Ram Değerlerini Arttıramıyorum

anilpass

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhabalar bugün yeni bir sistem topladım. Kurulumunu yaptım windowsunu kurdum, bios guncelledim, suruculerini de kurdum ama ne yaptıysam ramlerin hızını 4800mhz ustune cıkaramadım. Expo acmayi da denedim .Bunun cozumunu bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

islemci : ryzen 7 7800x3d
anakart : asus prime b650-plus
ram : 2x patriot 16gb 6000mhz cl30

Hayırlı olsun.

EXPO açınca sistem boot olmuyor mu? Tam olarak nasıl bir sorun yaşıyorsun?

Expo açıyorum sonrasında sistemi baslatıyorum. Degerler degismiyor veya direkt siyah ekranda kalıyor yeniden başlamıyor sistem. Manuel tekrar kapatıp actıgımda da bi fark olmuyor

Patriot viper venomda expo sıkıntı olabiliyor değerleri elle tek tek girince düzelir büyük ihtimalle

Onu nasıl yapabilirim peki

aynı sorunla karşılaştım. aynı işlemci, b850 anakart ile 4200 mhzde sorun yok. fakat expo yapmaya çalıştığımda olmuyor. bütün gece bununla uğraştım ve öğrendiğim şu ki, single kit ramden 2 adet aldığında sorun olabiliyor. patriot venomda malesef expo uyumu sıkıntılıymış. manuel denediğimde de bir türlü aşamadım sorunu. en son iade başlattım. şimdi dual kit ram bakıyorum..

Expo açıyorum sonrasında sistemi baslatıyorum. Degerler degismiyor veya direkt siyah ekranda kalıyor yeniden başlamıyor sistem. Manuel tekrar kapatıp actıgımda da bi fark olmuyor
Anladım, bazı RAM kitlerinde hazır EXPO profilleri sıkıntı çıkarabiliyor. Anakartın destek sayfası kısmından RAM kileriniz için destek olup olmadığına bakın.

Tabi arkadaşlarında dediği gibi RAM frekans, zamanlama ve voltaj değerlerini elle de girebilirsiniz. Biraz uğraştırır ama deneme yanılma yöntemiyle stabil bir değer bulabilirsiniz. Nebi'nin ( Nebi Akgün) Youtube da bu konularla ilgili güzel rehber videoları var, zamanın varsa bir göz at derim.

3D V-Cache li CPU larda RAM frekans ve zamanlama değerlerinin performans üzerinde çok büyük bir etkisi olmuyor. Defalult ayarlarda bile bıraksan kaybettiğin fazla bir şey olmayacak ama keyif senin.

Geri