8 Bit ve 10 Bit Arasında Çok Bir Fark Var mı?

Carti_95

80+
Reaksiyon skoru
1
Günlük kullanımda ya da oyunda 8 bit ve 10 bit farkını çok anlar mıyım alacağıım monitör 8 bit destekliyor sorun olur mu?

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Günlük kullanımda ya da oyunda 8 bit ve 10 bit farkını çok anlar mıyım alacağıım monitör 8 bit destekliyor sorun olur mu?
Valla bende 10 bit ekran var 165 hertzde iken kullaniliyor sadece 260 a çıkarınca gidiyor ikisinide denedim fark gormuyom yani

Olay bitte bitmiyor panel kalitesi malzeme kalitesi hz değeri çok etken var. Bütçe ne kadar?

Bisi olmaz. Çoğu içerik 8 bit zaten hiç bir eksiklik hissetmezsin.

Olay bitte bitmiyor panel kalitesi malzeme kalitesi hz değeri çok etken var. Bütçe ne kadar?

Doğrudur yani 8 bit Milyon 10 bit ise Milyar renk tonu yadığı için sayıların büyüklüğü biraz kafa kurcalıyor ister istemez. Bütçem Maksimum 15 Bin TL
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bisi olmaz. Çoğu içerik 8 bit zaten hiç bir eksiklik hissetmezsin.

Pc'yi TV'ye bağlıyorum bazen TV 10 bit 8 bit'e alıyorum mesela dediğin gibi çok bir fark hissetmiyorum hatta bazen hiçbir fark olmuyor. Sanırım film ya da oyunun bunu destekleyip desteklememesiyle alakalı bir durum.

Bütçem 15 Bin TL 2k bir monitör önerebilir misiniz böyle düşünme al geç diyebileceğiniz varsa ya da 2-3 tane örnek gösterebilirseniz güzel olur

acayip büyük fark var, uzun süre 10 bit kullanırsan 8 bit yavan geliyo, 200 hz üstü 10 bit alabilmen için hdmi 2.1 olan monitör lazım, ayrıca panelde 1.07 milyar renk üretebilmeli, 15k civarı bi asus aqml5a var bide lg nin 2k 300 hz si var, başka çok seçenek yok

Doğrudur yani 8 bit Milyon 10 bit ise Milyar renk tonu yadığı için sayıların büyüklüğü biraz kafa kurcalıyor ister istemez. Bütçem Maksimum 15 Bin TL
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Pc'yi TV'ye bağlıyorum bazen TV 10 bit 8 bit'e alıyorum mesela dediğin gibi çok bir fark hissetmiyorum hatta bazen hiçbir fark olmuyor. Sanırım film ya da oyunun bunu destekleyip desteklememesiyle alakalı bir durum.

Bütçem 15 Bin TL 2k bir monitör önerebilir misiniz böyle düşünme al geç diyebileceğiniz varsa ya da 2-3 tane örnek gösterebilirseniz güzel olur
Vg27aq5a-vg27aql5a

Vg27aq5a-vg27aql5a

Şöyle bir liste yapmıştım önceden vg27aql5a eklemişim 1-2 video izledim kronik ölü piksel sorunundan bahsediyordu bu modelde öyle bir şey var mı?

1780321322784.webp

10 bıt monıtor kullanıyordum 8 bite gectım asırı fark goruyorum ıade yollıcam bunu 10 bıt sıparıs verdım tekrardan

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,063
Üyeler
196,882
Son üye
RedEye
Geri