Bir İnsan Neden PlayStation Alır ?

Yakın zamanda kendime playstation 5 almayı düşündüm fakat geçerli bir sebep bulamadım.Sizce playstation almanın avantajı nedir ?

UZANARAK OYNAMA RAHATLIĞI MI ? : Gidersin bitane 300-500 liralık joystick alır takarsın pc'ye yine koltuğa yayılarak oynarsın.Kablosu mu rahatsız mı etti ozaman gider bluetooth adaptör ve kablosuz joystick modelinden alırsın yine uzanarak oynarsın.

UCUZLUK MU ? : Diyorlar ki aynı fiyata pc dizemezsin.E sen her oyuna 2-3 K para veriyorsun 10 tane oyun alsan zaten ps'nin sana maliyeti pc dizmiş gibi olacak.Bilgisayar da ise en kötü paran yoktur gider malum yerlerden indirip bedava oynarsın,paran olunca da gider satın alırsın hak geçmesini istemiyorsan o ayrı konu.

ÖZEL OYUNLARA İLK GÜNDEN SAHİP OLMAK MI ? : Bu çok güzel evet.Gta 6 gibi devasa özel oyunları ilk günden SPOİLER YEMEDEN oynayabilirsin.E iyide çoğumuzun ingilizcesi iyi seviyede değil, bu kadar değerli ve büyük oyunu türkçe hikayeyi anlamadan oynayarak ziyan etmeye değer mi.Sony türkiyedeki resmi ofisini kapatıp devrettiğinden beri yeni çıkan büyük oyunlarına da artık türkçe dil desteği eklemiyor.Last of us part 3 türkçe alt yazılı bile gelirse şükretmek lazım.

YANİ OYUNLARA İLK GÜNDEN SAHİP OLUP SPOİLER YEMEDEN OYNAMAK UĞRUNA,, HİKAYEDEN HİÇ BİRŞEY ANLAMADAN İNGİLİZCE OYNAMAK İÇİN 30-40 K PARA VERMEYE Mİ DEĞER ?

YADA OYUNLARIN PC YE GELMESİNİ BEKLEYİP DAHA İYİ GRAFİKLE TÜRKÇE OYNAMAK İÇİN 1-2 YIL BEKLEME VE SPOİLER YEME RİSKİNİ ALMAYA MI DEĞER ?
pc ye göre daha rahattır güncellemedir bios ayaridir driverdır fps ayarıdır ugrastirmaz . oyunlar çok erken çıkar az yer kaplar kullanımı daha basittir . ama oyunlar üyelikler pc ye göre daha çok cep yakar pc de daha yüksek fpsler alabilirsin . PlayStation abdülbasit adamdır muz soyar muz yer

• Beğen
Reaksiyonlar: dnzz
gta 6, wolverine, god of war laufey

bu oyunları sen pc'de ya hiçbir zaman ya da 1 yıl sonra oynayacaksın

0 ayar uğraşmasıyla direk oyununa gireceksin en iyi optimizasyonda oynayacaksın

Konsol rahatlık ve konforluktur. Ben PS4 kullandım ve sonra satmıştım. Ve 2025 mart ayında PS5 Slim aldım ve oldukça çok memnunum. Ve PC de oyun oynamayı ben hiç sevmiyorum. Ve konsolda kanepeye uzanarak rahat biçimde oyunları oynuyorum .Fakat şuda bir gerçektir ki! konsollar öğrencilere göre değildir .Ben bir işte çalışıyorum ve konsol kesinlikle ülkemizde dahil olmak üzere öğrencilere göre değildir .Çünkü plus deluxe,video oyun fiyatların pahalılığı sebeplerden ötürü geliri düşük olanlara göre değil. Ve bu arada Sony ülkemizde özel oyunlarının bazılarını en azından Türkçe altyazı çıkartıyor. Örneğin god of war laufey 2027 yılı gibi kesin Türkçe olarak çıkacaktır. Playstation da oyun oynamak bence çok iyi hem Marvel's Wolverine,God of war laufey gibi mükemmel oyunlar çıkıyor ve bu oyunlar PS5 özel olacaktır.

Herşeyi çok sorguluyorsunuz hocam böyle giderse stresten ex olmanız yakın gibi 😵

Konsol rahatlık ve konforluktur. Ben PS4 kullandım ve sonra satmıştım. Ve 2025 mart ayında PS5 Slim aldım ve oldukça çok memnunum. Ve PC de oyun oynamayı ben hiç sevmiyorum. Ve konsolda kanepeye uzanarak rahat biçimde oyunları oynuyorum .Fakat şuda bir gerçektir ki! konsollar öğrencilere göre değildir .Ben bir işte çalışıyorum ve konsol kesinlikle ülkemizde dahil olmak üzere öğrencilere göre değildir .Çünkü plus deluxe,video oyun fiyatların pahalılığı sebeplerden ötürü geliri düşük olanlara göre değil. Ve bu arada Sony ülkemizde özel oyunlarının bazılarını en azından Türkçe altyazı çıkartıyor. Örneğin god of war laufey 2027 yılı gibi kesin Türkçe olarak çıkacaktır. Playstation da oyun oynamak bence çok iyi hem Marvel's Wolverine,God of war laufey gibi mükemmel oyunlar çıkıyor ve bu oyunlar PS5 özel olacaktır.
Hocam bana aşırı saçma geliyor ya.Yani sırf miniminnacık bi rahatlık için ki ona rahatlık bile denemez.Bilgisayarda da steami yükle oyunu indir butonuna bas sonra oyna.Sırf bunu yapmamak için 5-6 yıl güncelleyemeyeceğin kollarında sürekli drift sorunu meydana gelen bir sistem almak cok mantık dışı.Üstelik ingilizcen yoksa türkçe cıkmayan oyunlarda işin biter yani.En azından bilgisayar tarafında yama yapılabiliyor.

Hocam bana aşırı saçma geliyor ya.Yani sırf miniminnacık bi rahatlık için ki ona rahatlık bile denemez.Bilgisayarda da steami yükle oyunu indir butonuna bas sonra oyna.Sırf bunu yapmamak için 5-6 yıl güncelleyemeyeceğin kollarında sürekli drift sorunu meydana gelen bir sistem almak cok mantık dışı.Üstelik ingilizcen yoksa türkçe cıkmayan oyunlarda işin biter yani.En azından bilgisayar tarafında yama yapılabiliyor.
Zaten Valorant, CS2 ve GTA dışında oyun oynanmayan coğrafyada konsol tercih edilmesinin sana saçma gelmesi normal.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

gta 6, wolverine, god of war laufey

bu oyunları sen pc'de ya hiçbir zaman ya da 1 yıl sonra oynayacaksın

0 ayar uğraşmasıyla direk oyununa gireceksin en iyi optimizasyonda oynayacaksın
Artık onlar da çıkmayacak ama önemli değil. Bizim oyunculara silahlı çevrimiçi bir oyun ver, sıka sıka gitsinler. Onun dışındaki şeyleri kaldıramıyorlar. Hikayeli oyunda iki tane bulmaca görsün, GOTY almış oyun oluyor bulmaca simülasyonu.

İş Arkadaşım yakın zamanlarda PS5 almıştı hava atıyordu abonelikle baya oyun falan oynuyorum.
Şuan Abonelik fiyatları uçmuş gitmiş adam bildiğin pişman olmuş :D En son nasıl nerde satarım diye sordu benden

Hocam PC'de bile bazı oyunlarda hatalar olabiliyor. Ve konsolu ben çok seviyorum. Yani konsol kültürü artık ülkemizde değişti. Mesela eskiden konsol ülkemizde pes fifa için tercih edilirdi. Artık ülkemizdeki oyuncular konsol kültürü ile ilgili algısı değişti. Yani özel oyunlar için playstation tercih eden ülkemizde birçok insan vardır. Hocam ben PS4'de dualshock 4 kullandım ve hiç öyle hatalara rastlamadım. Ve PS5 kullanıyorum dualsense hiçte öyle drift problemi rastlamadım. Hocam tabi ki de rastlayanlar drift sorunu yaşayanlar vardır ama çoğunlukla dualsense bence drift sorunu yaşayanlar azdır diye düşünüyorum. Hocam Sony birinci parti firmaların bazı oyunları Türkçe çıkıyor. Ve multiplatform oyunlar maalesef konsolda Türkçe pek çıkartmıyorlar. Ama bazı firmalar çok az da olsa multiplatform oyunları Türkçe olarak çıkartıyor. Evet konsolun o yanı hakkında haklısınız. Ama konsolda oyun oynamak emin olun PC'den çok daha rahat. Ve Sony PS4 neslinde uyguladığı özel oyun politikasına geri döndü. Ve bu Sony özel oyunlar aşırı kaliteli oluyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bu Sony özel oyunları için örnek verirsem asla PC'ye çıkmayacaktır. Sırf bu özel oyunları oynamak için ve GTA 6 erkenden oynamak için bile PS5/PS5 PRO tercih edilir.

Son düzenleme:
Kız arkadaşım beraber oyun oynarız diye aldı. Başına oturduğumuz da zaman su gibi akıp geçiyor. Birlikte geçen güzel zamanlarımızı da anı olarak biriktiriyoruz . Herkesin almak isteme sebebi farklı içinden geçiriyorsan al gitsin.

Geri