belirli bir bütçe yok ama yeni bir bilgisayar almaktan çok çok daha uyguna gelmesi gerek. Mesela max 15 bin ₺ falan olması lazım Diğer türlü yeni bir bilgisayar almak daha mantıklı hem ddr5 olur hemde zaten 6 taksitli falan satiyor bircok yer

Ben ikinci el almam demiyorum da kontrol etmek lazım alırken sorun çıkma ihtimali var. Yeni bir bilgisayar almak kadar masraf etmeden upgrade yapabilirsek karlı olur diğer türlü dedigin gibi yeni bilgisayar alırız
çok para bayılmadan upgrade yapmak istiyorsan ddr5'e geçmene gerek yok. 2k monitör almayı düşünüyor musun ona göre yardımcı olayım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,217,004
Üyeler
197,107
Son üye
xabze
Geri