Yardım Güncelleme Sonrası Telefonun Çekmemesi

CoNKeR

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
708
Merhabalar,

Telefonum Samsung S22 Ultra. Yurtdışı cihaz fakat pasaportuma işlettim, yani telefonda en ufak bir oynanma, imei atma vs yok. Sıfır telefonu pasaportuma işletmiştim. 4 yılda en az 15 defa güncelleme gelmiştir ve güncelleme yapmışımdır. Fakat en son geçen perşembe akşamı güncelleme gelmiş ve yükledim. Cuma gününden beri telefonum ve internetim neredeyse hiç çekmiyor, ara ara belirli bölgelerde biraz çekiyor, geri kalan yerlerde zamanlarda neredeyse hiç çekmiyor. Görüşme yapamıyorum, internete bağlanamıyorum whatsapp mesajları bile zar zor geliyor.

Vodafone'a teknik destek için başvurdum sonuç yok henüz.
Samsung en yakın yetkili servise yönlendiriyor, telefondan bir işlem yaptırmıyor.
Kendi sim kartımı defalarca cıkardım silip tekrar taktım. Ağ ayarlarımı defalarca sıfırladım. Sonuç yok.

Bir de şunu denedim:
Türk telekom olan bir hattı kendi telefonuma taktım, sıkıntısız çalışıyor. Telefonum internete de giriyor, arama da yapıyor.
Kendi vodafone hattımı bir Iphone 11'e taktım, sıkıntısız çalışıyor.
Kendi vodafone hattımı kendi S22 ultramda kullanmaya çalıştığımda, internete de girmiyor, arama da yapmıyor.

Sizce nasıl çözerim, eğer 1-2 gün daha çözüm bulamazsam cayma bedeli 2000tl ödeyip farklı operatöre geçeceğim.

başka cihazda çekiyorsa senin cihazda çekmiyorsa telefonda sorun vardır

evet s22 ultraya takınca net girmiyor yazmışsınız diğer cihazlarda giriyor o zaman s22 ultra da sıkıntı var

Yurtdisi cihaz oldugu icin Samsung teknik servisleri bakar mi, ucret alirlar mi sorun.

Ben tellerime pek yazilim update yapmiyorum, kasitli yaşlandirma mevzusu nedenli.

Sammobile diye bir websitesi vardi. Samsung tellerin model nolarina gore firmwareleri bulunur, oradan firmware flash yapiliyordu, tabi riskli ona gore hareket edin. Islem talimatlara uygun ve duzgun yapilmasina ragmen telin brick olma riski yine de var. Teldeki tum verileri backup yapmaniz da lazim. Orn. s22 ultranin kutu veya yazilim uzerindeki model nosu da birebir ayni olmasi gerek (yurtdisi urun oldugu icin burada satilan tellerden urun kodu farkli olabilir). Talimatlara uygun yapip onceki yazilima gecebilirsiniz, tabi kapatmadilarsa (bazen yapiyorlar ozlelikle ana guncellemelerde)

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,221,607
Üyeler
198,156
Son üye
cazan
Geri