🔥İndirim Intel İ5 14600kf 3.50ghz 24mb 14 Çekirdek 1700p Box Fansız İşlemci 9.707tl

Anakartı yükseltmek şart bu işlemci sınırları açtığında 250 watt değerlerine ulaşabiliyor. H610m anakart 120 watt bile veremiyor stabil olarak ısınarak güç kısıyor vrm ısılarından dolayı. H610- Giriş seviyesi B760 gibi anakartlar ile bu işlemciden tam performans alamassın oyunda bile frekans düşüyor.Daha önce Msı PRO B760-P DDR4 ile kullandım yeterli oluyordu şuan Asus TUF Gaming Z790-PLUS D4 anakart ile oc li şekilde kullanıyorum. Performans olarak ddr4 olmasına rağmen çoğu ddr5 amd işlemciden bile daha yüksek ancak anakart maliyeti çok yüksek z serisi anakart bulmak 2. elde oldukça zor(ddr4 için konuşuyorum). Soğutma olarak çift kule bir soğutucu ile oyunlarda oldukça yeterli oluyor. Ancak render tarzı işlemlerde Thermalright Phantom Spirit 120 Evo ile bile soğutamıyorum 100 derecede throthel yapmakta.(5.6ghz p core 4.0 e core). İyi bir anakart var ise mantıklı tercih ancak elimde h610m anakart var alıp kullanıyım diye düşünürsen sonunda kendini Z serisi anakart ararken bulabilirsin :D 12400f+ h610 m+assasin king kombosundan yukarıda bahsettiğim kombinasyona geçtim ben dayanamadım. Başta ddr5 e geçsem daha mantıklı olabilirdi ki bu senaryoda üstüne takılabilecek pek mantıklı bir işlemcide bulunmuyor.

Anakartı yükseltmek şart bu işlemci sınırları açtığında 250 watt değerlerine ulaşabiliyor. H610m anakart 120 watt bile veremiyor stabil olarak ısınarak güç kısıyor vrm ısılarından dolayı. H610- Giriş seviyesi B760 gibi anakartlar ile bu işlemciden tam performans alamassın oyunda bile frekans düşüyor.Daha önce Msı PRO B760-P DDR4 ile kullandım yeterli oluyordu şuan Asus TUF Gaming Z790-PLUS D4 anakart ile oc li şekilde kullanıyorum. Performans olarak ddr4 olmasına rağmen çoğu ddr5 amd işlemciden bile daha yüksek ancak anakart maliyeti çok yüksek z serisi anakart bulmak 2. elde oldukça zor(ddr4 için konuşuyorum). Soğutma olarak çift kule bir soğutucu ile oyunlarda oldukça yeterli oluyor. Ancak render tarzı işlemlerde Thermalright Phantom Spirit 120 Evo ile bile soğutamıyorum 100 derecede throthel yapmakta.(5.6ghz p core 4.0 e core). İyi bir anakart var ise mantıklı tercih ancak elimde h610m anakart var alıp kullanıyım diye düşünürsen sonunda kendini Z serisi anakart ararken bulabilirsin :D 12400f+ h610 m+assasin king kombosundan yukarıda bahsettiğim kombinasyona geçtim ben dayanamadım. Başta ddr5 e geçsem daha mantıklı olabilirdi ki bu senaryoda üstüne takılabilecek pek mantıklı bir işlemcide bulunmuyor.
hocam bende bu işleciyi h610m e takmam zaten gerekte yok ddr5 e geçilecek gibi değil 2k da 9070xtyi beslesin performans artsın yeter.

Pahalı sıfır olarak şuan bu işlemcinin maks edeceği 8K. Üstü verilmez.

hocam bende bu işleciyi h610m e takmam zaten gerekte yok ddr5 e geçilecek gibi değil 2k da 9070xtyi beslesin performans artsın yeter.
12400 f ten sonra her turlu performans artacaktır h610m takılsa bile. Bu senaryoda alabilirsin ki b760 duzgun anakartlar arkadasında bahsettigi gibi 5 k lı fiyatlara bulunabiliyor 9070xt ile guzel bir kombinasyon olacaktır.

Güzelce yazmış kısacası bu alev topu işlemciden uzak durun paylaşan arkadaş kendi işlemcisi diye babasının malı gibi savunuyor ama pek savunulacak bir tarafı yok ölü soket ölü işlemci fiyatı da yüksek.

Yeni fark ettim taksit seçeneği yok doğru düzgün taksitsiz bu fiyata alınmaz Türkiye burası.

Güzelce yazmış kısacası bu alev topu işlemciden uzak durun paylaşan arkadaş kendi işlemcisi diye babasının malı gibi savunuyor ama pek savunulacak bir tarafı yok ölü soket ölü işlemci fiyatı da yüksek.
Hocam öncelikle ben bu işlemciyi kullanmıyorum. Kendi malım olduğu için savunduğum veya fanatiklik yaptığım bir durum yok. Ortada güzel bir indirim var, ihtiyacı olan ve bütçesine uyan biri faydalansın diye paylaştım. Ancak ezbere yapılan bazı yorumlara teknik açıdan bir açıklama getirmek gerek:

1. Isınma (Alev Topu) Meselesi: İşlemcinin yük altında yüksek güç çektiği bilinen bir gerçek. Fakat bu işlemciyi zayıf VRM faz yapısına ve incecik mosfet soğutucularına sahip giriş seviyesi bir anakarta takarsan tabii ki ısınır ve frekans kısar. Akım değerlerini stabil verebilen kaliteli bir anakartla ve iyi bir soğutucuyla kullanıldığında ortada bir sorun kalmaz. Sorun donanımda değil, yanlış sistem dizilimindedir.

2. Ölü Soket Durumu: LGA1700'ün son nesil olduğu doğru. Fakat 14 çekirdekli bir işlemcinin sunduğu o saf kas gücü, önümüzdeki 4-5 yıl boyunca herhangi bir darboğaz yaşatmadan sistemleri sırtlamaya devam edecektir. Gecikme (latency) yaratan yazılımsal kare oluşturma hilelerine mecbur kalmadan, saf donanım performansından yararlanmak isteyenler için bu fiyat bandında gayet mantıklı bir seçenek.

3. DDR4 ve Hazır Sistem Avantajı: Özellikle elinde halihazırda VRM yapısı güçlü, kaliteli bir DDR4 anakart ve iyi bir DDR4 RAM kiti bulunanlar için bu fiyata tamamen alternatifsiz bir yükseltme seçimidir. Platformu komple DDR5'e geçirme masrafına girmeden doğrudan işlemci gücünü tepeye taşımak isteyenler için biçilmiş kaftandır.

Kısacası ortada savunulacak bir durum yok, ihtiyacı olanlar için fiyat gayet makul. Herkese iyi forumlar.

2025 temmuzda 7k aldığım işlemci nasıl 10k bulmuş hayret :D ultra 245kf daha ucuza satılıyor
sanırım işlemci çift platform desteklediği için intel fiyatları arttırdılar
Alıntıyı görüntüle
Dostum yıllık enflasyon yüzde 32 + dolar sene basindan beri yüzde 17 arttı bunu da ürün ithal olduğundan operasyonel maliyetleri sonucu ek yüzde 7 alalım yani geçen sene 7k olan bir ürünün fiyatı bugünler yüzde 39 zam ile 9700 yapıyor kısaca ürün zamlanmadi senin paran deger kaybetti

Son düzenleme:
DDR4 için fazlasıyla güçlü bir işlemci ve elinizde hazır DDR4 kit varsa çok mantıklı bir seçenek. Bende X470, Ryzen 5600 ve 2x16GB 3600mh kit vardı elimdeki anakart ve işlemciyi 9K dan sattım yerine 2.elde 12K ya 14600KF ve B760-P DDR4 II aldım toplam cebimden 3K para çıktı ama performans olarak Ryzen 5600 den fersah fersah daha iyi bir işlemciye geçtim. 4K çözünürlükde bile FPS lerim uçtu, 5600 kullanırken yoğun sahnelerde 80-85fps lere düşen oyun 14600KF ile 130-135fps altına düşmüyor arada uçurum var resmen ve dediğim gibi bu upgrade in bana maliyeti sadece 3K

Ayrıca bu işlemci OC yapılabilecek bir işlemci değil, zaten stok hızlarda bile 5.3gzh görüyor, neredeyse limitlerinde. Kalkıp da %3-5 performans artsın diye voltaj verip 5.6 yaparsan tabi 100 derecelerde tutamazsın işlemciyi, ben anakarttan 2-3 ufak ayar yaparak voltajı bile düşürmeden CB R23 de 5.3ghz ve 145-150W gibi değerlere çekmeyi başardım bu güç tüketiminde Phantom spirit 120 SE ile 80 dereceyi geçmiyor, oyunlarda zaten çok daha düşük sıcaklıklarda çalışıyor.

Bu da benim deneyimim hadi buyur, iki farklı kullanıcı 2 farklı deneyim. Adam alev topu yapmış kullanıyor, ben gayet serin sessiz kullanıyorum ne yapacaz? her söylenene inanmayacaz ve kullanmadığımız, tecrübe etmediğimiz işlemciler hakkında biliyormuş gibi konuşmayacaz...

Bu işlemci ucuz yollu DDR4 in kralıdır, DDR5 de ise tercih edilmemesi gerekiyor.

Hocam oyunlarda assasin kingle gider mi? Birde h610a taksak stabil kullanmanın hiçbir yolu yok mu 13400f kullanıyorum şu anda

Geri