Uzay Montaj Pc Elektrik Çarpıyor Yardım Lütfen

Reaksiyon skoru
4
R5 7500f Gigabyte b650wifi x ax 32 gb 6000mhz
cl36 ram gskill enermax 850 gold psu birde en kötüsü r5 230 2 gb sadece görüntü almak için taktim kasa gelmediği için uzay montaj yaptım evde biraz eski olduğu için heralde topraklama yok evde beni bi 5 kere elektrik çarptı sizce sikinti olurmu şuanda memtest86 çalıştırıyorum ve sistemde sıkıntı yok ama dokununca elektrik çarpıyor psudabir sürü koruma var. Sizce ne yapmam lazım
sistemi kasaya geçirince duzelirmi?

hocam 5 kere çarpılana kadar neyi bekledin tam olarak anlamadım :D?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bir de elektrik olan sisteme zaten dokunmaman lazım kasa olsa da olmasa da

Bi çimene dokunun hocam

R5 7500f Gigabyte b650wifi x ax 32 gb 6000mhz
cl36 ram gskill enermax 850 gold psu birde en kötüsü r5 230 2 gb sadece görüntü almak için taktim kasa gelmediği için uzay montaj yaptım evde biraz eski olduğu için heralde topraklama yok evde beni bi 5 kere elektrik çarptı sizce sikinti olurmu şuanda memtest86 çalıştırıyorum ve sistemde sıkıntı yok ama dokununca elektrik çarpıyor psudabir sürü koruma var. Sizce ne yapmam lazım
sistemi kasaya geçirince duzelirmi?
niye dokunuyon ki

niye dokunuyon ki
Hocam kasa uzay olunca hdmi takmak için o eski ekran kartına dokundum sonra psu u açmak için basınca çarptı bide hava sogutucujuj ucundaki bakır boruyo dokundum ordan çarptı turnuvadaki demir yerden tutum sistemi acerken maalesef ordan da 2 kere çarptı. Ama sistemde sorun yok şuan memtest calisiyor gayet sitabil ama bende biraz baş ağrısı var bilmiyorum açlıktanda olabilir sabahtan beri sadece bir kasa nesquik mısır gevreği yedim.

hocam 5 kere çarpılana kadar neyi bekledin tam olarak anlamadım :D?

bir de elektrik olan sisteme zaten dokunmaman lazım kasa olsa da olmasa da
Hdmi takarken çarptı emektar ekran kartı

hocam sen yinede çok elleşme dikkat edin patlamayın

Hocam kasa uzay olunca hdmi takmak için o eski ekran kartına dokundum sonra psu u açmak için basınca çarptı bide hava sogutucujuj ucundaki bakır boruyo dokundum ordan çarptı turnuvadaki demir yerden tutum sistemi acerken maalesef ordan da 2 kere çarptı. Ama sistemde sorun yok şuan memtest calisiyor gayet sitabil ama bende biraz baş ağrısı var bilmiyorum açlıktanda olabilir sabahtan beri sadece bir kasa nesquik mısır gevreği yedim.

tuttuğun yerlerden elektrik çarpması çok normal en iletken yerlerinden tutmuşsun sistemi biraz uzağa al öyle kullan elektronik sonuçta normal elektrik ile çalışıyor

Hem binada topraklama yok diyorsun hem de 5 kere pc'ye dokunmussun hocam. Belanı arıyorsun gibi geldi :D topraklama olan bir sistemde bile parçalara dokunmamak lazım.

Topraklama yoksa güç kaynağı ve anakart ne yapsın. İkisi de şasesinden topraklanamaz. PSU Y kapasitörlerinden kaçak akım verir kasasına, topraklama yoksa birikir orada. Dokununca da çarptırır.

Hocalarım o zaman sistemi kasaya aliınca bu durum düzelir demi yoksa usta çağırıp evin tesisatı mı değişecek

Psu açmak için yukardan destek alınca çarptı peki bu normal mi simdi her kasayi açınca elektrik çarpmasın

Ekler

• 1000297344.webp
    1000297344.webp
    358.9 KB · Hit: 20
Hocalarım o zaman sistemi kasaya aliınca bu durum düzelir demi yoksa usta çağırıp evin tesisatı mı değişecek

Psu açmak için yukardan destek alınca çarptı peki bu normal mi simdi her kasayi açınca elektrik çarpmasın
Kasa alınca bile çok dikkatli olman gerekir ayrıca elektrik kasanın içinde de birikebilir (daha da sıkıntı). Topraklama yaptırmak kesin çözüm.

QWKLŞERQWLKERMQWKLŞERMQWKLER

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,217,539
Üyeler
197,219
Son üye
seadeq