şimdide çok farklı bir durum ortada yok gibi duruyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
zaten yarın bi gün evlenceğin zaman eşinin üzerinden çekersin annenin yada babanın kardeşinin üzerinden bile alırsın krediyi kredi kartını onlar dert değil kişisine kalmış bir şey
Herkes olayın sonrası için yazmış fakat bu işin ikametgah adresine haciz memurunun gelmesi olayı da var. Tek yaşıyorsan bir problem yok ama aile evindeysen problem. Bu olayı yaşamasam da bizzat görmüşlüğüm var ve sıkıntılı bir süreç. Bence en makul çıkış yolu ödeyip kurtulman. Para cebimde kalsın ve bana hiçbir şey yapamazlar mantığıyla hareket etsen bile seni bu tebligat, haciz memuru olayı psikolojik olarak yıpratacaktır.
Ödemezsen haciz gelecek tahsil edebildikleri her şeyi o miktara kadar tahsil etmeye çalışacaklar, ödemen için son bir süre tanıyor sana kısaca öyle söyleyebilirim.
Yazılımcıyım, kısa bir süre öncesine kadar da Türkiye'de değildim. Bu süreçte de QNB Finansbank'daki kredilerim, kredi kartlarım patladı. Cahilce, bir daha ülkeye dönmem zaten deyip ödemedim. Borç miktarı totelde 300 bin lira ham para, günümüz faizleri ile de 600-700 bandındaydı.
Türkiye hattıma sayısız mesaj, arama geldi aylarca. Eve sayısız kağıt gitmiş. İcra, haciz, tehdit içeren mesajlar... Hiçbir şey yapmadım zaten ülkede değilim diye.
Bilmeniz gerekenler:
Haciz yok, o eskidendi. 3-4 milyon lira altı hacizle uğraşılmaz, uğraşsalar bile evde 1 üründen 2 tane yok ise; elleri boş gidiyorlar.
Bana haciz hiç gelmedi. Türkiye'deki banka hesaplarım blokelendi.
Faiz birikir. Sürekli birikir.
Bu olay 2 sene sürdü. 2 sene boyunca benden asla haber, bilgi almadılar/alamadılar.
2 senenin sonunda geçen hafta borç varlık şirketine devir etti. Ve bu şirketler borcu; ANA PARA üzerinden %10-15 miktarına satın alıyorlar. Yani bir varlık şirketi benim borcuma aslında 40-50 bin lira en fazla ödeyerek sahip oldu.
Bu noktada da kendileri sana teklif veriyorlar. Faizini silelim, mevcut borcu da 6 aya 12 aya bölelim diyorlar. Bu noktada tüm olay pazarlığında bitiyor. Durumum yok, ödesem zaten bankaya öderdim der, katı durur, ağlar sızlarsan; faiziyle 700 olan borcu bir anda 100 bine indirip; 10 ay da taksit yapıyorlar.
Bitip gidiyor.
Ha olan ne? Sicil yandı. Kredi, kredi kartı hak getire.
Korkma, ölmezsin. Ama mental olarak sıkı durman gereken bir süreç.
Benim için sorun yoktu. Türkiye'ye döndüğümde de çalıştığım şirketler yurtdışıydı ve ödemeleri payoneer ya da worldfirst'e çekip; yurtdışı kartı kullanıyordum. Takibi yoktu. Varlık fonuna geçince de yaptım pazarlığımı. Tek yanan şey banka sicilim oldu.
Ödemezsen haciz gelecek tahsil edebildikleri her şeyi o miktara kadar tahsil etmeye çalışacaklar, ödemen için son bir süre tanıyor sana kısaca öyle söyleyebilirim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Süreç oraya gelene kadar borç faizle üçe katlanır zaten, yıllarca da banka hesabını bile kullanamayan sigortalı işe giremeyen biri olarak sürünürsün.
Haciz mümkün değil artık pek. Süreci yaşamış birisi olarak söylüyorum. Borç dişe dokunur 3-4 milyon üstü bir şey değilse; kişinin üstünde mal varlığı yoksa, kimse hacize girişmez.