Yardım 2k - Miniled - Tandem OLED - 25k₺ Limit ile Monitör Tavsiyesi

Uzun süre ekranı açık kalacak ve statik görüntüye maruz alacak konu sahibinin ekranı. Miniled VA en azından OLED'e en yakın görüntüyü veriyor.
Miniled evet ama VA bu bütçede alınmaz ultrawide tarzı bir şey değilse. Tabi ben fps oyunu hiç oynamıyorum diyorsa yine tercih edebilir hiç alınmaz demeyeyim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

laptop oyuncusuyum, farkı anlamam bile. Ama renk, uzun ömür, parlaklık arıyorum

günde 12-14 saat sabit ekran açık kalacak, Oled dayanmaz bana.

Monitör full böyle görünecek:

Alıntıyı görüntüle

Hocam miniled olarak birtek bu var şuanda stokta.
Kullanım tarzınız nedir sadece iş için mi kullanıyorsunuz? FPS oyunları oynuyorsanız VA panele pek bulaşmanızı önermem fast ips daha iyidir linktekini istemezseniz. Ama linkteki miniled bence mantıklı duruyor olede en yakın tecrübeyi miniledde yaşarsınız

Innocn 25M2S çok öneriliyor internette ama türkiyede hiç denk gelemedim.

piyasada öyle güzel bir ürün yok sanırım.

@arda505 Dümdüz Monitör olarak ne önerirsin, sende ne mevcut. Düz IPS de alabilirim. Bu güne kadar hep laptop ips ekranı kullandım. Fark etmem farkı o kadar sanırım.

Güzel monitör önerir misin 25-30K ya kadar. Kendin kullanacakmış gibi.

Yada beklemeye değer monitör var mı 2026 da gelecek.

IPS Glow'un görünürlüğünün azalması için ATW Polarizer veya STW Polarizer vb çözümler lazım. IPS Black 2.0 panellere koydular en güncel modellerden akla gelen. IPS Black 1.0 için her modelde yok bazılarında var. Edge lit IPS devri 2020 yılında kapandı, hızlı Edge Lit VA samsung c27g75t s32g75t modellerinin çıkışıyla birlikte.

@HmzaY

Bu bütçede kesinlikle Edge Lit Ips önermem alınmaz, parana yazık edersin.

@HmzaY

Bu bütçede kesinlikle Edge Lit Ips önermem alınmaz, parana yazık edersin.
Atıfı atıfı olduğu için yanıtınızı görmek inanılmaz zor ama teşekkür ederim, chatgpt ile tavsiyelerinizi bulmaya çalışırım.

En kötü

xiaomi mini led alırım, ucuz yollu mini led denerim. Çok da dandik olmasa gerek. 14-15k VA IPS panelden

Atıfı atıfı olduğu için yanıtınızı görmek inanılmaz zor ama teşekkür ederim, chatgpt ile tavsiyelerinizi bulmaya çalışırım.

Rica ederim. Linkini gönderdiğin monitör hakkında altta yorumum mevcut bakabilirsin.

1781706322945.webp

GPT yanıtını atayım da diğerleri de faydalansın:

```
2026 mesajlarından çıkan net liste şu:
ÖncelikMarka / modelArda505’in konumu
1MSI MAG 274QPF X30MVEn net önerisi bu. OLED istemeyip LCD bakanlara VA MiniLED diye açtığı konu bu model üzerine. 27", 2K/WQHD, 300 Hz, HDR1000, Rapid VA. (Donanım Arşivi Forum)
2TCL 27R73Q“Daha iyi” diyor ama Türkiye’de satılmadığını söylüyor. Yani teknik olarak öneriyor, pratikte Türkiye için alınabilir model değil. (Donanım Arşivi Forum)
3AOC Q27G42XNEUygun fiyatlı VA referansı olarak görüyor. “Bu monitörler satışa geldiğinde eğer AOC Q27G42XNE gibi uygun fiyattan verilir, incelemeleri olumlu olur ve panel hızlı olursa mantıklı” çizgisinde kullanıyor. (Donanım Arşivi Forum)
4AOC Q27G41ZDFOLED tarafında parlak/glossy kaplamalı alternatif diye söylüyor; ama “HDR undersaturated, daha düşük parlaklık, stand vs. kırpılmış” diyerek eksilerini de belirtiyor. (Donanım Arşivi Forum)
5Gigabyte GO27Q24Arda505 burada doğrudan “al” demiyor; ama modelin glossy QD-OLED olduğunu netleştiriyor. Konudaki genel akışta glossy QD-OLED olduğu için olumlu görülüyor. (Donanım Arşivi Forum)
6MSI MAG 274CQPDF-X32Net satın al önerisi değil; “AOC Q27G42XNE gibi uygun fiyat + olumlu inceleme + hızlı panel olursa kavisli isteyen için mantıklı olabilir” kategorisinde. Yani takip edilecek VA model. (Donanım Arşivi Forum)
7ASUS ROG Strix XG27AQWMGÖnermekten çok uyarıyor. Stok bilgisini veriyor ama 4. nesil Tandem WOLED’lerin QD-OLED’e göre HDR renk hacmi/parlak renklerde geride olduğunu, white subpixel kaynaklı sorunların sürdüğünü söylüyor. (Donanım Arşivi Forum)
Arda505’in 2026 mantığı net:
Edge-lit IPS alma.
Özellikle 20–25 bin TL bandında “bu bütçede kesinlikle Edge Lit IPS önermem, parana yazık” diyor. IPS MiniLED için de ATW/STW polarizer yoksa pek sıcak bakmıyor; VA’da ATW/STW gerekmediğini, IPS’te gerektiğini ama nadir bulunduğunu söylüyor. (Donanım Arşivi Forum)
Kategorilere göre arda505 seçimi:
  • OLED istemiyorsan / statik kullanım çoksa: MSI MAG 274QPF X30MV
  • Türkiye’de olsa daha iyi VA MiniLED: TCL 27R73Q
  • Ucuz 2K VA istiyorsan: AOC Q27G42XNE
  • 20K civarı OLED istiyorsan: AOC Q27G41ZDF, ama kırpılmış olduğunu bilerek
  • Glossy QD-OLED arıyorsan: Gigabyte GO27Q24
  • Beklenecek kavisli VA: MSI MAG 274CQPDF-X32
  • ASUS XG27AQWMG / Tandem WOLED: temkinli; QD-OLED’e göre eksilerini vurguluyor
Kısaca arda505’in 2026 ana önerisi: OLED’e girmeyeceksen MSI MAG 274QPF X30MV; OLED’e gireceksen glossy/QD-OLED tarafı; düz IPS/edge-lit IPS alma.
```

Son düzenleme:

Yapay zeka arada bir saçmalayabiliyor.

Yanlış veya eksik güncel olmayan yanıtlar alabilirsin bazen.

Genel bilgi edinmek maksatlı forum profilimi kısaca göz gezdir anlarsın zaten durumu.

Son düzenleme:
Ben düz bir adamım, linke tıklar alırım hocam. :D, link önerisi lazım
Yapay zeka arada bir saçmalayabiliyor.

Yanlış veya eksik güncel olmayan yanıtlar alabilirsin bazen.

Genel bilgi edinmek maksatlı forum profilimi kısaca göz gezdir anlarsın zaten durumu.

Paylaştığınız içerik IPS analizando, yani ben piyasada ne bileyim hangi model 1ms MPRT monitör 1ms GTG

ki bu vakte kadar laptop ekranı dışında bir şey kullanmadım, fikrim 0

En kötü Umut reisin önderiklerinden alır geçerim eyw hocam

telefonlarda kolay kolay oled yanığı olmuyorsa koskoca kasasıyla, soğuması nispeten daha kolay monitörlerde de olmaz diye düşünüyorum

Renkler soluk mu kalır acaba, 2. monitör olarak alacağım, diğer monitör IPS
Almışken iyi bir şey alayım diyorum.
Neredeyse bütün en üst düzey Miniled cihazlar VA panel kullanır, siyahları çok iyi veriyor panel ve diğer teknolojilerle birleşince genelde renkleri falan da gayet iyi verir kaliteli bir VA panel.

telefonlarda kolay kolay oled yanığı olmuyorsa koskoca kasasıyla, soğuması nispeten daha kolay monitörlerde de olmaz diye düşünüyorum
Kullanılan teknoloji çok farklı telefonda.

Geri