Psu ve Ram Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Eror404

80+
Reaksiyon skoru
74
Merhaba aklımda 2 secenek var suanlık kasa iyi güzel aslında ama ram değiştirmek lazım sonradan 32 mhz yüksek birsey yapmak lazım ve psu görece çok giriş seviye bir marka acaba bu fiyatlara itopyadan tebilondan incehesaptan falan teker teker parça halinde mi toplamalılıyım ama el ile toplayacağım sistem r7 7800x3d değil de r7 9700x gibi küçük bir düşüş var onun dısında kısmadan ortalama sistem çıkartılabiliraçıkçası bu sistem en önemlisi psu ve ram kısmında çok geride kaldı özellikle 9070xt bir kart için iyi bir psu ihtiyaç var maalesef ki psu seceneği de yok 2 secenek var 2side kötü yoksa sorunlar kaçınmazsız ama ekran kartı ve ram başka bir yerden diğer parçalarda bir yerden alınabilir ugrasmak istemiyorum o riski de almak istemiyorum tek tek toplamak için o yüzden dolayı ram ve ekran kartı kolay takıldığı için başka yerlerden daha ucuza alınabilirsizce nasıl yapmalıyım tek tek toplamak için marka model önerilerinizi beklerim bütçe 85k civarı en yüksek

Ekler

• IMG_2685.webp
    IMG_2685.webp
    114.4 KB · Hit: 56
  • IMG_2696.webp
    IMG_2696.webp
    38.4 KB · Hit: 54
Araya virgül koy ve biraz düzenli yaz, böyle kimse yanıtlamayabilir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yapay zeka yardım etsin bari

hosca-kalin-gidiyorum-ben.webp

Aklıma şu geldi bir an. Dostum sen bize bütçe söyle, sistemi ne için toplayacaksın onu söyle biz sana öyle yardımcı olmaya çalışalım. Ayrıca da sistem dili biraz biliyoruz da "32 mhz" nedir onu 3 kişi düşündük çözemedik :)

Alıntıyı görüntüle

Aklıma şu geldi bir an. Dostum sen bize bütçe söyle, sistemi ne için toplayacaksın onu söyle biz sana öyle yardımcı olmaya çalışalım. Ayrıca da sistem dili biraz biliyoruz da "32 mhz" nedir onu 3 kişi düşündük çözemedik :)
hayır hocam 32gb yazmamısım da mhz yuksetlmek ve 32gb ram yapmaktan bahsetmıstım 85k cıvarı butce hocam ram değiştirmek lazım sonradan 32, mhz yüksek birsey yapmak lazım daha dogrusu boyle 32gb ram ıle degısmesı lazım mhz yukseltmek lazım anlamaında yazdım da zamanım yoktu acıkcası o yuzden serısınden oyle yazmısım farketmemısım hocam sızce 80 85k cıvarına ustte bıraktıgım sıstemı mı almalıyım yokksa elle sıstemmı toplamalıyım cogu kısı hepsıburada gıbı yerlerden 0 kur dedı de hıc o rıske gıremem ve ugrasacak vaktım de yok acıkcası o yuzden dırekt el ıle toplarım parcaları ben secerım ama 1 sıtede ornek ıtopya ıncehesap falan onlar zaten monte edıp gonderıyor ekran kartı harıc

Alıntıyı görüntüle

hocam su nasıl sızce ?

Elle toplama nasıl oluyor ki
hocam elle toplama derken pc bılesenlerını kendın secıyorsun ondan bahsedıyorum

hocam su nasıl sızce ?

hocam elle toplama derken pc bılesenlerını kendın secıyorsun ondan bahsedıyorum
Sistemde m2 ssd yok elinizde var mı yoksa unuttunuz mu. Çünkü eklendiği zaman 96k gibi fiyatlara geliyor bütçenizi aşıyorsa 9070xt'li oem paketlere bakabiliriz 80k dan başlıyor fiyatları. Bir de mümkün olduğunca am5 için özellikle cl30-32 ram bakın üstüne çıkmayın.

Burda da mı açtın :)

Eğer toplu bir yerden istiyorsan pc sihirbazı ile topla psuyu da ona göre seç, illa gidip hazır sistem almana gerek yok, zaten monte edip gönderirler

Sistemde m2 ssd yok elinizde var mı yoksa unuttunuz mu. Çünkü eklendiği zaman 96k gibi fiyatlara geliyor bütçenizi aşıyorsa 9070xt'li oem paketlere bakabiliriz 80k dan başlıyor fiyatları. Bir de mümkün olduğunca am5 için özellikle cl30-32 ram bakın üstüne çıkmayın.
hocam m2 elımde varda acıkcası bende ne yapayım arada kaldım bu fıyatlardan daha assagı fıyatlarda hazır sıstem varsa onerebılırmısınız ? yanı kalıtelı de olmasıyla

Burda da mı açtın :)

Eğer toplu bir yerden istiyorsan pc sihirbazı ile topla psuyu da ona göre seç, illa gidip hazır sistem almana gerek yok, zaten monte edip gönderirler
hocam onu zaten anladım da sıstem konusunda kararsız kaldım

hocam sızce bu nasıl oldu ?
1782842982197.webp

Son düzenleme:

Mesela örnek şu sistem, yaptığın sistemde anakart, psu, kasa mesela daha iyi anladın mı bunlardan feragat edersen daha ucuza toplayabilirsin. Ama elinde m2 zaten varsa satın alıp kullanabilirsin veya biraz daha araştırıp farklı oem paketlere bakabilirsin çünkü çok fazla paket var her yerde. Bir de sistemde soğutucu da yok onu da şimdi gördüm elinde yoksa 2-3 k lık bir masrafında da oradan olacaktır özellikle 9700x 105w modu için aşırı olmamak şartıyla güzel bir soğutucu almanı öneririm.

hocam m2 elımde varda acıkcası bende ne yapayım arada kaldım bu fıyatlardan daha assagı fıyatlarda hazır sıstem varsa onerebılırmısınız ? yanı kalıtelı de olmasıyla

hocam onu zaten anladım da sıstem konusunda kararsız kaldım

hocam sızce bu nasıl oldu ?
Alıntıyı görüntüle
M2yi en az gen 4 olarak değiştir haricinde güzel sistem olmuş anakartın çift m2 desteği var elindekini de ikinci slota takıp ekstra depolamana alanı yaratabilirsin.

Mesela örnek şu sistem, yaptığın sistemde anakart, psu, kasa mesela daha iyi anladın mı bunlardan feragat edersen daha ucuza toplayabilirsin. Ama elinde m2 zaten varsa satın alıp kullanabilirsin veya biraz daha araştırıp farklı oem paketlere bakabilirsin çünkü çok fazla paket var her yerde. Bir de sistemde soğutucu da yok onu da şimdi gördüm elinde yoksa 2-3 k lık bir masrafında da oradan olacaktır özellikle 9700x 105w modu için aşırı olmamak şartıyla güzel bir soğutucu almanı öneririm.
hocam bu sıstem nasıl oldu taksıt vade farkıyla bana 85k falan gelcek bırde kule tıpı ıle sogutur mu ? ona gore malesef bıraz daha butceyı asarak DeepCool LE520 ARGB 2k daha verıp bunu da alırsam 87k cıvarına gelecek sızce ıyı mı sıstem ıcındekı psu ıse
1782844054665.webp

M2yi en az gen 4 olarak değiştir haricinde güzel sistem olmuş anakartın çift m2 desteği var elindekini de ikinci slota takıp ekstra depolamana alanı yaratabilirsin.
hocam sıstemı atmayı unutmusum XD atıyom sımdı
1782844388535.webp

Son düzenleme:
Rami 6000 mhz cl 30 olarak değiştir, başka da bir önerim yok güzel sistem olmuş eline sağlık. Bir de 7800x3d öyle ısınan korkman gereken bir işlemci değil aşağıdaki kule tipiyle kullanıyorum asla sıcaklık olarak sorun çıkartmıyor giriş seviye sıvı soğutma almak yerine bence tercih edilebilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,224,743
Üyeler
198,826
Son üye
denachy

Geri