Yardım Turkcell 5G Superbox Yardım

Arslan448

80+
Reaksiyon skoru
18
arkadaşlar bulunduğum yerde hiçbir şekilde altyapı yok. Kapsama alanı dışında olduğundan turkcell superbox 5g kullanmak için nisan ayından beri bekliyordum. Bugün aradılar bulunduğum bölge kapsama alanına alınmış ve 5g superbox verebileceklerini söylediler. ben normal telefondan turkcell 5g internet hızlarını test ettim ancak sonuçlar çok iyi değil max 50 Mb gördüm. ayrıca ping yüksek ve hızlar stabil değil. Şimdi sorum şu : Bu 5G superbox alınca da aynı hızları mı görüyor bu cihaz, yoksa daha fazla hız veriyor mu? Boş yere almış olmayalım.

arkadaşlar bulunduğum yerde hiçbir şekilde altyapı yok. Kapsama alanı dışında olduğundan turkcell superbox 5g kullanmak için nisan ayından beri bekliyordum. Bugün aradılar bulunduğum bölge kapsama alanına alınmış ve 5g superbox verebileceklerini söylediler. ben normal telefondan turkcell 5g internet hızlarını test ettim ancak sonuçlar çok iyi değil max 50 Mb gördüm. ayrıca ping yüksek ve hızlar stabil değil. Şimdi sorum şu : Bu 5G superbox alınca da aynı hızları mı görüyor bu cihaz, yoksa daha fazla hız veriyor mu? Boş yere almış olmayalım.
Türk Telekom ve Vodafoneye de bak hem onların sınırsız tarifeleri de var kotalıya mahkum olmazsın.

Superbox ile telefonda aldığından daha düşük hız alacaksın genelde.

Türk Telekom ve Vodafoneye de bak hem onların sınırsız tarifeleri de var kotalıya mahkum olmazsın.

Superbox ile telefonda aldığından daha düşük hız alacaksın genelde.
onlar şu an kapsama alanı dışında olduğundan vermiyorlar.

içindeki kart aynı sim kartı telefonunda yaptığın hızdan bir tık düşük hız alırsın ama. 5g olan belki daha iyidir bilemiyorum 4g modeli vardı bizde 15mbps sınırsız paket kullanıyodum. düzgün çeken yere koyman lazım modemi ama o kadar söyleyim yoksa ızdırap

Online oyun için düşünüyorsan hiç bulaşma, ping olayı çok dengesiz, üzülürsün. Diğer her tülü işler için yeterli olacaktır, kota olayını dikkate al ama...

Büyük ihtimalle telefonda gördüğüne yakın hızlar alırsın. 5G Superbox'ın sihirli şekilde aynı baz istasyonundan 3-4 kat daha fazla hız vermesi beklenmez.

Ancak birkaç önemli fark var: telefon ile superbox farklı sonuçlar verebilir. Superbox daha iyi olabilir çünkü:

• Modemin antenleri telefondan daha güçlüdür.
  • 5G sinyalini daha stabil yakalayabilir.
  • Ev içinde pencere kenarı gibi en iyi noktaya koyabilirsin.
  • Bazı modeller daha fazla frekansı aynı anda birleştirebilir (Carrier Aggregation).
Bu yüzden telefonda 50 Mbps görüyorsan, Superbox'ta örneğin:
  • 60-90 Mbps görebilirsin.
  • Şanslıysan 100 Mbps üzerine de çıkabilir. Ama bu garanti değildir.
Bende bulunduğum bölgede hiçbir altyapı olmadığı için Superbox kullanıyorum. Eski kullanıcı olduğum için çakallık yapıp beni 5G modeme geçirmiyorlar. Buda 5G'ye yeni geçtikleri için yeterli altyapının olmamasından kaynaklanıyor. Eski kullanıcı zaten mecbur para ödeyeceği için ve yeni kullanıcıları 5G teknolojisi ile kandırmak için 5G'ye geçirmiyorlar.

Süperbox hiçbir altyapının olmadığı yerde maalesef mecburi kullandığımız bir internet sağlayıcı. Fakat Superbox özellikle oyunlarda sabit ping değeri vermez. Yoğunluğun arttığı saatlerde çok değişken hızlar ve pinglere maruz kalabilirsin. İnterneti evde bir kaç kişi aynı anda kullandığı zamanlarda donma sıkıntısı çekmende muhtemel. Ama dediğim gibi başka alternatifin gözükmediği içinde çok yapacağın bir durum yok.

Turkcell Standalone 5G ağını açan tek operatör oldu. Ancak bu hizmeti günlük 50 TL'ye alabiliyorsunuz. Kesin bir bilgi yok ancak benim düşüncem şu, Turkcell'de superbox kullananlar Standalone 5G ağına bağlanabiliyor. Turkcell uygulamasında 5G+ Boost paketini satın alarak test edebilirsiniz. 5G Plus paketini aldığınızda 5G Standalone ağına bağlanmış oluyorsunuz. Çoook nadir bir bilgidir :)

1783265362489.webp

Büyük ihtimalle telefonda gördüğüne yakın hızlar alırsın. 5G Superbox'ın sihirli şekilde aynı baz istasyonundan 3-4 kat daha fazla hız vermesi beklenmez.

Ancak birkaç önemli fark var: telefon ile superbox farklı sonuçlar verebilir. Superbox daha iyi olabilir çünkü:

• Modemin antenleri telefondan daha güçlüdür.
  • 5G sinyalini daha stabil yakalayabilir.
  • Ev içinde pencere kenarı gibi en iyi noktaya koyabilirsin.
  • Bazı modeller daha fazla frekansı aynı anda birleştirebilir (Carrier Aggregation).
Bu yüzden telefonda 50 Mbps görüyorsan, Superbox'ta örneğin:
  • 60-90 Mbps görebilirsin.
  • Şanslıysan 100 Mbps üzerine de çıkabilir. Ama bu garanti değildir.
Bende bulunduğum bölgede hiçbir altyapı olmadığı için Superbox kullanıyorum. Eski kullanıcı olduğum için çakallık yapıp beni 5G modeme geçirmiyorlar. Buda 5G'ye yeni geçtikleri için yeterli altyapının olmamasından kaynaklanıyor. Eski kullanıcı zaten mecbur para ödeyeceği için ve yeni kullanıcıları 5G teknolojisi ile kandırmak için 5G'ye geçirmiyorlar.

Süperbox hiçbir altyapının olmadığı yerde maalesef mecburi kullandığımız bir internet sağlayıcı. Fakat Superbox özellikle oyunlarda sabit ping değeri vermez. Yoğunluğun arttığı saatlerde çok değişken hızlar ve pinglere maruz kalabilirsin. İnterneti evde bir kaç kişi aynı anda kullandığı zamanlarda donma sıkıntısı çekmende muhtemel. Ama dediğim gibi başka alternatifin gözükmediği içinde çok yapacağın bir durum yok.
ai mısın bu nasıl cevap la asbudnajsdasd

Turkcell Standalone 5G ağını açan tek operatör oldu. Ancak bu hizmeti günlük 50 TL'ye alabiliyorsunuz. Kesin bir bilgi yok ancak benim düşüncem şu, Turkcell'de superbox kullananlar Standalone 5G ağına bağlanabiliyor. Turkcell uygulamasında 5G plus paketini satın alarak test edebilirsiniz. 5G Plus paketini aldığınızda 5G Standalone ağına bağlanmış oluyorsunuz. Çoook nadir bir bilgidir :)
o zaman bu hizmeti alınca esas 5G yi kullanmış oluyoruz galiba.

ai mısın bu nasıl cevap la asbudnajsdasd

Yok kanka bildiğin normal insanım 😄 Bende superbox kullandığımı yazımda belirtmiştim. Ben şu anda mecburiyetten superbox kullanıyorum ama daha öncede yine benzer sebeplerden superbox kullanmak zorunda kaldığım için yaklaşık olarak 4-5 sene gibi bir deneyimim var.

Ayrıca klavyeden yazı yazmak çok hoşuma gidiyor. Böyle teferruatlı olarak bir şeyler yazmak güzel. Hele klavye mekanik olunca tadından yenmiyor 😄

Ekler

• IMG_2033.webp
    IMG_2033.webp
    951.8 KB · Hit: 7
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,223,908
Üyeler
198,656
Son üye
Preator