Lgs Yolcusu Kalmasın : Unutmayın ,Hiçbir Sınav Sizden Değerli Değil !

ahmetmelihalemdar

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,962
Hafta sonu LGS’ye girecek olan tüm genç kardeşlerime yürekten başarılar dilemek istedim. Aylardır emek verdiniz, dirsek çürüttünüz, yeri geldi uykunuzdan feragat ettiniz. Hepinizin döktüğü bu emek çok kıymetli.
Bir abiniz olarak sınav öncesi şu küçük hatırlatmayı yapmak istiyorum. Bu sınav hayatın kesinlikle sonu değil. Cumartesi günü önünüze gelecek olan kitapçık sizin zekanızı, karakterinizi, gelecekte ne kadar başarılı veya mutlu bir insan olacağınızı ölçmeyecek. Sadece bir sıralama sınavına gireceksiniz ve bu hayatta karşınıza çıkacak ne ilk ne de son sınav olacak.
İstediğiniz sonuç olsa da olmasa da, hayat önünüze yepyeni ve çok güzel kapılar açmaya devam edecek. Önemli olan elinizden gelenin en iyisini yapmak ve kendinize güvenmektir.
Hiçbir sınav, sizin kendinize olan inancınızdan ve sağlığınızdan daha değerli değildir.
Sınav anında heyecanınıza yenik düşmeyin, derin bir nefes alın ve kendinize başarabileceğinizi hatırlatın. Dualarımız ve iyi dileklerimiz sizinle.

Arkadaşlar, forumumuzda ya çocuğu ya kardeşi bu sınava girecek olanlar vardır diye tahmin ediyorum.Çocuklarımızın aylardır nasıl bir baskı ve stres altında olduğunu en yakından siz gördünüz. Sınav salonundan çıktıklarında alacakları sonuç ne olursa olsun, onlara sarılıp "Sen bizim için her şeyden daha değerlisin" diyebilmek, bir çocuk için en büyük ödüldür. Lütfen bu sınavın onların değerini belirlemediğini, sadece bir eğitim aşaması olduğunu onlara hissettirin. Sizin sakinliğiniz ve desteğiniz, onların en büyük desteği olacaktır.Ben ailemden bu desteği göremedim, umarım bizler bu desteği çocuklarımızdan esirgemeyiz.
Allah yardımcınız olsun.

Hocam hayatın sonu olabilir ya. Dolaylı olarak.
Çalışmazsan kötü liseye gidebilirsin, bu da gittiğin lisedeki serseri çocuk oranını artırabilir, Burada iki seçenek kalıyor.

Arkadaşlarınla uyumlu olmazsan sana kötü muamele yaparlar, hatta bu tarz liselerde bugün haberlere dahi çıkmayan bir ton bıçaklama vakaları var. Sadece haberlerden gördüğümüz kadarıyla biliyoruz ama bu oran fazla.

Arkadaşlarınla uyumlu olursan serseri olur gidersin bu da sonucunda kötü üniversite ya da üniversiteye gitmemek demek.

Evet hayatınızı bu sınavlar belirliyor gençler. Başarılar.

Çalışmazsan kötü liseye gidebilirsin, bu da gittiğin lisedeki serseri çocuk oranını artırabilir, Burada iki seçenek kalıyor.

Arkadaşlarınla uyumlu olmazsan sana kötü muamele yaparlar, hatta bu tarz liselerde bugün haberlere dahi çıkmayan bir ton bıçaklama vakaları var. Sadece haberlerden gördüğümüz kadarıyla biliyoruz ama bu oran fazla.

Arkadaşlarınla uyumlu olursan serseri olur gidersin bu da sonucunda kötü üniversite ya da üniversiteye gitmemek demek.

türkiyede yksde derece yapmış insanlar hala atama yerleşme arıyorlar torpil olmadığı sürece hiçbirşeyi belirlemez bu sınavlar.

Ben artık "Eğitim şart" klişesine inanmıyorum. Eğitim yerine artık terbiyenin ve zanaat sahibi olmanın daha önemli olduğunu düşünüyorum.
Keşke bizler okula giderken bugünleri görebilseydik. Ben şahsen okumak yerine gerçek zanaat sahibi olmak isterdim.

Haklılık payı var özellikle sadece serselikle kalmaz sigaraya falanda başlar dedigin okullardakisigara ve alkol kullanımı çok fazla bazıları bunlar yetinmeyip uyu*****ubaşlıyor isimlerini vermem Forum kurallarına aykırı olur diye vermeyeceğim ama herkes az çok biliyordur

Son düzenleme:
türkiyede yksde derece yapmış insanlar hala atama yerleşme arıyorlar torpil olmadığı sürece hiçbirşeyi belirlemez bu sınavlar.
Bayağı yanlış bir bakış açısı. Torpil var diye ölelim o zaman bir şey yapmayalım. 2024'de üniversiteden mezun oldum. 4 ay öncede ilk gelen atamada atandım. Torpil yok bir şey yok. Tamamen emek ve başarı. Ülkede torpil yapıldığını duyuyoruz evet ama bunlar her yerde torpil yapıldığı anlamına gelmez.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben artık "Eğitim şart" klişesine inanmıyorum. Eğitim yerine artık terbiyenin ve zanaat sahibi olmanın daha önemli olduğunu düşünüyorum.
Keşke bizler okula giderken bugünleri görebilseydik. Ben şahsen okumak yerine gerçek zanaat sahibi olmak isterdim.
Şimdi iş ona evriliyor hocam. Meslek liseleri çoğaldı, niteliği artırıldı. Artık bir ton çırak yetişiyor. Kötü üniversite ve kötü bölüm okuyunca bir şey olmayacağının bilincinde olan gençler buralara yöneliyor. Güzel gelişme.

Bayağı yanlış bir bakış açısı. Torpil var diye ölelim o zaman bir şey yapmayalım. 2024'de üniversiteden mezun oldum. 4 ay öncede atandım. Torpil yok bir şey yok. Tamamen emek ve başarı. Ülkede torpil yapıldığını duyuyoruz evet ama bunlar her yerde torpil yapıldığı anlamına gelmez.
Torpil olarak baktığımı neden düşünüyorsun ki ?
Torpil her zaman vardı. Hala da var. Her kademe de, özel ya da kamu,her sektörde var.Liyakatsizlik desen had safhada.
Ben 2005 senesinde Polislik sınavına girdiğim salonda, salon görevlisi gözlerimizin önünde birçok kişiye cevap anahtarlarını verdiler.Ortalik birbirine girdi. Bugun o sınavı geçip polis olanlar, yıllarca kul hakkına girip haram yiyenler bugün Fetöcü diye atıldılar biliyorsun.
Bugün sence yok mu torpil ?

Annemi hastanede fizik-tedavi bölümüne götürdüm. 2 ay sonra anca sıra geldi dediler. Ama doktorun yanında çalışan asistanın annesi ertesi gün direkt başladı. Basit bir örnek.

Sen çalışıp hakkınla kazanmış olabilirsin. Ben bilemem ama ben evladımın 15-20 sene okuyup da emir altında hayatını çürütmekten ise, neyi istiyorsa onu en güzel şekilde icra etmesini teşvik edeceğim.Cok yazacak şey var ama sinirlerimi bozmak istemiyorum.

Yillarca bankacılık yaptım. Yaptığım dönem ile bu dönemin arasında o kadar fark var ki
Memur maaşı ile 5 Milyon Lira ya bir ev almak istedin. 2 milyon peşin verdin. Kalan 3 milyon için 15 yıl vade yaptığın zaman aylık 100 bin tl uzerinde ödeme çıkıyor. 15 yılın sonunda 20 milyon geri ödüyorsun.Zaten tek başına banka vermez bile o krediyi. Yaşanılan yere göre bile değişiyor ev fiyatları. Bazi yerlerde 5 milyona ev mi var ya diyen bile çıkar.

Eskiden bi zihniyet vardı gerçi hala daha var. Aman evladım memur olsun, eşi de öğretmen, hemşire olsun. Birisinin maaşını yerler diğeri ile birikim yaparlar diye :) Artık o bile bu şartlarda zaman zaman zor

Bankacılık yaptığım dönem de 0.99 oranlarla kredi veriyordum.
Anlatmak istedigim, sadece torpil değil sıkıntım. Liyakatsizlik değil.
Hangi birini sayayım.

Eğitim evde başlar. Okulda,yazları gittigin Kuran kursunda oluyor. Tabi bu zaman da çocukları oraya göndermek de bir beceri.

Çocuklarımız, evlatlarımız yarış atı değil. Zamanında ana-babanin gerceklestiremedigi seyleri cocuklarina yapmasindan nefret ediyorum.

Bu konuyi acmamdaki sebep; bugun Cuma namazinda çocuğun biri "Allah'im lütfen sınavda yardım et" diye dua ediyordu .
Babasından dayak yemekten korkuyor.
Herkesin kendi tercihi.

Bayağı yanlış bir bakış açısı. Torpil var diye ölelim o zaman bir şey yapmayalım. 2024'de üniversiteden mezun oldum. 4 ay öncede ilk gelen atamada atandım. Torpil yok bir şey yok. Tamamen emek ve başarı. Ülkede torpil yapıldığını duyuyoruz evet ama bunlar her yerde torpil yapıldığı anlamına gelmez.

Şimdi iş ona evriliyor hocam. Meslek liseleri çoğaldı, niteliği artırıldı. Artık bir ton çırak yetişiyor. Kötü üniversite ve kötü bölüm okuyunca bir şey olmayacağının bilincinde olan gençler buralara yöneliyor. Güzel gelişme.
Bu arada bana cevap verdigini düşünerek kompozisyon yazdım. Durduk yere gerildim yine :)

Torpil olarak baktığımı neden düşünüyorsun ki ?
Torpil her zaman vardı. Hala da var. Her kademe de, özel ya da kamu,her sektörde var.Liyakatsizlik desen had safhada.
Ben 2005 senesinde Polislik sınavına girdiğim salonda, salon görevlisi gözlerimizin önünde birçok kişiye cevap anahtarlarını verdiler.Ortalik birbirine girdi. Bugun o sınavı geçip polis olanlar, yıllarca kul hakkına girip haram yiyenler bugün Fetöcü diye atıldılar biliyorsun.
Bu ülkenin her kurumuna torpili sokan bu fetöcülerin Allah belasını versin onlar yarattılar bu algıyı. O yüzden gençler direkt salıveriyorlar torpilsiz bir şey olmuyor napalım diyerek. Bu yanlış. Hayat mücadele, ipi salmayacan.
Sen çalışıp hakkınla kazanmış olabilirsin. Ben bilemem ama ben evladımın 15-20 sene okuyup da emir altında hayatını çürütmekten ise, neyi istiyorsa onu en güzel şekilde icra etmesini teşvik edeceğim.Cok yazacak şey var ama sinirlerimi bozmak istemiyorum.
Allah herkesin gönlüne göre versin lakin şu anda istediğimiz mesleği yapmak istersen işsiz kalabiliriz. Mecbur istediğimiz işler biraz daha hobi olarak kalmalı bu devirde artık.
Eskiden bi zihniyet vardı gerçi hala daha var. Aman evladım memur olsun, eşi de öğretmen, hemşire olsun. Birisinin maaşını yerler diğeri ile birikim yaparlar diye :) Artık o bile bu şartlarda zaman zaman zor
Böyle durumda çok güzel geçinilir hocam maddi olarak sıkıntı yaşanmaz, Yaşayan parasını kontrol etmeyi bilmiyordur.

Çocuklarımız, evlatlarımız yarış atı değil. Zamanında ana-babanin gerceklestiremedigi seyleri cocuklarina yapmasindan nefret ediyorum.
Aslında çocuğun kötülüğü için yapmıyorlar. Zorunda kalıyorlar. Bir çocuk resim yapmayı seviyorsa o alandan desteklemek yerine tıp veya mühendislik oku diye zorlanıyor. Çocuk istemiyor belki ama o da zorunda olduğunu biliyor. Çünkü resim ekmek kazandırmıyor maalesef. Dışarı bambaşka bir dünya.

Bu arada bana cevap verdigini düşünerek kompozisyon yazdım. Durduk yere gerildim yine :)
Bizden daha tecrübeli olduğun belli görmüş geçirmişsin hocam maşallah. Ben sizle aynı fikirdeyim yalnız sınav meselelerinin daha da ciddiye alınması kanaatindeyim sadece. Dünyanın sonu değil gibi tavsiyeler çocuklara çalışmaya itmiyor uzaklaştırıyor. Son derece ciddi bir mesele.

Bizden daha tecrübeli olduğun belli görmüş geçirmişsin hocam maşallah.
Yaş 40. Hayata 1-0 yenik başlayan ve çok küçük yaşlarda iş hayatına zorlanmış birisi olarak bu konularda çok duyarlıyım.
Çocuğu döverek terbiye etmek ve kadına şiddet en illet olduğum ve gördüğümde asla dayanamadığım şeyler. Bu yüzden bir gün başıma birşeyler gelecek farkındayım.
Ben ilkokul 4 te resim 5 değil de 4 geldi diye, babam pazarda 20-30 kg lık domates kasalarını kaldırtırdı, kendince terbiye vermeye, ağacı yaş iken eğmeye çalışıyordu .
Ben şiddet ve zorbalık yerine, tatlı dil ile eğitim ve terbiyeyi savunmuşumdur hep.
Bugün haberlerde gördüğümüz bütün olaylar, ailesinden terbiye görmeyenlerin ve o terbiyeyi sokakta vermek isteyenlerin yüzünden oluyor.

ahlaksiz Qiclerle dolu valla olan iyiye oluyor

kardeşlerim lgs rezalet olmadığı sürece çokta önemli değil liseye geçince anlarsınız çok takmayın tyt ayt kat ve kat daha zor ve önemli, bol şans.

Önümüzdeki aynı atmosferi yaşayacaz ve nedense hep bu sınav sabahları daha güneş doğmadan gelen o soğuk esinti insanın içini ürpertiyor , sanki birşeyin sonuymuş gibi durup durduk yerde gerilim bastırıyor . o an sadece olduğun yere çömelmek istediğin bi ruh hali oluyor bi değişik ...

lisenin iyi bir üni. ye kapı olduguna inanıyorum lise üniden önemli bence ordaki arkadaslarla kisiligin hayata bakışın sekilleniyor ya calıskan tayfadan olcan yada serseri tayfa etrafın basarılı calıskan olduktan sonra sende illaki yolunu buluyorsun

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,218,506
Üyeler
197,486
Son üye
daekpp
Geri