Dark Pro Master 12cm Kasa Fanı - 90 Cfm - 4.36 Statik Basınç - 449 TL (+Kargo)

Radyatör daha çok statik basınç ölçer
Biliyorum. En azından fark görülmüş olur. Bir de fan çıkarılabiliyorsa onuda çıkarın derim. FDB deyip Rifle bearing çıkan fan sayısı az değil. Arkasını çevirip fan göbeğini iteceksiniz. O şekilde çıkması lazım ama sıkıntılı bir işlem. Kırılma ihtimali var. Normalde fabrikada press ile geçiriyorlar.

Bu fanlardan 3 tane alsam bu girişlerle uyumlu olur mu stabil kullanabilir miyim. Egzoz tarafında 1 kasa önünde de 2 tane vardı biri bozuldu tek kaldı.
Hocam o kalan fan rpm düşük ise bu fanlarda maks o kadar açar kalan 1 taneyi çıkarıp yeni üçtaneyi buna tak onu baska sokete tak

Kasa içi böyle. Bitince daha detaylı test atarım

Ekler

• 1000026255.webp
    1000026255.webp
    476.7 KB · Hit: 126
Kasa içi böyle. Bitince daha detaylı test atarım
Valla bende bayadır fan arıyordum ne düzgün fan var ne de düzgün fiyat. Paylaştığın iyi oldu çektim 3 tane bende bakalım nasıl olacak.

Kapak kapalıyken 43 45 olan sıcaklık 38 39 a düştü. Yükte 98 olan sıcaklık ise 91 e düştü. 6 fanın tamamı 2500 rpm iken gerçekten sesli ama hava sesi. Vızıltı yok. Ki 2500 rpm çok yüksek bir değer. 1800 rpm lerde gayet sessiz ve hala güçlü.

Ancak unutmayın "ses" Göreceli bir kavram. Bu konuda mesuliyet kabul etmem.

Ekler

• 1000026257.webp
    1000026257.webp
    714.8 KB · Hit: 76
Kapak kapalıyken 43 45 olan sıcaklık 38 39 a düştü. Yükte 98 olan sıcaklık ise 91 e düştü. 6 fanın tamamı 2500 rpm iken gerçekten sesli ama hava sesi. Vızıltı yok. Ki 2500 rpm çok yüksek bir değer. 1800 rpm lerde gayet sessiz ve hala güçlü.

Ancak unutmayın "ses" Göreceli bir kavram. Bu konuda mesuliyet kabul etmem.
6 tane aldım teşekkürler

Dün yazacaktım, yazamadım.

Tüm gece kullandım ve bir fan profili yarattım.

Boşta (30-50 arası) %30'a ayarladım. 750-800 RPM, hiç ses yok. Rulman ya da yalpalama sesi yok.

Oyunlarda (50-70 arası) %55'e ayarladım. 1300-1500 RPM, az hava sesi var. Akustiği güzel. *Bu çoğu piyasa fanının çıkabileceği MAX RPM değeri. Bu aralıkta 60-70 CFM'e kadar hava basabiliyor. Yani hemen her kullanıcı için yeterli bir aralık. Rulman ya da yalpalama sesi yok.

Workload (70-85) %70'e ayarladım. 1800-1900 RPM, fanlar duyulur halde, alt tarafa ters taktığım fanların akustiği; normal takılan fanların akustiğinden biraz daha farklı ve fanlardan sadece birinden hafif tiz bir ses geliyor ama kasa kapağımı açınca gidiyor. Bu sanırım kasa ve masamla da alakalı.

**Fanlar 2000-2050 RPM arasında daha homojen ses profiline sahipler.

Extreme (85+) %100'e ayarladım. 2475 RPM, Bunu bir çoğumuz ekstrem durumlar hariç kullanmayız. Ses fazlasıyla hissedilir, yalpa, rulman sesi yok. Fan dönme ve hava sesi. Ses oldukça duyulur. Burada 35 dba değil de 38 diyebiliriz. Daha önce 35DBa fan kullandım, bundan daha az ses duyuyordum ama aralarında ütopik bir fark yoktu çünkü.

Bu saydıklarım *6 fan için aynı anda ses duyumlarıdır.

Ürünün üfleme gücü, CFM değerlerine dair kafamda bir soru işareti yok. Elimdeki arctic p12, nzxt p120'den 2000 RPM'de daha iyi hava basıyorlar. 2500'e girmiyorum bile. Ancak ses profiline dikkat edin. Ses çok göreceli bir şey. Benim gibi klima, vantiratör ve başka bilgisayarın fanlarının olduğu bir odadaysanız; ses toleransınız yükselebiliyor. Bana az gelen, size rahatsız edici olabilir. Bu yüzden aldığınız ürünlerden birini dışarıdan montajlayın, ses karakterine bakın. Beğenirseniz hepsini monte edin, beğenmezseniz iade yollayın.

Bu hususta ekleyebileceğim bir şey yok sanırım.

Biliyorum. En azından fark görülmüş olur. Bir de fan çıkarılabiliyorsa onuda çıkarın derim. FDB deyip Rifle bearing çıkan fan sayısı az değil. Arkasını çevirip fan göbeğini iteceksiniz. O şekilde çıkması lazım ama sıkıntılı bir işlem. Kırılma ihtimali var. Normalde fabrikada press ile geçiriyorlar.
Hocam bunu anlatan bir video varsa iletir misiniz? Bunu da yapayım.

Bir video yada telefonunuzdan bir Db ölçer uygulaması ile bir sonuç alabilir miyiz acaba? 1 metre uzaktan ne kadar db ses çıkarıyor gibisinden senide yormak istemiyorum ama merak ettim. Ortada veri olması daha doğru olur bence.

Bir video yada telefonunuzdan bir Db ölçer uygulaması ile bir sonuç alabilir miyiz acaba? 1 metre uzaktan ne kadar db ses çıkarıyor gibisinden senide yormak istemiyorum ama merak ettim. Ortada veri olması daha doğru olur bence.
Bunu yapmayı çok istiyorum ama bir projemin deadline dönemi, müşteriye presente etmek için ürünü yanda duran homelab bilgisayarım sürekli açık ve çılgınlar gibi ses çıkarıyor. Gece teslim var. Geç saatlerde bunu yapabilirim.

Video ya da ses kaydı denedim. Ama çok seçici davranıyor ses kaydı telefonumda. 1500'de ben çok çok az bir fan hissiyatı alıyorum ama ses kaydında sanki uçak kalkıyor gibi ses çıkıyor.

Bunu yapmayı çok istiyorum ama bir projemin deadline dönemi, müşteriye presente etmek için ürünü yanda duran homelab bilgisayarım sürekli açık ve çılgınlar gibi ses çıkarıyor. Gece teslim var. Geç saatlerde bunu yapabilirim.

Video ya da ses kaydı denedim. Ama çok seçici davranıyor ses kaydı telefonumda. 1500'de ben çok çok az bir fan hissiyatı alıyorum ama ses kaydında sanki uçak kalkıyor gibi ses çıkıyor.
Anladım ne kadar erken yaptığınız önemli değil ben bir an önce olsun diye ısrar etmiyorum zaten. Ne zaman yaparsanız artık müsait olduğunuz bir zamanda yaparsınız. Böyle deyince de zorla yaptırıyormuş gibi hissettim yanlış anlamayın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,001
Üyeler
199,072
Son üye
Chayrex

Geri