MartinsBey
80+
- Reaksiyon skoru
- 4
Anakartı yükseltmek şart bu işlemci sınırları açtığında 250 watt değerlerine ulaşabiliyor. H610m anakart 120 watt bile veremiyor stabil olarak ısınarak güç kısıyor vrm ısılarından dolayı. H610- Giriş seviyesi B760 gibi anakartlar ile bu işlemciden tam performans alamassın oyunda bile frekans düşüyor.Daha önce Msı PRO B760-P DDR4 ile kullandım yeterli oluyordu şuan Asus TUF Gaming Z790-PLUS D4 anakart ile oc li şekilde kullanıyorum. Performans olarak ddr4 olmasına rağmen çoğu ddr5 amd işlemciden bile daha yüksek ancak anakart maliyeti çok yüksek z serisi anakart bulmak 2. elde oldukça zor(ddr4 için konuşuyorum). Soğutma olarak çift kule bir soğutucu ile oyunlarda oldukça yeterli oluyor. Ancak render tarzı işlemlerde Thermalright Phantom Spirit 120 Evo ile bile soğutamıyorum 100 derecede throthel yapmakta.(5.6ghz p core 4.0 e core). İyi bir anakart var ise mantıklı tercih ancak elimde h610m anakart var alıp kullanıyım diye düşünürsen sonunda kendini Z serisi anakart ararken bulabilirsin
12400f+ h610 m+assasin king kombosundan yukarıda bahsettiğim kombinasyona geçtim ben dayanamadım. Başta ddr5 e geçsem daha mantıklı olabilirdi ki bu senaryoda üstüne takılabilecek pek mantıklı bir işlemcide bulunmuyor.