🔥İndirim Nzxt C1200 Gold Pa (2g2bb) 8.999 TL 🔥 🔥

Enerji verimliliği farkı var %30 az değil kapasitör olayı farklı asus da gan mosfet var asus alacam gibi
Kapasitörlerin bir farklılığı yok. GaN mosfet insanları kandırmak için yapılmış bir pazarlama stratejisi. ASUS'da neredeyse bir işe yaradıkları yok. %2'lik enerji farkı da sistemi uçurmayacak...

Son düzenleme:
Sx1200p 7500tl ye düşmüştü bu nzxt de bir ara düştü gibi hatırlıyorum 7500 e

Ne hikmetse yine hiçbir incelemede sorun çıkartmayan Lian Li edge LTT Labs'e gelince sorun çıkarmış ve yine ne hikmetse C1200'deki gibi 2 tane ünite ölmüş...

Alıntıyı görüntüle

Sadece bu da değil. Daha tonla ünitede böyle durumlar var.

Ben dediğim gibi LTT Labs'e güvenmiyorum. Daha 1 yıl öncesinde kadar adamlar video'ları için bile AI kullanıyordu. Sonradan akılarına gelip gerçek insan sesine geçtiler.

Başka hiçbir incelemede böyle bir sorun yokken sadece onlarda çıkıyor. Popülerlik için yapıyorlar gibi geliyor bana. Ya da test metodolojileri saçma. Güç kaynağını saçma seviyelerde zoruluyorlardır.

bunun hakkında videosu var hocam
test ettikleri güç kaynaklarının %23ü bozuluyormuş evet bu gerçekten az değil ama bardağın diğer tarafından bakarsak da test ettikleri güç kaynaklarının %75i bozulmuyor? bu güç kaynağı da %75in içinde değil durum bundan ibaret. sonuçlar ne kadar güvenilir güvenilmez tartışılır ama gidip her gün mouse kulaklık öven türk youtuberlarını izlemekten çok daha iyi

bunun hakkında videosu var hocam
test ettikleri güç kaynaklarının %23ü bozuluyormuş evet bu gerçekten az değil ama bardağın diğer tarafından bakarsak da test ettikleri güç kaynaklarının %75i bozulmuyor? bu güç kaynağı da %75in içinde değil durum bundan ibaret. sonuçlar ne kadar güvenilir güvenilmez tartışılır ama gidip her gün mouse kulaklık öven türk youtuberlarını izlemekten çok daha iyi
O video eski, ki piyasada daha güvenilir kaynaklar varken açıkçası ben gidip LTT Labs'e güvenmiyorum. Ki zaten kanalın ana amacı donanım test etmek değildi normalde. Ellerine ekipman geçtikten sonra başladılar ve sektörde sadece 1 yıldır varlar. Aris gibi güç kaynağı dünyasında yıllarca bulunmuş, görev almış bir kişinin incelemesi ve testleri daha güvenilir ona nazaran. Hiçbir incelemede sorun çıkartmamış modeller ne diye LTT Labs'e gelince sorun çıkarıyor? 4, 5 farklı kaynakta sorun çıkarmıyor bu arada. Test metodolijileri ya yanlış ya da abartı. Hot box testinde bile böyle bir şey olmaması lazım.

Siteleride çok kötü açıkçası. Hiçbir iç bileşen verisini paylaşmıyorlar, sadece performans tabloları var.

Bu arada video'da konu olan güç kaynağı F14'ün yaptığı testlerde de sıkıntı çıkarmamıştı. Silmişler sanırım test sayfasını. Bir de o patlattıkları parça PFC'nin şönt direnç'i sanırım. Nasıl patlamayı becerdilerse. Normalde şönt'ler o kadar kolay patlayacak şeyler değil.

Türk Youtuberları aklı olan izlemesin zaten. Sponsorluktan geçilmiyor videoları.

SPL's veya Nebi akgün'ün listesine de yansımamış bu arada o test. Yani ya onlar bu testi görmedi ya da benim gibi kabul etmiyorlar.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: ghnn
İkisi de kusursuz gibi, ucuz olduğu için c1200 daha mantıklı
Ben 3.0ini aldim 7500e taksitli iyice arastirdim cok ahim sahim fark yok eski tip pinlerde asiri saglam bi platform kullaniyo ve platform bilesenleri iki modeldede nerdeyse ayni

O video eski, ki piyasada daha güvenilir kaynaklar varken açıkçası ben gidip LTT Labs'e güvenmiyorum. Ki zaten kanalın ana amacı donanım test etmek değildi normalde. Ellerine ekipman geçtikten sonra başladılar ve sektörde sadece 1 yıldır varlar. Aris gibi güç kaynağı dünyasında yıllarca bulunmuş, görev almış bir kişinin incelemesi ve testleri daha güvenilir ona nazaran. Hiçbir incelemede sorun çıkartmamış modeller ne diye LTT Labs'e gelince sorun çıkarıyor? 4, 5 farklı kaynakta sorun çıkarmıyor bu arada. Test metodolijileri ya yanlış ya da abartı. Hot box testinde bile böyle bir şey olmaması lazım.

Siteleride çok kötü açıkçası. Hiçbir iç bileşen verisini paylaşmıyorlar, sadece performans tabloları var.

Bu arada video'da konu olan güç kaynağı F14'ün yaptığı testlerde de sıkıntı çıkarmamıştı. Silmişler sanırım test sayfasını. Bir de o patlattıkları parça PFC'nin şönt direnç'i sanırım. Nasıl patlamayı becerdilerse. Normalde şönt'ler o kadar kolay patlayacak şeyler değil.

Türk Youtuberları aklı olan izlemesin zaten. Sponsorluktan geçilmiyor videoları.

SPL's veya Nebi akgün'ün listesine de yansımamış bu arada o test. Yani ya onlar bu testi görmedi ya da benim gibi kabul etmiyorlar.
bir kaç terim dışında pek bilgim yok ama bu psu 0c derecede brownout testinde ölmüş. benim evimde başıma gelen bir şey. monitörüm her klima açtığımda kapanıp açılıyor veya klima durup tekrar kalkış yaparsa da aynısı oluyor. diğer aletlerimde bir sıkıntı oluşmadı ama monitörüm bu konuda hassas

bir kaç terim dışında pek bilgim yok ama bu psu 0c derecede brownout testinde ölmüş. benim evimde başıma gelen bir şey. monitörüm her klima açtığımda kapanıp açılıyor veya klima durup tekrar kalkış yaparsa da aynısı oluyor. diğer aletlerimde bir sıkıntı oluşmadı ama monitörüm bu konuda hassas
O bende de oluyor. Monitör kafasına göre ara sıra kapanıyor kendi kendine. Özellikle kompresörü çalıştırınca oluyor. PSU'lar full range olduğundan zaten 115V'a kadar çalışır normalde. Şönt kaldıramamış demek ki.

C1200 üst düzey olduğundan 80V'a kadar düşebilir muhtemelen. Cybernetics normalde yeni testlerinde UVP diye benzer bir test ekledi ama C1200'e eklememişler.

1781260972578.webp

Bu şekilde.

• Beğen
Reaksiyonlar: ghnn
Bütçe sıkıntı değil diyosan yine asus alınmaz Corsair RM1000x öneririm.
F/p arıyosan c1200 alınır her türlü.
Kanka neye göre corsair diyorsun merak ettim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Türkiyede 2 yılın üzerinde garanti olayına pek güvenmiyorum bir ara beyaz eşyalarda bir "10 yıl" dümeni vardı. Nal gibi "10 YIL GARANTİ" yazıyorlardı sokağın karşısından bile okunacak şekilde, bir de minicik yazılarla motor garantisi yazıyorlardı altına. O makinelerin motoru da bozulmuyordu zaten :D Bu üründe aynı olay var mıdır bilmiyorum o şekilde detaylı araştırmadım ama tek tercih sebebiniz buysa dikkat edin 2 yılın ardından bir garanti durumunda biz 10 yıl garantiyi yalnızca kablolara verdik diye bir cevap alabilirisiniz :D Bir çok marka orijinal yurtdışı sitelerinde 4 yıl 6 yıl vaad ediyor olmasına rağmen buraya gelince ne hikmetse "2 yıl yeter türko" diyor.
Kanka amaç garanti oluşu değil aslında ürüne güvenmiş ki 10 yıl biçmiş giriş seviye 500watt fsp marka psuyu 7 sene kullandım bu onun yanında 10 yıl gider hatta daha fazla

Aris'in yaptığı testlere göre C1000 %1 daha önde çıkıyor. Ayrıca Cybernetics inrush değerini yine bir yerlerinden sallamış gibi. Aris'e göre 125 amper gibi büyük bir değer çıkıyor. Artık Cybernetics'de o testi hangi mühendis yaptıysa sıkıntılı gibi.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Bir de ASUS 18 AWG kablolar kullanıyor. NZXT 16AWG. Gidip neredeyse bu ünite için hiçbir işe yaramayan GaN mosfet kulanacaklarına kabloları 16AWG yapsalarmış keşke. ASUS'da FFP koruması olmamasıda var.
Ffp nasıl yok ya

Kapasitörlerin bir farklılığı yok. GaN mosfet insanları kandırmak için yapılmış bir pazarlama stratejisi. ASUS'da neredeyse bir işe yaradıkları yok. %2'lik enerji farkı da sistemi uçurmayacak...
Kaynak varmı kanka bu durum için

O gan mosfet işi insanları kandırmak olsa kanka şarj aletleri bile yüksek watta nasıl çıkacak ısınmadan yüksek kapasite

Son düzenleme:

Kanka amaç garanti oluşu değil aslında ürüne güvenmiş ki 10 yıl biçmiş giriş seviye 500watt fsp marka psuyu 7 sene kullandım bu onun yanında 10 yıl gider hatta daha fazla

Ffp nasıl yok ya

O gan mosfet işi insanları kandırmak olsa kanka şarj aletleri bile yüksek watta nasıl çıkacak ısınmadan yüksek kapasite
GaN mosfetlerin asıl amacı verimliliği arttırmak fakat ASUS'da bunun etkisi gözükmüyor. GaN mosfetlerin tam anlamıyla işe yaraması, etkisinin gözükmesi için Totem Pole PFC veya Bridgeless Semi totem Pole PFC kullanılması lazımdı. Platin seviyesine normal silikon mosfetler ile birlikte çıkılabiliyor zaten.

Aris bunu kendisi diyor.

1781293313855.webp

Ki gayet mantıklı yukarıda dediğim gibi. Titanyum güç kaynağı olsaydı ve Totem Pole PFC kullansaydı denebilirdi. Ki zaten klasik APFC kontrolcüsü kullanıyor. Yani GaN'ın avantajları yine sağlanmıyor.

Bir de kabloların 18AWG olması da var. Üst düzey güç kaynaklarında ne diye 18AWG kablo kullanılıyor anlamıyorum. Ve dediğim gibi kapasitörlerde bir farklılık yok.

Rog Strix:

1781293654540.webp

C1200:

1781293682966.webp

Hatta C1200'de daha az elektrolit kapasitör var. Daha az olması daha iyi.

FFP koruması çoğu güç kaynağında bulunmuyor zaten. Sadece en üst düzeylerde bulunuyor.

Adaptörlerle ATX güç kaynaklarını karşılaştırmak doğru değil. İkisi bambaşka şeyler zaten. Sadece SMPS ikiside. Adaptörler kompakt tasarım ve en yüksek güç çıkışını hedefliyor. GaN mosfet kullanımıda bundan dolayı zorunlu oluyor. GaN mosfetler çok yüksek frekansta çalıştıklarından dolayı trafonun boyutu düşüyor hem de düşük kayıp bulunduğundan verim yükselip ısı düşüyor. Yani alandan çok büyük tasarruf ediliyor. Güç kaynağında böyle alansal bir sorun yok.

Son düzenleme:
GaN mosfetlerin asıl amacı verimliliği arttırmak fakat ASUS'da bunun etkisi gözükmüyor. GaN mosfetlerin tam anlamıyla işe yaraması, etkisinin gözükmesi için Totem Pole PFC veya Bridgeless Semi totem Pole PFC kullanılması lazımdı. Platin seviyesine normal silikon mosfetler ile birlikte çıkılabiliyor zaten.

Aris bunu kendisi diyor.

Alıntıyı görüntüle

Ki gayet mantıklı yukarıda dediğim gibi. Titanyum güç kaynağı olsaydı ve Totem Pole PFC kullansaydı denebilirdi. Ki zaten klasik APFC kontrolcüsü kullanıyor. Yani GaN'ın avantajları yine sağlanmıyor.

Bir de kabloların 18AWG olması da var. Üst düzey güç kaynaklarında ne diye 18AWG kablo kullanılıyor anlamıyorum. Ve dediğim gibi kapasitörlerde bir farklılık yok.

Rog Strix:

Alıntıyı görüntüle

C1200:

Alıntıyı görüntüle

Hatta C1200'de daha az elektrolit kapasitör var. Daha az olması daha iyi.

FFP koruması çoğu güç kaynağında bulunmuyor zaten. Sadece en üst düzeylerde bulunuyor.

Adaptörlerle ATX güç kaynaklarını karşılaştırmak doğru değil. İkisi bambaşka şeyler zaten. Sadece SMPS ikiside. Adaptörler kompakt tasarım ve en yüksek güç çıkışını hedefliyor. GaN mosfet kullanımıda bundan dolayı zorunlu oluyor. GaN mosfetler çok yüksek frekansta çalıştıklarından dolayı trafonun boyutu düşüyor hem de düşük kayıp bulunduğundan verim yükselip ısı düşüyor. Yani alandan çok büyük tasarruf ediliyor. Güç kaynağında böyle alansal bir sorun yok.
Reis şimdi asus daha Premium hissiyat veriyordu o yüzden ondan yanaydım sen diyorsun gereksiz bu nzxt yi mi alayım uzun süreler yetsin diye yoksa başka önerin varmı

Reis şimdi asus daha Premium hissiyat veriyordu o yüzden ondan yanaydım sen diyorsun gereksiz bu nzxt yi mi alayım uzun süreler yetsin diye yoksa başka önerin varmı
İkiside üzmez. İçinizden hangisi geliyorsa onu alın. Bende sırf sessiz diye zamanında 3080 almayıp 3070 alan bir insanım. Sadece o kısımları cevaplandırayım dedim.

İkiside üzmez. İçinizden hangisi geliyorsa onu alın. Bende sırf sessiz diye zamanında 3080 almayıp 3070 alan bir insanım. Sadece o kısımları cevaplandırayım dedim.
Bekletiyordum asusu 10750 ye 9 taksit vardı bitmiş stok amazonda 13k şimdi 1200w olanı arada kaldım yine 😅

Ffp nasıl yok ya

corsair rm1000x A+ yani en üst segment psulardan, ayrıca en sorunsuz denebilir sessizliği de mükemmel. Bütçe önemsizse kesinlikle rmx öneririm. F/p olarak c1200 öne çıkıyor. Asus yerine rmx kesinlikle çok daha iyi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,218,851
Üyeler
197,563
Son üye
AIali
Geri