Yardım 4k OLED Monitör Arıyorum.

Windowsta boş ekran koruyucuyu 1 dk ya ayarladigin zaman da ayni hesaba geliyor 😀
Tayfun bisey soracagim. Bazı markalar 4 saatte bir piksel yenileme yapıyor. Bende evnia var. Otomatik piksel yenileme 16 saat.
Piksel yenilemeyi monitöre mi bırakayım yoksa 8-10 görünce kendim yapsam daha erken yıpranır mi panel.
Tavsiye edilen 4 saat kullanımdan sonra yapılması ama sana daha mantıklı bir şey söyleyeyim. Oled monitörler ekranı kapattığın zaman zaten otomatik piksel yenileme yapıyor ya hani. 10 saat aralıksız pc başında oturamayacağına göre (eğer oturursan sağlığından feragat etmiş olursun) yemek molası, tuvalet molası vs yaparken ekranı kapat. Zaten o sırada yapar yani. Ben kendim hiç manuel yapmadım. Bu dediğim şekilde kullandım.

@Tayfunns Hocam ben de 2k 360 hz oled monitör bakıyorum da bu 2 monitör arasında kaldım aqdng ucuz olmasına rağmen daha yeni bir panel kullanıyormuş sanırım siz hangisini önerirsiniz
1780221318262.webp
1780221330171.webp

@Tayfunns Hocam ben de 2k 360 hz oled monitör bakıyorum da bu 2 monitör arasında kaldım aqdng ucuz olmasına rağmen daha yeni bir panel kullanıyormuş sanırım siz hangisini önerirsiniz
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Daha yeni panel kullanmıyor. İkiside aynı paneli kullanıyor. Aqdng de ekstradan yakınlık sensörü var. Panel üreticisi bellidir samsung display. Asus sitesinde 4.nesil yazmaz yazamaz bu model için. Acdng de Aqdng de 3.nesil qd oled.

Tavsiye edilen 4 saat kullanımdan sonra yapılması ama sana daha mantıklı bir şey söyleyeyim. Oled monitörler ekranı kapattığın zaman zaten otomatik piksel yenileme yapıyor ya hani. 10 saat aralıksız pc başında oturamayacağına göre (eğer oturursan sağlığından feragat etmiş olursun) yemek molası, tuvalet molası vs yaparken ekranı kapat. Zaten o sırada yapar yani. Ben kendim hiç manuel yapmadım. Bu dediğim şekilde kullandım.
Sabah 7 gibi açıyorum mesela. Piksel yenilemeden sonra 15 saat oturdum. Osb den piksek yenileme sonrasi 15H yaziyor. 16H olmadan yapmıyor.
Mesela 15H iken kullanmaya başladın. Aktif kullanirken 24H olana kadar uyari veriyor. 24H olunca zorla yapıyor.
Ben zaten uzun süre pc basinda olamazsam ve pc calismasj gerekiyorsa ekran koruyucu yerine masaüstüne ekledigim kisayol uyku moduna aliyorum ama dedigim gibi 16H olmadan otomatik piksel yenileme yapmıyor

Sabah 7 gibi açıyorum mesela. Piksel yenilemeden sonra 15 saat oturdum. Osb den piksek yenileme sonrasi 15H yaziyor. 16H olmadan yapmıyor.
Mesela 15H iken kullanmaya başladın. Aktif kullanirken 24H olana kadar uyari veriyor. 24H olunca zorla yapıyor.
Ben zaten uzun süre pc basinda olamazsam ve pc calismasj gerekiyorsa ekran koruyucu yerine masaüstüne ekledigim kisayol uyku moduna aliyorum ama dedigim gibi 16H olmadan otomatik piksel yenileme yapmıyor
Doğrudur marka modele göre değişkenlik gösterebilir. Mesela Dell de her 4 saat dolduktan sonra ekranı kapatırsan otomatik piksel yenileme moduna geçiyor. Aynı şekilde olur diye düşünmüştüm. Günde 10-15 saat kullanıyorsan 2 kez yapabilirsin. Aksi halde 1 kez de büyük oranda yeterli olur diye düşünüyorum.

Doğrudur marka modele göre değişkenlik gösterebilir. Mesela Dell de her 4 saat dolduktan sonra ekranı kapatırsan otomatik piksel yenileme moduna geçiyor. Aynı şekilde olur diye düşünmüştüm. Günde 10-15 saat kullanıyorsan 2 kez yapabilirsin. Aksi halde 1 kez de büyük oranda yeterli olur diye düşünüyorum.
16 saat iddiali bir rakam. Bazen dedigin gibi 8 saat olunca bir sigara molasi verip yapıyorum ama piksel yenileme arastirmama göre butun piksellere voltaj verip esitleme yapiyor diye okudum. Bu da omrunden yiyor mantiken.
Bu arada 200 nits sdr evnia. 70-80 nits de kullaniyorum tayfun. Akşamları bazen bu bile gözü yoruyor. Yeterli gibi duruyor

16 saat iddiali bir rakam. Bazen dedigin gibi 8 saat olunca bir sigara molasi verip yapıyorum ama piksel yenileme arastirmama göre butun piksellere voltaj verip esitleme yapiyor diye okudum. Bu da omrunden yiyor mantiken.
Bu arada 200 nits sdr evnia. 70-80 nits de kullaniyorum tayfun. Akşamları bazen bu bile gözü yoruyor. Yeterli gibi duruyor
Woled tv lerde parlaklık düşmesi yapıyor woled monitörlere bakmadım. QD oled monitörlerde ise çok uzun vadede 3-5nit kayba sebep oluyor. Yani qd oled monitör kullandığın için pek bir kayıp yaşayacağını düşünmüyorum.
12913.webp

Zaten Asus, MSI, Gigabyte, Dell, Aoc vs hepsinin yaklaşımı farklı. Bazısı 4 saatte bir yapıyor bazısı 24 saatte bir. MSI da zorunlu uyarı 24 saatte bir geliyormuş. Dell de uyarı sistemi yok ekranı kapatırsan otomatik yapıyor. Belirli bir doğru olsaydı hepsi aynı şeyi uygulardı diye düşünüyorum. Sen mola verdiğinde ekranı kapat veya Windows tan bu ayarı aç. Uyarı geldikçe yap yeter. Kafaya takarsan keyif alamazsın zaten.

PG27UCDM3 diye bir monitör çıkmadoı. Bahsettiğiniz PG27UCDM ama PG27UCDM ve PG32UCDM3 arasında önemli farklar var. Yeni quantum black kaplaması, Trueblack500 gibi. MAG321UP X24 aslında PG32UCDM3 modelinin DP 2.1 ve yakınlık sensörü olmayan versiyonu sayılır.
Yok benim bahsettiğim pg32ucdm3 Tü kafam 27yw gitti
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

@korkusuzberitan 77k monitöre verebilecek paran var ama hala epey kullanıyorsun, hala paratuzağı dp 2.1 için para vermek istiyorsun, hala aynı paneli, kaplamayı kullanmasına ve aynı yanma koruyucu özellikler olmasına rağmen 35k fazladan vermek istiyorsun şaşırıyorum. Piksel yenileme mi MSI da var. Logo karartma MSI da var. Piksel kaydırma MSI da var. Yani ne sanıyon hacı MSI markasını aşağıda kalır yanı yok yani. Yakınlık sensörü ek olarak asusun modelinde var ama MSI tarafında da MPG322UR X24 de var. Mag olana eklememiş. Kaldı ki yakınlık sensörü hem düzgün çalışmıyor, hem de Windows üzerinde ekranı 3 dakika hareketsiz bırak ayarını açtığında yakınlık sensörüne para vermeye gerek kalmıyor. Asusun reklam yapıp gözüne sokması seni kandırmasın MSI da aynı özellikler var zaten. OLED care sistemi MSI tarafında da mevcut. Epey de inceleme sitesi değil sadece Asus ve MSI sitesinden verileri kopyalayıp yapıştırıyor.

77k çok uçuk bir miktar büyük kazık var ortada son kullanıcı anlamaz diyerek ''sevme'' derdindeler. Kullanılan panel belli Samsung tarafından üretilen 4.nesil Penta Tandem panel. Kullanılan kaplama belli quantum black. MSI buna dark Armor Asus ise blackshield diyor. İkiside samsung üretimi quantum black kaplaması isimlendirmesi pazarlaması farklı. İkiside aynı teknolojileri kullanıyor isimlendirmeler farklı. Asus MARKA satıyor. 3-5 bin TL değil 33 bin TL fark var burada.

Yani biraz düşünmek lazım tartmak lazım kazıklanmamak lazım. Mesela XG27UCDMG kullanmışsın bunda DP 2.1 yok DSC ile 4k 240hz veriyor bir eksikliğini hissettin mi? Hayır. Çünkü DSC ile aynı şeyleri yapabiliyorsun. En iyisi olmak ile süsleyip en iyisi diyerek 33k farkla satmak başka şey.

Ha mantığın şuysa görüntü, hız, teknoloji farkı olmasına gerek yok adı yetsin ASUS yazsın dp 2.1 fark yaratmasa da ben marka takıntılıyım gerekli olmasa bile tüm özellikleri istiyorum 33 bin TL fazladan verdiğimde neredeyse hiç bir fark hissetmeyecek olsam da bunu almak istiyorum diyorsan alabilirsin satıcıların işine gelir. 😃 Satıcıların en sevdiği tip sorgulamadan alanlar.
Bu arada xg27ucdmg kullanıyorum yakınlık sensörü kapalı çünkü aşırı saçmalıyor

Yok benim bahsettiğim pg32ucdm3 Tü kafam 27yw gitti
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada xg27ucdmg kullanıyorum yakınlık sensörü kapalı çünkü aşırı saçmalıyor
MAG321up X24 de pg32ucdm3 de aynı özelliklere sahip. 4.nesil Penta Tandem, TrueBlack 500 ve quantum black. Dp 2.1, yakınlık sensörü, Kvm gibi ekstra özellikler var pg32ucdm3 de sadece.

DP 1.4 ile dp 2.1 arasında hiç bir fark yok. Teoride daha iyi olsa da DSC sayesinde görüntü veya başka bir fark olmadan kullanabiliyorsun. 35 bin TL farkı kesinlikle vermezdim. Oled tv parası resmen. Ben 41.400 TL ye LG c5 48'' aldım MSI ve Asustan daha iyi HDR performansı var. Tonla özellik var. O paraya gider 55'' veya yeterse 65'' Oled TV alırım daha iyi.
:peepo2:

MAG321up X24 de pg32ucdm3 de aynı özelliklere sahip. 4.nesil Penta Tandem, TrueBlack 500 ve quantum black. Dp 2.1, yakınlık sensörü, Kvm gibi ekstra özellikler var pg32ucdm3 de sadece.
Hocam bugün itibartiyle 4k Oled Monitör tavsiyelerin nedir MAG321up X24 olsun Aorus MO27U2 olsun ne tavsiye edersin genel olarak

Hocam bugün itibartiyle 4k Oled Monitör tavsiyelerin nedir MAG321up X24 olsun Aorus MO27U2 olsun ne tavsiye edersin genel olarak
MSI olan daha iyi çünkü quantum black kaplama ve trueblack500 var. Özelleştirilebilir hdr eğrisi gibi yeni özellik var. Mo27u2 kıyaslamak aşırı saçma olur. Ama fiyat farkı çok ise o başka. Mag321up x24 veya xg32ucwg (UCWMG olmayan) güzel. Bütçe yoksa mo27u2 de güzel.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,293
Üyeler
196,926
Son üye
airixs
Geri