Windows 11 Çok Ram Kullanıyor Hk

XxZeMaHSeRxX

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
188
s.a

beyler bi chrome açık içindede bu forum açık. başka açık bir şey yok pc de 7 GB ram kullanıyor bune gözünü sevim :)
10 LTSC ye geçicem valla . siz ne diyonuz
bu 11 i güncel olsun diye kurdum hani göze hoş geliyor çünkü teması felan ama bu kdr ram kullanma çok gereksiz yemin ederim pc nin kastığını hissediyorm hissettiriyor
işlemci değiştm kule tipi fan bile aldm daha onun hızını göremedm pc de

s.a

beyler bi chrome açık içindede bu forum açık. başka açık bir şey yok pc de 7 GB ram kullanıyor bune gözünü sevim :)
10 LTSC ye geçicem valla . siz ne diyonuz
bu 11 i güncel olsun diye kurdum hani göze hoş geliyor çünkü teması felan ama bu kdr ram kullanma çok gereksiz yemin ederim pc nin kastığını hissediyorm hissettiriyor
işlemci değiştm kule tipi fan bile aldm daha onun hızını göremedm pc de
Chrome yerine düz opera one kullansan daha sağlıklı olur

Daha önce bu konu hakkındaki dedikodulardan dolayı gemini ile yaptığım sohbetten bir kesit:

Eğer 8 GB RAM'i olan eski bir bilgisayar kullanıyor olsaydın, Windows 11'in bu iştahı oyunlarda takılmalara (stutter) yol açabilirdi ve Windows 10 bariz bir şekilde daha rahat hissettirirdi.

Ancak senin cihazın gibi 16 GB veya daha yüksek RAM'e ve güçlü bir işlemciye sahip güncel sistemlerde, Windows 11 oyun performansını düşürmez. Sen bir oyuna girdiğinde Windows, arka planda o önbelleğe aldığı "acil olmayan" 3-4 GB'lık veriyi anında RAM'den siler ve o alanı tamamen oyuna tahsis eder. Dolayısıyla güçlü donanımlarda Windows 10 ile 11 arasında oyunlarda FPS farkı neredeyse yok denecek kadar azdır.

Sadece brave ve görev yöneticisi corsair uygulama bide kulaklıgın uygulama acık 6.4 gb yiyor windows 11 de güncel sürümde artık cogu oyunda 16 gb ram yetmiyor bu yüzden 32 sart

Daha önce bu konu hakkındaki dedikodulardan dolayı gemini ile yaptığım sohbetten bir kesit:

Eğer 8 GB RAM'i olan eski bir bilgisayar kullanıyor olsaydın, Windows 11'in bu iştahı oyunlarda takılmalara (stutter) yol açabilirdi ve Windows 10 bariz bir şekilde daha rahat hissettirirdi.

Ancak senin cihazın gibi 16 GB veya daha yüksek RAM'e ve güçlü bir işlemciye sahip güncel sistemlerde, Windows 11 oyun performansını düşürmez. Sen bir oyuna girdiğinde Windows, arka planda o önbelleğe aldığı "acil olmayan" 3-4 GB'lık veriyi anında RAM'den siler ve o alanı tamamen oyuna tahsis eder. Dolayısıyla güçlü donanımlarda Windows 10 ile 11 arasında oyunlarda FPS farkı neredeyse yok denecek kadar azdır.
ben windows 10 LTSC kullandm baya hızlıydı yani hızı hissettiriyodu.
buna böyle göze hoş geliyor teması ondan geçtm rx 6500 xt 16 ram m2 ssd i5 11400f kule tipi soğutucu
napym gerimi dönem

Şöylesinide ekleyeyim Chrome ram manyağı bi tarayıcı windows ile en optimize çalışan tarayıcı edgedir. Kendine göre özelleştir sadeleştir kullan.

ben windows 10 LTSC kullandm baya hızlıydı yani hızı hissettiriyodu.
buna böyle göze hoş geliyor teması ondan geçtm rx 6500 xt 16 ram m2 ssd i5 11400f kule tipi soğutucu
napym gerimi dönem
Hocam dene hoşuna giden ve kendi kullanımına göre seç. 2gb fazla ram kullaniyor diye desteği bitmiş güvenlikleri eski bir sistem kullanmak bana pek mantıklı gelmiyor.

2.5gb sadece dts-x yiyor bende geri kalan 8gb civarı windows vb. 32gb ram var. WİN 11 kendi animasyonarı dahil bir kasma sorunu var optimize değil ondan öyle geliyordur.

Geri