🔥İndirim Sapphire Rx9070 (XT Değil) 28.999 TL 6 Taksit

bu kartın ederi max 25-26k üzeri verilmez nitro plus olsa belki ama pulse modeline verilmez taksit olması bir şeyi değiştirmez

%99u sadece oyun oynuyor ve AMD driverları ile alakalı problem yaşarmıyım acaba çekincesiyle alıyorlar.
ben metin2 oynuyorum ve oyun çok eski olduğu için net bi bilgimiz yok. Sadece amd kart kullanan arkadaşlarda bazen siyah ekran oyun kapanması vs oldugunu duydum. Kendimde 3 senedir Rx6700 kullanıyorum. Belkide amd ile alakası yok ama bilmiyoruz işte net bişey olsa. Tek önemli olan şey Vram oda 12 üstü olsa iş görüyor. Bu yüzden 5060ti yöneldim tabi birde bütçe 25i pek geçmek istemiyorum 3 ordan 5 ordan bütçe çok uçuyor. Sistemim tamam şükür kalan parçalar gelince kuracağım nasip olursa 5060ti veya 5070 birde 4-5 bine monitör aldımmı yeticek

Xt ile düz arasında öyle ahım şahım fark yok. 23 Dü bu kart. Oc ve ince ayarla zaten xt benzeri oluyor. Hatta bios atan manyaklar direkt xt yapıyor kartı

iyi değil.
24-25k rx 9700
29- 30k rx 9700 xt
ideal fiyattır
Bir daha bu fiyatlara asla düşmeyecek iki kart da, bunun farkındasın değil mi? Çip krizi VRAM fiyatlarına da vuruyor, üstüne consumer-grade chip üretmesi için pek sebebi yok AMD ve NVIDIA'nın. Büyük ihtimalle dolar bazında daha pahalılanacak olan bu iki kart, üstüne üstlük Türk lirasının değer kaybetmesiyle asla şu anki fiyatlarda görülemeyecek.

Bir daha bu fiyatlara asla düşmeyecek iki kart da, bunun farkındasın değil mi? Çip krizi VRAM fiyatlarına da vuruyor, üstüne consumer-grade chip üretmesi için pek sebebi yok AMD ve NVIDIA'nın. Büyük ihtimalle dolar bazında daha pahalılanacak olan bu iki kart, üstüne üstlük Türk lirasının değer kaybetmesiyle asla şu anki fiyatlarda görülemeyecek.
ben kesin konusmaları pek sevmem ama bu fiyatlara birkaç defa daha gelir ama şunu da ifade etmek isterim. ben bunları söylerken içinde bulunduğumuz güncel koşullara göre söyledim. eğer kur ve faiz parametrelerinde, dünyada büyük bir değişim olmazsa kartların mevcut kur-fiyat oranına kıyasla belki ileride daha da ucuzlayacağını düşünüyorum. şuan için bulunduğumuz durum da 23-25k ve rx 9070 ve 30-31k 9070xt alınır. Birkaç ay önce de böyle düşündüğüm için tepki veren başka arkadaşta vardı saygı duyuyorum.

https://forum.donanimarsivi.com/kon...ing-oc-16gb-31-914-67tl.1198783/post-10786469

Son düzenleme:
5 daha verip XT kovalanmalı, düz 9070 alınması için arada en az 10K fark olması şart.
Hocam fikrine saygım var ama şu “5-6K daha koy XT al” olayı bana biraz ezbere söyleniyor gibi geliyor açıkçası.(bencede bu ilan şuan pahalı)

Eğer konu gerçekten fiyat/performanssa, bu kartlar arasında oyununa ve çözünürlüğe göre değişmekle birlikte %10 – %18 civarı bir performans farkı var. Ama fiyat tarafına baktığımızda XT için üstüne yaklaşık 5K vermek gerekiyor, bu da kabaca %17’lik bir artış demek (konuştuğumuz ilan özelinde).

Yani aslında ortada “XT daha fp üstüne az daha koyulup alınmalı” gibi net bir tablo yok. Kaldı ki XT’yi tam performanslı ve kafa rahat kullanmak için PSU tarafı ve işlemci tarafında da biraz daha iyi parçalar gerekiyor, bu genelde pek söylenmiyor.

Bence bu XT olay biraz abartılıyor. Düz model 9070 de gayet güzel bir kart hemde tdp si düşük genelde xt ile aynı blokları kullanan çoğu modelde serin serin çalışıyor. Türkiye piyasasında satıcılar sağolsun zaten XT modelleri çok nadir düzgün indirim görüyor, o yüzden fiyat dengesi her zaman aynı kalmıyor.

Mesela geçenlerde Nitro+ 9070 25K civarına kadar düşmüştü(en tepe 9070 denilebilir). Vatan’da Pulse modelinde de ciddi indirimler olduu. Bu seviyeleri görünce zaten kartın XT ye göre özellikle şuanda daha F/P olduğunu düşünüyorum.

Bana göre çoğu kullanıcı için XT’ye ekstra para vermek çok da mantıklı değil. Hele 2K/4K yerine 1080p oynayan biri için zaten farkın büyük kısmı boşa gidiyor.

iyi değil.
24-25k rx 9700
29- 30k rx 9700 xt
ideal fiyattır
549 dolar msrp çıkışı olan 9070 gre bile %20 kdv ile 30bin üstü giriş yaptığı yerde rüya olmak üzere o fiyatlar malesef, pulse 9070 hiçbir büyük mağazada stok kalmadı gibi, nitro+ 9070xt içinde benzer durum var fiyatları 45bini geçti

benim bu konudaki beklentim daha farklı. eğer kur ve faiz parametrelerinde büyük bir değişim olmazsa kartların mevcut kur-fiyat oranına kıyasla ileride daha da ucuzlayacağını düşünüyorum. Ocak ayında da bu görüşteydim. Birkaç ay önce böyle düşündüğüm için tepki veren başka arkadaşta vardı. (ocak ayındaki konu)

Alıntıyı görüntüle

https://forum.donanimarsivi.com/kon...ing-oc-16gb-31-914-67tl.1198783/post-10786469
Oradaki arkadaşın ifadesi benim bugünkü söylediğim ifade üstünde bir etkisi veya yetkisi yok. O günün kuru ile o konudaki olan kart, vergisiz fiyatı 620 dolar iken bugün bu konuda vergisiz fiyat 525 dolara tekabül ediyor. Kartın MSRP'si zaten 550 dolar, çip krizi ile fiyat ancak yükselebilir olacak.

Şu anda PCPartPicker US'de en ucuz RX 9070 600 dolar, UK'de 562 dolar. Görülebileceği üzere buralardan daha ucuza satılmaya daha ne kadar devam edebilir ülkemizde?

Yıllık enflasyon ile o zamandan beri %20 küsür bir enflasyon mevcut. Bundan sonraki 6 ay içinde de akümülatif olarak ocak ayından beri toplam %53 civarı bir enflasyon oluşacak. Ki ağır bastırılan doların patlaması an meselesi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam fikrine saygım var ama şu “5-6K daha koy XT al” olayı bana biraz ezbere söyleniyor gibi geliyor açıkçası.(bencede bu ilan şuan pahalı)

Eğer konu gerçekten fiyat/performanssa, bu kartlar arasında oyununa ve çözünürlüğe göre değişmekle birlikte %10 – %18 civarı bir performans farkı var. Ama fiyat tarafına baktığımızda XT için üstüne yaklaşık 5K vermek gerekiyor, bu da kabaca %17’lik bir artış demek (konuştuğumuz ilan özelinde).

Yani aslında ortada “XT daha fp üstüne az daha koyulup alınmalı” gibi net bir tablo yok. Kaldı ki XT’yi tam performanslı ve kafa rahat kullanmak için PSU tarafı ve işlemci tarafında da biraz daha iyi parçalar gerekiyor, bu genelde pek söylenmiyor.

Bence bu XT olay biraz abartılıyor. Düz model 9070 de gayet güzel bir kart hemde tdp si düşük genelde xt ile aynı blokları kullanan çoğu modelde serin serin çalışıyor. Türkiye piyasasında satıcılar sağolsun zaten XT modelleri çok nadir düzgün indirim görüyor, o yüzden fiyat dengesi her zaman aynı kalmıyor.

Mesela geçenlerde Nitro+ 9070 25K civarına kadar düşmüştü(en tepe 9070 denilebilir). Vatan’da Pulse modelinde de ciddi indirimler olduu. Bu seviyeleri görünce zaten kartın XT ye göre özellikle şuanda daha F/P olduğunu düşünüyorum.

Bana göre çoğu kullanıcı için XT’ye ekstra para vermek çok da mantıklı değil. Hele 2K/4K yerine 1080p oynayan biri için zaten farkın büyük kısmı boşa gidiyor.
Birkaç ay önce XT mi düz mü alayım ikileminde kalıp düz aldım. Aldığım sırada 29.400 TL+1000 tl cashback+9 taksit vade farksız yaptılar. XT almak istesem %25 fiyat farkı vardı, performans farkı %10-15.

Hani farklı çip kullanılsa, VRAM'i farklı olsa, bandwidth az olsa cart curt olsa tamam da, iki tane Navi 48, birisi biraz binned down ve daha düşük spec'lere sahip.

benim bu konudaki beklentim daha farklı. eğer kur ve faiz parametrelerinde büyük bir değişim olmazsa kartların mevcut kur-fiyat oranına kıyasla ileride daha da ucuzlayacağını düşünüyorum. Ocak ayında da bu görüşteydim. Birkaç ay önce böyle düşündüğüm için tepki veren başka arkadaşta vardı. (ocak ayındaki konu)

Alıntıyı görüntüle

Hocam ben de mesajını görmüştüm, hatta arkadaşın verdiği cevap biraz hırslı gelmişti. Bir daha bu fiyatları görebiliyormusun görelimm...:mad: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Ben de bu kadar düşeceğini beklemiyordum, açıkçası haksız çıkacağınızı varsaymıştım ama beklentiniz baya tutarlıymış.

Ancak ben Türkiye’deki teknoloji satıcılarının bu suni düşüşü, piyasaya biraz daha hâkim olduklarında hep beraber keseceklerini düşünüyorum.Sanırım kimse bir şey almıyor para akışı yok diye globale yakın hatta kısmen ucuz ürün satıyorlar.

ben sadece tahminen çip ve ram krizinin etkisini 6 ay – 1 yıl içinde görürüz diye düşünüyorum.GPU fiyatlarıda şişecek gibi geliyor (UMARIM YANILIRIM VE ŞİŞMEZ).

549 dolar msrp çıkışı olan 9070 gre bile %20 kdv ile 30bin üstü giriş yaptığı yerde rüya olmak üzere o fiyatlar malesef, pulse 9070 hiçbir büyük mağazada stok kalmadı gibi, nitro+ 9070xt içinde benzer durum var fiyatları 45bini geçti
acıkcası 9070 GRE ölü doğan ve mecburen ortaya çıkan bir kart. bunlardan kaç adet ve sayısının ne kadar olduğunu bilemeyiz ama muhtemelen çok çok azdır. tr pazarına belki de hiç girmeyebilir. bizim gibi pazarlarda satmaya zorlamak pek istemezler diye dusunuyorum.

yanlıs anlasılma olmasın benim belirttiğim fiyat aralıkları suan içinde bulunduğumuz duruma göre söylüyorum. yani söylediğim fiyatlar bu koşullarda normal. idealdir ve güncel duruma göre alınır. onu demek istedim sadece.

Son düzenleme:
Oradaki arkadaşın ifadesi benim bugünkü söylediğim ifade üstünde bir etkisi veya yetkisi yok. O günün kuru ile o konudaki olan kart, vergisiz fiyatı 620 dolar iken bugün bu konuda vergisiz fiyat 525 dolara tekabül ediyor. Kartın MSRP'si zaten 550 dolar, çip krizi ile fiyat ancak yükselebilir olacak.

Şu anda PCPartPicker US'de en ucuz RX 9070 600 dolar, UK'de 562 dolar. Görülebileceği üzere buralardan daha ucuza satılmaya daha ne kadar devam edebilir ülkemizde?

Yıllık enflasyon ile o zamandan beri %20 küsür bir enflasyon mevcut. Bundan sonraki 6 ay içinde de akümülatif olarak ocak ayından beri toplam %53 civarı bir enflasyon oluşacak. Ki ağır bastırılan doların patlaması an meselesi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Birkaç ay önce XT mi düz mü alayım ikileminde kalıp düz aldım. Aldığım sırada 29.400 TL+1000 tl cashback+9 taksit vade farksız yaptılar. XT almak istesem %25 fiyat farkı vardı, performans farkı %10-15.

Hani farklı çip kullanılsa, VRAM'i farklı olsa, bandwidth az olsa cart curt olsa tamam da, iki tane Navi 48, birisi biraz binned down ve daha düşük spec'lere sahip.
aslında her tüketici gibi siz de mevcut verilere bakarak oldukça normal ve düz ve kendı acınızdan mantıklı bır dusunce yürütüyorsunuz saygı duyuyorum ancak benim bakış açım biraz daha farklı. dedigim gibi suan ıcın boyle dusunuyorum. enflasyon kavramını direkt teknoloji üzerinden okumak mantıklı olmayabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,218,734
Üyeler
197,543
Son üye
Turk129
Geri