❌İndirim Bitti! Xpg Core Reactor Iı ve 850w 80+ Gold Psu Türktelekom Kampanyası ile 5.929 TL

Hocam bu psu yu alsam mantıklı olur mu
rx 9070xt alcam ryzen 7 7800 3xd alcam
Acelen varsa alınabilir asla üzecek bir PSU değil ki ses konusunda gerçekten muazzam ama fiyat bir tık yüksek o da dediğim gibi yakın zamanda çok PSU indirimi gördük o yüzden. Beklersen mutlaka daha uyguna farklı PSU lar yada aynı fiyata daha yüksek watt bir PSU denk gelebilir.

Acelen varsa alınabilir asla üzecek bir PSU değil ki ses konusunda gerçekten muazzam ama fiyat bir tık yüksek o da dediğim gibi yakın zamanda çok PSU indirimi gördü
Ekran görüntüsü 2026-05-31 013845asdasdas.webp
k o yüzden. Beklersen mutlaka daha uyguna farklı PSU lar yada aynı fiyata daha yüksek watt bir PSU denk gelebilir.
hocam çok bir fiyat farkı yok aslında 6182 tl n11 de psu

1st Player NGDP modelleri kötü değil ki ona neden bakılmasın? Fan veyahut kablolarında bir sorun yok. Fan kaliteli, fan eğrisi düzgün, kablolar sleeve.

Bu arada ENERMAX için ses göreceli sanırım. Başka bir kişide yükte bile duymadığını belirtti.

Bu konuda var.
Yok hocam düzgün falan değil kusura bakma, bu adamlar fan curve ayarlayamıyorlar. Reactor VE 850 ye bak muntazam, en ufak kusur yok fan kaç rpm döndüğünü biliyor.

Düzgün budur;

Ekran görüntüsü 2026-05-31 013702.webp

Bu da düzgün sanılan işte...

Fan 20-25db de açılıyor, kademe kademe 6db altına düşüyor fakat düşük yükte bile 6db altında sıcaklıklar kontrol edilemediği için hop yine aynı senaryo başa sarıyor 15-20db ve aniden 20-25db...

Valla şuna düzgün diyen varsa buyursun alıp kullansın.

Ekran görüntüsü 2026-05-31 013824.webp

Yok hocam düzgün falan değil kusura bakma, bu adamlar fan curve ayarlayamıyorlar. Reactor VE 850 ye bak muntazam, en ufak kusur yok fan kaç rpm döndüğünü biliyor.

Düzgün budur;

Alıntıyı görüntüle

Fan 20-25db de açılıyor, kademe kademe 6db altına düşüyor fakat düşük yükte bile 6db altında sıcaklıklar kontrol edilemediği için hop yine aynı senaryo başa sarıyor 15-20db ve aniden 20-25db...

Alıntıyı görüntüle
Cybernetics'deki veriler ikincil hatlar dahilinde yapılıyor. Günümüzde 120W çekebilecek kapasitede bir sistem yok. Çekse çekse 40W bile zor çeker ikincil hatlardan. Hal böyle oluncada fan böyle saçmalama yapmaz.

1780181256090.webp

1780181373849.webp

1780181401761.webp

1780181648176.webp

1780181812161.webp

1000W'lık halininde fan eğrisi biraz saçma fakat onda da bir şey çıkmamış. Sadece geç devreye girmesinden şikayet etmişler.,

1780182214919.webp

Ki o tabloyu hazırlayan Aris bile şöyle bir cümle kurmuş: "All in all, this is a silent operating PSU." Ortalamaya bakınca da gayet sessiz.

1780182301015.webp

Core Reactor altta dikkat ederseniz.

1780183122244.webp

Fan hızlarında da öyle ciddi bir problem gözükmüyor.

Rus testlerde de belli oluyor. Hatta anlatan bir kişi çok güzel bi eğriye sahip olduğunuda yazmış. Ki aldırdığımız tonla kişiden de çok sesli diye bir geri dönüt almadık.

Son düzenleme:
Cybernetics'deki veriler ikincil hatlar dahilinde yapılıyor. Günümüzde 120W çekebilecek kapasitede bir sistem yok. Çekse çekse 40W bile zor çeker ikincil hatlardan. Hal böyle oluncada fan böyle saçmalama yapmaz.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

1000W'lık halininde fan eğrisi biraz saçma fakat onda da bir şey çıkmamış. Sadece geç devreye girmesinden şikayet etmişler.

Rus testlerde de belli oluyor. Hatta anlatan bir kişi çok güzel bi eğriye sahip olduğunuda yazmış. Ki aldırdığımız tonla kişiden de çok sesli diye bir geri dönüt almadık. Cybernetics'e %100 güvenilir değil diye boşuna demiyoruz.
İkinci hat falan yok adamlar dümdüz 115v ve 230v şebekeden direkt 12v kanalından yapıyor testi ki bu adamların da güvenilirliğini tartışmam hocam kusura bakma. Çoğu firma bile bile artık 80+ ı bırakıp cybenetics verilerini referans alıyor, ürettiği PSU lara bu adamların sertifikalarını basıyor ki LAMBDA laboratuvarları da techpowerup ile ortak çalışıyor yani şu piyasada bu adamlardan daha düzgün PSU inceleyen tek bir allahın kulu yok.

Ayrıca çoğu sistem boşta zaten 0-100W arasında güç tüketiyor. Ryzen işlemcilerin büyük çoğunluğu boşta 20-25-30W tüketiyor, 4080 im şuan 22-25W arası ki intel GPU lar mimarisi gereği 40-45W, ee çoğu orta seviye anakart zaten 30W altı tüketmiyor fanları, sıvı soğutmayı vs. saymasak bile orta seviye sistemlerin çoğu boşta 80-90W hatta üstünü rahat rahat görüyor. Video izlerken, arka planda 8-10 sekme açıkken falan demiyorum bunu dümdüz masaüstündeki güç tüketimleri bu değerler, 4K video falan izle yada arka planda 2-3 uygulama aç bak gör sistem kaç W tüketiyor. 40W ne hocam? laptop falan kullanmıyoruz.

0-100W ve 100-200W arası fan saçmalığı açıkça görülüyor.

Birinin sesli demesine gerek yok, bu fan curve rezalet çok açıkça görülüyor. Evet 400-500W yükte paşa paşa sessiz kullanırsın ama masaüstünde yada 0-200W arası çok düşük yüklerde sen farkında olmadan fan sürekli bir yükseliyor bir düşüyor boyuna spin atıyor bu da işte düzgün bir fan curve olmadığından.

Dediğim gibi hocam şu tabloyu tartışacak değilim hele hele cybenetics, lambda ve techpowerup bu 3 ünün verilerini ''çok da güvenli değil'' diyecek hiç değilim. Dünyanın en büyük psu üreticileri bu adamların sertifikalarına geçmişken, ne olduğu kim olduğu ve hangi laboratuvar ortamlarında çalıştıkları belirsiz rusları referans alamıyorum.

İkinci hat falan yok adamlar dümdüz 115v ve 230v şebekeden direkt 12v kanalından yapıyor testi ki bu adamların da güvenilirliğini tartışmam hocam kusura bakma. Çoğu firma bile bile artık 80+ ı bırakıp cybenetics verilerini referans alıyor, ürettiği PSU lara bu adamların sertifikalarını basıyor ki LAMBDA laboratuvarları da techpowerup ile ortak çalışıyor yani şu piyasada bu adamlardan daha düzgün PSU inceleyen tek bir allahın kulu yok.

Ayrıca çoğu sistem boşta zaten 0-100W arasında güç tüketiyor. Ryzen işlemcilerin büyük çoğunluğu boşta 20-25-30W tüketiyor, 4080 im şuan 22-25W arası ki intel GPU lar mimarisi gereği 40-45W, ee çoğu orta seviye anakart zaten 30W altı tüketmiyor fanları, sıvı soğutmayı vs. saymasak bile orta seviye sistemlerin çoğu boşta 80-90W hatta üstünü rahat rahat görüyor. Video izlerken, arka planda 8-10 sekme açıkken falan demiyorum bunu dümdüz masaüstündeki güç tüketimleri bu değerler, 4K video falan izle yada arka planda 2-3 uygulama aç bak gör sistem kaç W tüketiyor. 40W ne hocam? laptop falan kullanmıyoruz.

0-100W ve 100-200W arası fan saçmalığı açıkça görülüyor.

Birinin sesli demesine gerek yok, bu fan curve rezalet çok açıkça görülüyor. Evet 400-500W yükte paşa paşa sessiz kullanırsın ama masaüstünde yada 0-200W arası çok düşük yüklerde sen farkında olmadan fan sürekli bir yükseliyor bir düşüyor boyuna spin atıyor bu da işte düzgün bir fan curve olmadığından.

Dediğim gibi hocam şu tabloyu tartışacak değilim hele hele cybenetics, lambda ve techpowerup bu 3 ünün verilerini ''çok da güvenli değil'' diyecek hiç değilim. Dünyanın en büyük psu üreticileri bu adamların sertifikalarına geçmişken, ne olduğu kim olduğu ve hangi laboratuvar ortamlarında çalıştıkları belirsiz rusları referans alamıyorum.
İkincil hatlar yok kısmından sonrasını okumadım. Nasıl yok?

1780183369094.webp

Solda kocaman Minor Rails yazıyor ve fan hızları ona göre saçmalıyor dikkat ederseniz. Günümüzde ikincil hatların çok bir önemi kalmadı ve çok güç çekilmiyorlar. Ondan dolayı 40W dedim. +12V hattı farklı bu farklı. Hatta İntel bile bu yüzden 12VO standartını piyasaya geçirmeye çalışıyor. İkincil hatları güç kaynağından alıp, anakart üzerine yerleştirdiler.

Eğer sadece +12V hattına yüklenilseydi tablo şöyle olmalıydı:

1780183445816.webp

Düz ve neredeyse kusursuz. Ayrıca Rus forumundakiler direkt kullanıcı. Yani bir sorun olsa zaten incelemelerinde belirtirlerdi.

1780185799378.webp

Ayrıca mesajı sonradan düzenledim. Şu kısımları okuyun. Testi yapan Aris bile öyle bir söylemde bulunmamış. Ki kendisi Cybernetics'in teknik müdürü, HWbusters'ın da kurucusu olması lazım.

Bu dediklerimi herhangi bir forumda da duyabilirsiniz. Çin ve Rus forumlarında özellikle. Ki daha geçen karşılaştığım olayı anlatayım:

ENERMAX Platimax II'nin inrush değeri 230V için 277.400A, 115V için ise 198.800A gibi absürt değerler belirtilmiş.
230V:

1780183686664.webp

115V:

1780183681182.webp

Saçma olan 115V'un 230V'dan az çıkmış olması. Çünkü 115V'da akım gereksinimi neredeyse iki katına çıkar. Yani 230V'daki inrsuh akımının teorik olarak 115V'dan düşük olması gerek. Bu daha çok tasarıma bağlı olabilir çünkü Tomshardware'a göre güç kaynağı 115V'a göre tasarlanmış. Neyse, Geçenlerde yeniden kontrol edeyim dedim ve bunu gördüm:

230V:
1780183672231.webp

Değer tamamiyle değiştirilmiş ve uygun seviyeye düşmüş. Ama benim anlamadığım ilk başta neden bir yerlerinden salladıkları değeri girdikleriydi. Hiç girmeseler daha iyiydi.

Bu sadece tek örnek değil. Cybernetics o iç bileşen veya üretici/platform kısmında da hata yapıyor. Mesela üreticisi açık bir şekilde belli olan High Power NO-832 olan bir güç kaynağını gidip Zhong Yuan yapmışlar. Veya SR olan bir güç kaynağını PR diye göstermişler. Yani dediğim gibi Cybernetics %100 güvenilir bir araç değil. Başka kaynaklardan mümkünse teyit edilmeli. Hatta ben bazı ürünler için para aldıklarını bile düşünüyorum çünkü o dediğim "bazı" ürünler nedense Rus incelemelerinde farklı orada farklı çıkıyor. Gold sample kullanıyor olmaları olası. Ki zaten piyasada tekel olmaları da berbat bir şey. Rakip çıkması gerekli.

şu piyasada bu adamlardan daha düzgün PSU inceleyen tek bir allahın kulu yok.
Bu kısmına da asla katılmıyorum. Piyasada güç kaynaklarını detaylı ve kaliteli şekilde test eden başka kaynaklar da mevcut.

Mesela Tom's Hardware incelemelerine bakarsanız Cybernetics'te bulunmayan bazı testleri görebilirsiniz. Soğutucular üzerinden doğrudan sıcaklık ölçümleri almaları ve hot box testleri yapmaları buna örnek.

Bunun dışında F14Lab de oldukça detaylı PSU incelemeleri yapan kaynaklardan biri. Ayrıca EXPReview, Hardware Insights, Teclab, Qasar Zone, Coolenjoy, DNS Club, Gecid, eTeknix, ve İ2HARD gibi platformlarda da oldukça kaliteli incelemeler yapan kişiler bulunuyor. Hatta F14 labs bence aralarından en iyisi. Tüm testler var. Ek olarak test sırasındayken iç aksamı termal kamerayla gösteriyorlar, fanın içini gerçekten açıp doğru olup olmadığına bakıyorlar.

Bu yüzden Cybernetics piyasadaki tek teknik referans noktası değil.

Son düzenleme:

Düzgün budur;

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
İkincil hatlar yok kısmından sonrasını okumadım. Nasıl yok?

Alıntıyı görüntüle

Solda kocaman Minor Rails yazıyor ve fan hızları ona göre saçmalıyor dikkat ederseniz. Günümüzde ikincil hatların çok bir önemi kalmadı ve çok güç çekilmiyorlar. Ondan dolayı 40W dedim. +12V hattı farklı bu farklı. Hatta İntel bile bu yüzden 12VO standartını piyasaya geçirmeye çalışıyor. Eğer sadece +12V hattına yüklenilseydi tablo şöyle olmalıydı:

Alıntıyı görüntüle

Düz ve neredeyse kusursuz. Ayrıca Rus forumundakiler direkt kullanıcı. Yani bir sorun olsa zaten incelemelerinde belirtirlerdi.

Bu dediklerimi herhangi bir forumda da duyabilirsiniz. Çin ve Rus forumlarında özellikle. Ki daha geçen karşılaştığım olayı anlatayım:

ENERMAX Platimax II'nin inrush değeri 230V için 277.400A, 115V için ise 198.800A gibi absürt değerler belirtilmiş.
230V:

Alıntıyı görüntüle

115V:

Alıntıyı görüntüle
Saçma olan 115V'un 230V'dan az çıkmış olması. Çünkü 115V'da akım gereksinimi neredeyse iki katına çıkar. Yani 230V'daki inrsuh akımının teorik olarak 115V'dan düşük olması gerek. Bu daha çok tasarıma bağlı olabilir çünkü Tomshardware'a göre güç kaynağı 115V'a göre tasarlanmış. Neyse, Geçenlerde yeniden kontrol edeyim dedim ve bunu gördüm:

230V:
Alıntıyı görüntüle

Değer tamamiyle değiştirilmiş ve uygun seviyeye düşmüş. Ama benim anlamadığım ilk başta neden bir yerlerinden salladıkları değeri girdikleriydi. Hiç girmeseler daha iyiydi.

Bu sadece tek örnek değil. Cybernetics o iç bileşen veya üretici/platform kısmında da hata yapıyor. Mesela üreticisi açık bir şekilde belli olan High Power NO-832 olan bir güç kaynağını gidip Zhong Yuan yapmışlar. Veya SR olan bir güç kaynağını PR diye göstermişler. Yani dediğim gibi Cybernetics %100 güvenilir bir araç değil. Başka kaynaklardan mümkünse teyit edilmeli. Hatta ben bazı ürünler için para aldıklarını bile düşünüyorum çünkü o dediğim "bazı" ürünler nedense Rus incelemelerinde farklı orada farklı çıkıyor. Ki zaten piyasada tekel olmalarıda berbat bir şey. Rakip çıkması gerekli.

5 k ya bu alınır mı yardımcı olur musunuz veya benzer fiyat seviyesinde beyaz ne önerirsiniz

5 k ya bu alınır mı yardımcı olur musunuz veya benzer fiyat seviyesinde beyaz ne önerirsiniz
A-GL serisi ENERMAX'dan beter. ENERMAX Rev. III'e bakın. Beyaz olarak o fiyattaki tek mantıklı seçenek o.

Gaming gecesini beklerim derseniz daha iyisi çıkabilir belki.

Bu PSU piyasasını anlamadım ben biri 1800TL diğeri 5500TL ama özellikler aynı

Benim msi a650bn ile coil whine yapan 9060xt gpum, bu psu ile cw sorunu çözüldü. Tavsiye ederim.

7800x3d 5070ti sistem topluyorum, siz olsanız hangisini alırdınız?
Aradaki 1500 önemli değil benim için sağlam ve sessiz olması önemli

7800x3d 5070ti sistem topluyorum, siz olsanız hangisini alırdınız?
Aradaki 1500 önemli değil benim için sağlam ve sessiz olması önemli
hani almıştın hocam senin konuda öyle yazmıştın :D

Geri