132.957 TL'ye Daha İyi Bir Oyun/Yayın Bilgisayarı Dizilebilir mi?

Arkadaş zaman ayırıp bana fazlasıyla yardımcı oluyor ve birçok söylediği şey yararlı bilgi. Sadece anakartta yanıldı. Kırıcı yorum yapmana gerek yok. Çok biliyorsan gel sen yardımcı ol insanlara hakaret edeceğine.
Hayır yanılmadım dediğimin hala arkasındayım Asus tuf Yazılımsal stabilite ve optimizasyonu çok daha iyi bunda yanlış bir şey yok

Hayır yanılmadım dediğimin hala arkasındayım Asus tuf Yazılımsal stabilite ve optimizasyonu çok daha iyi bunda yanlış bir şey yok
Brom dedin ya 2 slot var diğerini seç geleceğe yatırım olur diye. Yanlış bilgi değil miydi... Neyin egosu bu xd Sıkıntı yok sağ ol yardımların için.

@Nox44 Yorumun var mı, yarın akşama kadar sipariş geçeceğim. Fazladan görüş almak istiyorum.

Brom dedin ya 2 slot var diğerini seç geleceğe yatırım olur diye. Yanlış bilgi değil myidi... Neyin egosu bu xd Sıkıntı yok sağ ol yardımların için.

@Nox44 Yorumun var mı, yarın akşama kadar sipariş geçeceğim. Fazladan görüş almak istiyorum.
Egoluk bi durum yok arkadaş boş yaptığımı söyledi ve ben hala doğru olduğunu savunuyorum ki doğru technopat gibi yerlerden youtube dan msi bios problemleri ve optimizasyonlarını araştırın nasıl problemlerin çıktığını görürsünüz

Ve ayrıca doğru 2 slot dedim çünkü b850m anakartlarda genellikle 2 slot ram yeri olur burada ön yargıma yenik düştüm slot kısmında asus tufdada 4 slot ram yeri var msi dada

Brom dedin ya 2 slot var diğerini seç geleceğe yatırım olur diye. Yanlış bilgi değil myidi... Neyin egosu bu xd Sıkıntı yok sağ ol yardımların için.

yaptığım yoruma arkadaş inanarak boş konuştu single kit ramle şöyle olur böyle olur diye. bi vasfım var ki bilgi paylaşıyorum. single kit rami entegrasyonu olmadan expolamak tamamen şans işi. 130k az para değil. keyfin kaçmasın diye uğraşıyorum, kendini abdullah hacıgül sanan biri çıkıp single kitle şöyle olur vs vs diye yanlış yönlendiriyor. egoluk bir durum var :) konu anakart değil. arkadaşın yanlışı inatla savunması.

yaptığım yoruma arkadaş inanarak boş konuştu single kit ramle şöyle olur böyle olur diye. bi vasfım var ki bilgi paylaşıyorum. single kit rami entegrasyonu olmadan expolamak tamamen şans işi. 130k az para değil. keyfin kaçmasın diye uğraşıyorum, kendini abdullah hacıgül sanan biri çıkıp single kitle şöyle olur vs vs diye yanlış yönlendiriyor. egoluk bir durum var :) konu anakart değil. arkadaşın yanlışı inatla savunması.
Evet onu ben de anladım ama yapacak bir şey yok. Önemli olan niyet. %80 Yardımcı oldu bana faydalı bilgiler verdi. %20'de boş olsun, araştırarak öğrenmiş oldum(Gemini iyi ki var) Bu kadar anlıyorsan lütfen bana yardımcı olur musun? Bu fiyata bu sistemden daha iyisini dizebilir miyim, genel parçalar hakkında yorumun ne olur?

Ne boş konuşcam kral sen yorumları okumuyon galiba dual chanel dan bahsediyorum ya tek ram Stutter başlangıcı para zaten boşa gidecek ne anlatıyon anlamadım ki kendinle çelişiyon şuan
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Zaten adamın dizdiği sistemde dual chanel onu demeye çalışıyom sen ne anlatmaya çalıştın ki şuan

Ne boş konuşcam kral sen yorumları okumuyon galiba dual chanel dan bahsediyorum ya tek ram Stutter başlangıcı para zaten boşa gidecek ne anlatıyon anlamadım ki kendinle çelişiyon şuan

Zaten adamın dizdiği sistemde dual chanel onu demeye çalışıyom sen ne anlatmaya çalıştın ki şuan
Para neden zaten boşa gidiyor?

Hayır arkadaş senin dizeceğin sistemi 1x32gb sanmış hocam 1x32gb da çok sağlıklı olmaz sistem için performans düşüşü sağlar onu diyor paran boşa gider diye zaten diye bende diyorum ki adamın dizdiği sistem zaten 2x16gb neyin tartışmasını yaratıyorsun diye benmi haksızım o mu sen söyle

belli ki sen okumuyorsun arkadaş yazmış ki oraya 2 tane 1x16 gb goodram vs vs vs. 1x32 sanmadım, okuduğumu anlayacak kadar Türkçe biliyorum :)

Doğruyu söylemek yanlış anlaşılamaları çözmek egoyla ilgisi yok anakart konusundada fikrim hala ayni
RAM için manuel Tweak ile hız aşırtma yapmak istediğin zaman her ayarı kabul etmiyor RAMler her frekansta stabil çalışmıyor bilgisayar geç açılıyor ya da bazen hiç boot etmiyor Bazen BIOS ayarları kendini sıfırlıyor vesaire birsürü olayı var msi anakartların

belli ki sen okumuyorsun arkadaş yazmış ki oraya 2 tane 1x16 gb goodram vs vs vs. 1x32 sanmadım, okuduğumu anlayacak kadar Türkçe biliyorum :)
Neyi okumadım baba ben anlamadım çok karmaşık oldu olay şuan Bak olayın başlangıçı adam 2x16gb bir sistem kullanacak tamam mı Sen dedin ki iyi bir sıvı soğutma ve single kit olmayan ram kullanılabilir zaten 2 tane ram aynı ram kullanılacak farklı üretim batchi olabilir ama problem çıkarmayacak bi performans düşüşü sağlamayacak onu savunuyorum

Buradaki olay yani single kit olsa bile ramların aynı model olduğundan dolayı sorunsuz tam performans çalışması ve bu konuda dediğim doğru

Ve orada dedim ki single kitlerin ortalama fiyatdaki olanları cl36 38 genellikle o yüzden Hazır sistemin Ramlari mükemmel ekstra sistemi düzenlemeye gerek yok

Adam yayıncı olduğundan dolayı cl değerlerinin önemli olduğunu belirtdim ekstra olarak

Son düzenleme:
Farklı düşünceler, yorumlar gelmesi için konu güncel. Yardıma ihtiyacım var...

@MorSilikon kasanın fanı yokmuş hiç söylemiyorsun...

Seninki b850m gemini zaten bir açıklama yapmış ekstra slotlar ssd yuvaları Filan ekleniyo yani demek istediğimiz bu sistem 32gb ram ya kral ilerde 48 64 yapmak istersin diye b850 al dedik b850m e ekstra olarak ram takamazsın çünkü 2 slot ramı var ve alacağın sistemde ram de orayı dolduracak zaten

Kral adamın istediği sistemle senin istediğin sistem çok farklı enermaxın 5k lık 1000w psu sunu öneriyosun 4k kasa filan Ultra mega sesli bir sistem yani

Bide yayıncı adama 1tb ssd kesinlikle yetmez cl32 de gayet iyi cl30 la arasında farkk %1-2 anca var

Burada görebildiğim tek iyi fark rtx 5080 olur ama arkadaş yayıncı olacağı için işlem gücü önemli bu yüzden rtx 5080 yerine 9800x3d daha çok kabul edilmesi gereken bir seçenek
ilerde yetmezse alabilir ama 9800x3d 5080 den daha iyi tercih falan değil 7800x3d nin yapamadığı bişey var mı bugün tüm oyunlarda en yüksek fps i alıyo valoda 1k fps i geçiyo 1k hz monitör olmadığı sürece gereksiz zaten o kadar hz 5080 alırsa işlerini daha hızlı yapabilir daha iyi bi yayın verebilir 4k ultra ayarlarda oyun oynarken yayın yapsa donma yaşayabilir 5080 de öyle bişey de olmaz

130k paraya 5080li bi sistem toplanmalı. Az para değil sonuçta 5070ti olursa biraz üzücü olur

Geri