Rust İçin Bütçe Bütçe Pc Tavsiyesi İstiyorum

tüm konuyu okudum özetle konuya atılan sistemlerden hiçbiri alınmaz tam alacağın ay konu aç o zaman yardımcı olalım fiyatlar her hafta değişiyor

Ben oem almıştım bazen daha uyguna gelebiliyor ama genelde parçaların yarısını değiştirmek istiyorsun. Ben kasasından sıvı soğutucuya , ramden ssdye anakarta kadar hepsini değiştirmiştim yine de piyasa fiyatından uyguna denk gelmişti. Rust için en az 32 ram ve x3d işlemci çok işini görür ekran kartı içinde hangi çözünürlükte oynayacağına karar verip monitörüne göre alım yap çok bütçe ayırmak istemiyorsan 9060xt de işini görecektir 2k görüntü için.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sorunun cevabını bilmiyorum ama 30k civarına 9070xt varken o paralar verilmez ona
Ben baya pvp dog bir stilim var. Bilgisayarım gayet 1080p oynatmasına rağmen 1440x1080 takılıyorum pvp için daha hoşuma gidiyor. Ama yeni bir sistem geçince daha stabil FPS alacağım için 1080p geçerim artık, 2k falan asla oynamam. O yüzden 1080p için en mantıklı seçim ne olur?

Ben baya pvp dog bir stilim var. Bilgisayarım gayet 1080p oynatmasına rağmen 1440x1080 takılıyorum pvp için daha hoşuma gidiyor. Ama yeni bir sistem geçince daha stabil FPS alacağım için 1080p geçerim artık, 2k falan asla oynamam. O yüzden 1080p için en mantıklı seçim ne olur?
1080p takılırım diyorsan ekran kartına az bütçe ayır 9800x3d daha mantıklı olur
Şu anki fiyatlar ile yıl sonu çok farklı olur, şimdiden arastırman iyi ama çok bir anlamı yok

Hocam o fiyat kesinlikle fahiş net söylüyorum. RTX 4070 için 35k vermek parayı resmen sokağa atmaktır. Şu an piyasada sıfır RTX 5070 bile o fiyatlara satılıyor zaten. 4000 serisi kartların sıfır piyasada azalmasının sebebi stokların erimesi. Üretimi azaldığı veya bittiği için kalan tek tük stokları fırsatçılar uçurmuş durumda.

Düz 4070 için o paralar asla verilmez. İlla 4000 serisi alacaksan o fiyatlara çıkmışken çok daha güçlü olan RTX 4070 Ti veya 4070 Ti Super kovalaman lazım. Eğer bulamazsan da hiç zorlamaya gerek yok o bütçede güncel RTX 5070 alıp geçmek çok daha mantıklı bir hareket olur.

Çok temiz ikinci eller de mevcut, onlara da yönelebilirsin.
4000 serisini o kadar övdün ki sırf bunun için ikinci el bile takip edebilirim. GPU gibi bir şeyi asla ikinci el almam ama temiz satan yerler var dedin. O konuda tavsiyede bulunabilir misin? Nerelerden gerçekten temize ikinci el 4000 serisi bulabilirim. Ayrıca velev ki bulursam 4070, 4070ti, 4070ti super modellerinin ikinci el fiyatları kaç olursa almak mantıklı olur?

Selam hocam Rust için AMD nin X3D işlemcileri gerçekten büyü gibi bir şey. Çok doğru bir karar vermişsin 7800X3D şu an oyunun kralı net söylüyorum. Sene sonunda bütçenin durumuna göre bu üç yoldan birini seçersin bence.

İlk bütçe için ekran kartını RTX 4070 falan tutarsın yanına b650 anakart ve 32 gb cl30 ram çekersin. Rust işlemci sömürdüğü için ekran kartını aşırı zorlamaya gerek yok bu bütçe seni çok rahat uçurur. Biraz daha çıkabilirsen ekran kartını direkt RTX 4070 Ti Super veya RTX 4080 serisine yükseltirsin. Kalan parçalar zaten benzer kalır ama sistem seni uzun yıllar arkana baktırmaz. En tepe bütçede ise artık RTX 4090 zorlarsın ya da çıkarsa yeni nesil kartlara bakarsın sıvı soğutmayı ve güç kaynağını en kalitelisinden seçip ömürlük makine toplarsın.
İndirimli sistem konusuna gelirsek o iş tamamen şans işi hocam.

Sene sonunda efsane indirimler falan oluyor işini görecek hazır sistemler kesinlikle gelir. Bahsettiğin kanallar illaki 7800X3D sistem patlatır o yüzden piyasayı takipte kal bence hazır sistem yakalarsan tek tek toplamaktan çok daha ucuza gelir.

Bu minvalde bir şey kovala
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D
  • Anakart: MSI MAG B650 Tomahawk WiFi
  • Bellek (RAM): Kingston Fury Beast 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 DDR5
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 4070 Ti Super 16GB veya RTX 4080 Super
  • Depolama: Kingston KC3000 2TB NVMe M.2 SSD
  • Soğutucu: Arctic Liquid Freezer III 360mm Sıvı Soğutma
  • Kasa & Güç Kaynağı: Lian Li Lancool 216 + MSI MAG A850GL 850W 80+ Gold PCIe 5.0
9800x3d değilmiydi en kralı

4000 serisini o kadar övdün ki sırf bunun için ikinci el bile takip edebilirim. GPU gibi bir şeyi asla ikinci el almam ama temiz satan yerler var dedin. O konuda tavsiyede bulunabilir misin? Nerelerden gerçekten temize ikinci el 4000 serisi bulabilirim. Ayrıca velev ki bulursam 4070, 4070ti, 4070ti super modellerinin ikinci el fiyatları kaç olursa almak mantıklı olur?
bu parada 4000 serisi almanın mantığı ne ?

tüm konuyu okudum özetle konuya atılan sistemlerden hiçbiri alınmaz tam alacağın ay konu aç o zaman yardımcı olalım fiyatlar her hafta değişiyor
Biliyorum ben sadece şuan ki bu piyasada bu bütçelere ne alınabiliyor merak ettiğimden açtım konuyu. Zamanı gelince de açacağım zaten. Amacım biraz bilgilenmekti. Bu arada bilgisayar piyasasının ilerleyen zamanlarda fiyat anlamında düşüşe geçeceği söyleniyor bu konu hakkında bilgisi olan var mı ?

Biliyorum ben sadece şuan ki bu piyasada bu bütçelere ne alınabiliyor merak ettiğimden açtım konuyu. Zamanı gelince de açacağım zaten. Amacım biraz bilgilenmekti. Bu arada bilgisayar piyasasının ilerleyen zamanlarda fiyat anlamında düşüşe geçeceği söyleniyor bu konu hakkında bilgisi olan var mı ?
düşmez hocam sürekli artar

daha da yükselebilir belli değil ,bence yükselir

İkinci el ekran kartı almak başta korkutucu gelebilir ama doğru yerden ve test ederek alırsan sıfırdan farksız bir deneyim yaşarsın hocam. Özellikle RTX 4000 serisi kartlar nispeten yeni oldukları için eski nesiller gibi yorulmuş mining kurbanı kartlar olma ihtimali çok daha düşüktür.

Bu arada bahsettiğim Ti ve Super modelleri. Düz 4070'e yönelme bence, güç bakımından da düşük kalıyor.

Fiuatlandırma konusuna gelirsek piyasa durumuna göre mantıklı olan ikinci el fiyat aralıkları RTX 4070 Ti modeli için bu kartın hakkı ikinci elde temizliğine ve soğutma kalitesine göre 27.000 ile 30.000 TL arasıdır. Asus TUF veya MSI Gaming X gibi kaliteli üç fanlı modelleri bu bantta bulursan kaçırma derim.

RTX 4070 Ti Super modelinde ise işin rengi değişiyor çünkü bu kart 16 GB bellek avantajıyla tam bir canavar. İkinci el piyasasında bu kart için 33.000 ile 36.000 TL arası fiyatlar gayet makuldür.

Temize, ikici elde uyguna bir 4000 serisi ekran kartının 5000 serisi muadil fiyatından daha iyi olacağını söyledi arkadaş.
Saçma bir hareket olur ikinci el tabii ki sıfırdan uyguna gelir ama işin içinde teknoloji ve güncellikte var o bütçede ben olsam 9070xt-5070ti ikilisinden biri etrafında sistem kurardım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,869
Üyeler
196,836
Son üye
Enes Ünal
Geri