Macun Değişimi Sonrası Görüntü Gelmiyor

Teacher

80+
Reaksiyon skoru
4
Merhaba Arkadaşlar işlemcim yüksüz durumda 65° oluyorDu en son üç yıl önce termal macun sürmüştüm. İşlemci fanını söktüm de zaten termal macun kalmamıştı.arctic mx 4 kullandım sonra işlemci fanını düzgün bir şekilde taktım ama dünden beri görüntü gelmiyor fanlar normal şekilde dönüyor işlemci fanında sıkıntı yok ana kartta herhangi bir ses veya sorun görünmüyor ama görüntü gelmiyor. Statik birikmiş diye elektriği bilinen bütün yollarını denedim yine görüntü gelmedi. Biosu sıfırladım clrtcden pili çıkardım.Başka bir kasadan işlemci denedim yine açılmadı ekran kartında RAMlerde herhangi bir sıkıntı yok diğer bilgisayarda çalıştılar acaba sorun ne olabilir ana kart mı gitmiş ne yapmam lazım macun dışında herhangi bir müdahaleyi yapmadım. Açtıktan sonra güç düğmesine basılı tutsam veya reset düğmesine bassam bile işlem görmüyor fişten çekmem gerekiyor. Ana kart Asus Prime b450 Plus işlemci 5600.

Ekler

• E3F498D3-B9A8-4394-B198-F469C6031E33.webp
    E3F498D3-B9A8-4394-B198-F469C6031E33.webp
    585.6 KB · Hit: 30
Son düzenleme:
İşlemci yerine tam oturmamış olabilir, pinlere zarar gelmiş olabilir.
İşlemci altındaki pinleri kontrol et belki yamukluk vs. bir şey olmuştur , arasına macun kaçmıştır
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İşlemci fanını vidalarken anakarta çok aşırı baskı uyguladıysan, soket çevresindeki gözle görülmeyen hatlar kopmuş olabilir.

Ani bir ststik elektrik bir parçaya zarar vermiş olabilir

Resimde ekran kartının orda sarı bir ışık yanıyor gözüküyor o normal mi yeni mi oldu?

4 ram takılı, çıkar 2 ram öyle çalıştır. 1.3 mu yoksa 2.4 mü çıkarılıyor bilmiyorum anakartına göre çıkar öyle çalıştır çalışacaktır. Sonra pc kapat prizden çek. diğer ramleri kasanın elektrik bağlantısı komple kesildiğinde tak tekrar çalıştır

İşlemci yerine tam oturmamış olabilir, pinlere zarar gelmiş olabilir.
İşlemci altındaki pinleri kontrol et belki yamukluk vs. bir şey olmuştur , arasına macun kaçmıştır

İşlemci fanını vidalarken anakarta çok aşırı baskı uyguladıysan, soket çevresindeki gözle görülmeyen hatlar kopmuş olabilir.

Ani bir ststik elektrik bir parçaya zarar vermiş olabilir

Resimde ekran kartının orda sarı bir ışık yanıyor gözüküyor o normal mi yeni mi oldu?
İşlemciyi kontrol başka bilgşayarda çalıştı.pinlerde zarar yok . ekran kartı ışığı Normal o.baskıdan dolayı anakart zarar görmüş olabilir.tamiri mümkün mü?

4 ram takılı, çıkar 2 ram öyle çalıştır. 1.3 mu yoksa 2.4 mü çıkarılıyor bilmiyorum anakartına göre çıkar öyle çalıştır çalışacaktır. Sonra pc kapat prizden çek. diğer ramleri kasanın elektrik bağlantısı komple kesildiğinde tak tekrar çalıştır
Denedim olmadı

İşlemciyi kontrol başka bilgşayarda çalıştı.pinlerde zarar yok . ekran kartı ışığı Normal o.baskıdan dolayı anakart zarar görmüş olabilir.tamiri mümkün mü?

Denedim olmadı
Yapacağın en iyi şey en yakındaki güvenilir bir bilgisayarcıya götür, hazır kasa aldıysan aldığın yer tamir yapıyorsa oraya yollayabilirsin.
Garantisi varsa servise yolla ,yoksa yine ücretli bir şekilde yollayıp baktırabilirsin muhtemelen
%95 ihtimalle anakart zarar gördü hocam , tamirini servis vs. söyler muhtemelen

Anakartta işlemciyi taktığın yeri kontrol et belki içine termal macun falan dökülmüştür , içinde bir şey varsatemiz bir diş fırçasıyla temizle

Acikcasi benim de aklima anakartin cesitli yerlerine termal macun bulastigi ihtimali geldi ama sivi metal gibi riskli de olmamali. Yine de kalinti varsa izopropil alkolu hav birakmayan beze dokup silmek gerek.

Yarın mikrokoskopla bakacağız zaten olmazsa yeni Bi tane alacağım.snakart post vermiyor

Ddr4 anakart ar nerdeyse ddr5 fiyatına bide bende 4 slotluydu yine 4 slotlu almam lazım

cpu sogutucunuz cengelli model gozuluyor. bu tur modellerde takarken fazla baskidan dolayi ilginc problemler yasanabiliyor.

ilk once tek ram ile pcyi acmayi deneyin. butun slotlari sirasiyla deneyin.

olmazsa

kasayi yan yatirin ve cpu sogutucuyu sokun. islemciyi cikarip tekrardan takin. cpu sogutucuyu cengelleri gecirmeden sadece uzerinde birakin ve pcyi acin. denedikten sonra lutfen beni alintilayin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,982
Üyeler
196,867
Son üye
Black_Eagle58
Geri