R7 9800x3d & RTX 5080 Sistem İçin Anakart Tavsiyesi

Sana çok temiz bir anakart atıyorum sadece satıl el de ve keyfine bak bu fiyata alınabilecek en iyi anakart bu arada hem de 9 ay 0 vade ile alınabiliyor. Yanlış oldu 1 saniye :D

Sana çok temiz bir anakart atıyorum sadece satıl el de ve keyfine bak bu fiyata alınabilecek en iyi anakart bu arada hem de 9 ay 0 vade ile alınabiliyor.

Bu anakart AM5 desteklemiyor ki hocam.

Bu anakart AM5 desteklemiyor ki hocam.
düzenledim son anda farkettim bir arkadaş da yardımcı oluyorum da
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Evet baya yoruldum bir yandan yazılım bir yandan sıcaklık

Peki hocam bu durumda ne öneriyorsunuz hangi anakartı almalıyım? Sistem belli, istediğim özellikler de belli. ATX düşünüyorum biliyorsunuz.

Siz ne öneriyorsunuz hocam?
Hocam ben anakart alsam asus alırdım bu yüzden asus isterseniz bunu alabilirsiniz https://www.akakce.com/anakart/en-u...-wi-fi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,905257923.html

Gigabyte isterseniz bunun fiyatı uygun gibi https://www.akakce.com/anakart/en-u...-wifi7-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,812630211.html
o kadar çıkmıyım derseniz https://www.akakce.com/anakart/en-u...wifi6e-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,903489104.html

düzenledim son anda farkettim bir arkadaş da yardımcı oluyorum da

Evet baya yoruldum bir yandan yazılım bir yandan sıcaklık

Hocam beyaz çok düşünmüyorum açık konuşmak gerekirse sistemde sırıtır çünkü ve bu kadar bütçe verince Wifi olmalı diye düşünüyorum. Tomahawk için de çok ciddi şikayetler olduğunu gördüm ve duydum dünya çapında. Asus yada MSI düşünüyorum bende ilk tercih olarak. Sonrasında Gigabyte vs. gelebilir. 15-17 bin gibi bir bütçem mevcut.

Hocam beyaz çok düşünmüyorum açık konuşmak gerekirse sistemde sırıtır çünkü ve bu kadar bütçe verince Wifi olmalı diye düşünüyorum. Tomahawk için de çok ciddi şikayetler olduğunu gördüm ve duydum dünya çapında. Asus yada MSI düşünüyorum bende ilk tercih olarak. Sonrasında Gigabyte vs. gelebilir. 15-17 bin gibi bir bütçem mevcut. Birde X870 serisi mi X870E serisi mi daha uygun olur? Fiyatlar birbirine çok yakın çünkü.

Hocam beyaz çok düşünmüyorum açık konuşmak gerekirse sistemde sırıtır çünkü ve bu kadar bütçe verince Wifi olmalı diye düşünüyorum. Tomahawk için de çok ciddi şikayetler olduğunu gördüm ve duydum dünya çapında. Asus yada MSI düşünüyorum bende ilk tercih olarak. Sonrasında Gigabyte vs. gelebilir. 15-17 bin gibi bir bütçem mevcut.

Hocam beyaz çok düşünmüyorum açık konuşmak gerekirse sistemde sırıtır çünkü ve bu kadar bütçe verince Wifi olmalı diye düşünüyorum. Tomahawk için de çok ciddi şikayetler olduğunu gördüm ve duydum dünya çapında. Asus yada MSI düşünüyorum bende ilk tercih olarak. Sonrasında Gigabyte vs. gelebilir. 15-17 bin gibi bir bütçem mevcut. Birde X870 serisi mi X870E serisi mi daha uygun olur? Fiyatlar birbirine çok yakın çünkü.
Tomahawk da bir msı ürünü bu arada :D Ben msi ürün almayı bırakalı çok oldu ya(sorun yaşadığımdan dolayı değil bu arda alışılmış diyim) ondan takip edemiyorum artık da sorunlu üretim değil de sorunlu insan tarafına daha sıcak bakıyorum açıkçası bir şeyler deneyip sonra olmayınca markayı kötülemeye çalışırlar bu insanlar. Benim için anakart da 2 tane zirve marka Gigabyte ve Asus bu 2 markada yılların markası ve bir çok ürününü de kullandım bir gram sorun yaşamadım. Zaten büyük 3 lemedir Asus, MSI, Gigabyte

Tomahawk da bir msı ürünü bu arada :D Ben msi ürün almayı bırakalı çok oldu ya(sorun yaşadığımdan dolayı değil bu arda alışılmış diyim) ondan takip edemiyorum artık da sorunlu üretim değil de sorunlu insan tarafına daha sıcak bakıyorum açıkçası bir şeyler deneyip sonra olmayınca markayı kötülemeye çalışırlar bu insanlar. Benim için anakart da 2 tane zirve marka Gigabyte ve Asus bu 2 markada yılların markası ve bir çok ürününü de kullandım bir gram sorun yaşamadım. Zaten büyük 3 lemedir Asus, MSI, Gigabyte
Doğrudur hocam. Benim şuan ki bilgisayarım 10 yıllık i5 6600, MSI GTX980 4 GB, anakart ise B150 Gaming M3 MSI mesela çok memnunum hala oyun dışı performansından ama anakartta şunu alacağım diyip karar kılamadım malesef hala.

Doğrudur hocam. Benim şuan ki bilgisayarım 10 yıllık i5 6600, MSI GTX980 4 GB, anakart ise B150 Gaming M3 MSI mesela çok memnunum hala oyun dışı performansından ama anakartta şunu alacağım diyip karar kılamadım malesef hala.
Hocam size atılan havuz da bir yere toplayın sonrasında seçim yapabilmek için biraz sonra diyeceğim adımları işleyin buraya kadar okuduysanız aslında kendime zaman kazandırmaktı :D o toplu havuzda gözünüz kapalı o piti piti yapın ne çıkarsa bahtıma diyin ve seçin şaka bir yana bunu demem deki seçenek işin sonunda aslında size sununlan tüm anakartlar çok yakın birbirine artık sizin zevkiniz ortaya girmiş olacak.

Hocam size atılan havuz da bir yere toplayın sonrasında seçim yapabilmek için biraz sonra diyeceğim adımları işleyin buraya kadar okuduysanız aslında kendime zaman kazandırmaktı :D o toplu havuzda gözünüz kapalı o piti piti yapın ne çıkarsa bahtıma diyin ve seçin şaka bir yana bunu demem deki seçenek işin sonunda aslında size sununlan tüm anakartlar çok yakın birbirine artık sizin zevkiniz ortaya girmiş olacak.
Doğrudur hocam :) Hoşuma gitti bu fikriniz ama dediğim gibi aldığıma değsin bu seferki onun şurasında bu eksikti o şunu bölüyorduya dönmesin iş diye dedim :) Bir kere alalım sağlam olsun yani :)

Doğrudur hocam :) Hoşuma gitti bu fikriniz ama dediğim gibi aldığıma değsin bu seferki onun şurasında bu eksikti o şunu bölüyorduya dönmesin iş diye dedim :) Bir kere alalım sağlam olsun yani :)
Ahh hocam seslide olsa uzunca bu durumu size anlatırdım ama yazılı olunca zor oluyor cidden. Sizin şuan ki bu durumu yaşatacak bir sorun teşkil etmiyor kaldı ki bu gibi şeyler gerçekten bir fark hissettirmiyor sadece bazı bilmiş insanlar yazıyor ve insanların moralini bozuyor o kadar. Kaldı ki size önerilen anakartlar gerçekten fiyatına göre(buradaki fiyatına göreden kastım kötülemek değil işin sonunda 40k lık anakartda var) en iyi ürünler diğer donanım bileşeleri ile sorun teşkil edecek ürün değiller yani

Merhaba.

R7 9800X3D & RTX 5080 sistem topluyorum. 4K kullanacağım ama şu an elimde önceden indirimde 7.000 TL'ye aldığım MSI Pro B650-A Wi-Fi anakart mevcut. Overclock ya da undervolt yapmayacağım, bu durumda X870'e 11.000 TL fazla verip almak gereksiz olmaz mı? Performans anlamında alacağım katkı sıfır olacak deniyor. Sırf GEN4-5 arası fark için 11.000 TL fazla vermeye değer mi? Ben sürekli dosya aktarımı yapan biri değilim.

Araştırdığım kadarıyla bu anakart da taş gibi sağlam bir anakartmış. Öyle dandik bir anakart olmadığı görünüyor ama kafamı kurcalayan durum bu. 7.000 TL'ye aldım, aynı paraya satarım belki ama üzerine 11.000 TL koymak gereksiz olur mu acaba? Ben mi yanlış düşünüyorum? Aydınlatırsanız çok sevinirim. 1 tane 2 TB 1 tane 1 TB SSD takacağım. KC3000 düşünüyordum. 64 GB 2X 32 GB 6000 MHz CL30 RAM takacağım.
B850M mortar wifi veya B850 Tomahawk Wifi alıp arkana bakma derim.

B850M mortar wifi veya B850 Tomahawk Wifi alıp arkana bakma derim.
Sanki böyle bir değişim için X870 daha iyi olur gibi geliyor bana madem değiştireceğim X870 olsun tam olsun diyorum.

Ahh hocam seslide olsa uzunca bu durumu size anlatırdım ama yazılı olunca zor oluyor cidden. Sizin şuan ki bu durumu yaşatacak bir sorun teşkil etmiyor kaldı ki bu gibi şeyler gerçekten bir fark hissettirmiyor sadece bazı bilmiş insanlar yazıyor ve insanların moralini bozuyor o kadar. Kaldı ki size önerilen anakartlar gerçekten fiyatına göre(buradaki fiyatına göreden kastım kötülemek değil işin sonunda 40k lık anakartda var) en iyi ürünler diğer donanım bileşeleri ile sorun teşkil edecek ürün değiller yani
Doğrudur da işte malum hocam bir kere hatalı yada alt kademe ürün alınca böyle oluyor :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,534
Üyeler
199,180
Son üye
yaşar güler

Geri