Çözüldü✓ RTX 5070 mi Almalıyım RX 9070xt mi

Reaksiyon skoru
1
Merhaba ben oyunları genel hatta çoğul olarak hikayeli 2k da oynuyucam bunun için kart seçerken 2model arasında kaldım Asus prime rx9070xt ya da rtx 5070 gaming trio hangisini almalıyım yazdıklarıma göre

Bu konuyu açan herkesin Amd önyargısı olduğunu düşünürsek, senin için en doğrusu 5070 almak olur. 5070 parasına 5070 ti performansı alma bence.

Oyunumu açar performansıma bakarım dersen 9070xt güzel, biraz daha ek beklentin varsa (llm, nvidia özellikleri vs) 5070 de 9070xt den aşağı kalsa da üzmez ama 12gb ne kadar ileri götürecek bilemiyoruz. 5070 kullanıcısı olarak, özel işin yoksa amd değerlendir derim.

Ben fazla ekran kartını kurcalamam oyunumu oynar geçerim diyorsan saf performansda 9070xt çok iyi ekran kartı. FSR 3.1 olan oyunlarda oto fsr4 upscale uygulanıyor ama 1 elin 5 parmağını geçmicek az oyunda var. Birde fazla kurcalarsanız crash yeme ihtimali oluyor. Eğer Dlss vs. Abanıcam ben ayarda kurcalamak isterim dersen ekran kartında 5070 mantıklı olacaktır. Bana sorarsanız aynı fiyata 9070xt almak daha mantıklı. Saf performans benim için teknolojiden daha önemli hissettiriyor.

Here we go 🤣

(haftada en az bir kere bu kıyaslama yapılmazsa olmuyor)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba ben oyunları genel hatta çoğul olarak hikayeli 2k da oynuyucam bunun için kart seçerken 2model arasında kaldım Asus prime rx9070xt ya da rtx 5070 gaming trio hangisini almalıyım yazdıklarıma göre
Hocam hikayeli oyunlar vram istiyor, 5070'te 12gb vram var, 9070xt'de 16gb vram var. Ben de Asus prime 9070xt kullanıcısıyım, benim de monitörüm 2k. İstediğiniz oyunu rahat rahat oynatacak bir kart.

Son düzenleme:
Bu konuyu açan herkesin Amd önyargısı olduğunu düşünürsek, senin için en doğrusu 5070 almak olur. 5070 parasına 5070 ti performansı alma bence.
Here we go 🤣

Hocam hikayeli oyunlar vram istiyor, 5070'te 12gb vram var, 9070xt'de 16gb vram var. Ben de Asus prime 9070xt kullanıcısıyım, benim de monitörüm 2k. İstediğiniz oyunu rahat rahat oynatacak bir kart.
Onyargı değil de nedense 5070 ile daha iyi görüntü alırım hikayeli oyunlar için diye düşünüyorum ondan sordum

Here we go 🤣

Peki görüntü kalitesi 5070 de daha iyi diyorlar doğru mu o ben o yüzden tereddut ettim hikayeli oyunlarda benim için görüntü önemli

Onyargı değil de nedense 5070 ile daha iyi görüntü alırım hikayeli oyunlar için diye düşünüyorum ondan sordum

Peki görüntü kalitesi 5070 de daha iyi diyorlar doğru mu o ben o yüzden tereddut ettim hikayeli oyunlarda benim için görüntü önemli
Daha iyi görüntü derken

Kısa süre öncesine kadar FSR ve DLSS arasında görüntü kalitesi net bir şekilde vardı. Şu an benim gözüm farkı seçemiyor. FSR ve DLSS kullanmadığın senaryoda da 5070 ve 9070 xt arasındaki güç farkı ve akıcılık dışında bir fark yok zaten

9070xt almanı tavsiye ederim kimse fanboyluk yapmasın paranız ağaçtanmı geliyor sizin en fiyat performans hangisi ise onu alın geçin

Görüntü farkı diye bir şey yok ha belki renk vs zart zurt ayarları olabilirde goruntu farkı oluşmaz. Dlss fsr farkı vardır ondan bahsediyor olabilirler. Sadece oyun oynayacaksan az bucukta bilgin varsa 9070xt al gec

Kısa süre öncesine kadar FSR ve DLSS arasında görüntü kalitesi net bir şekilde vardı. Şu an benim gözüm farkı seçemiyor. FSR ve DLSS kullanmadığın senaryoda da 5070 ve 9070 xt arasındaki güç farkı ve akıcılık dışında bir fark yok zaten
Fg de fark var diye biliyorum. Tabi 9070xt de fg yi ne kadar kullanacak mechul. Ayrıca oyun destegi falan fistanda amaaan kas gucu yeter zaten cogu oyuna.

Hocam grafikler oyuna ve monitöre de bağlı ama bu iki kart arasında 9070xt lehine ciddi fark var. Bence youtube üzerinden kıyaslama videolarına biraz bakın.

Görüntü farkı diye bir şey yok ha belki renk vs zart zurt ayarları olabilirde goruntu farkı oluşmaz. Dlss fsr farkı vardır ondan bahsediyor olabilirler. Sadece oyun oynayacaksan az bucukta bilgin varsa 9070xt al gec

Fg de fark var diye biliyorum. Tabi 9070xt de fg yi ne kadar kullanacak mechul. Ayrıca oyun destegi falan fistanda amaaan kas gucu yeter zaten cogu oyuna.
Hocam siz FG açıyor musunuz ? 4k olmadıkça FG'nin ciddi katkısı oluyor mu bilmediğim için soruyorum.

Not: Ben hiçbir oyuna ayar yapmıyorum, AMD Adrenalin otomatik olarak hangi ayarı yapıyorsa onda oynuyorum direkt.

Daha iyi görüntüyü ya monitorden ya da oyun için ayarlardan alırsın. DLSS konusuna gelirsek FSR AA , DLSS Q gibi bir şey FSR daha geride ama arada uçurum yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,224,934
Üyeler
198,869
Son üye
umdzinho

Geri