Mobil Klima Alınır mı?

Arlprt

80+
Reaksiyon skoru
56
arkadaşlar 30 bin tl ye herşeyi aparatları dahil 12000 btu mobil klima almayı düşünüyorum sizce değermi her odaya klima taktırmaya param yok sulu hava soğutucuları ise işimi görmüyor sürekli su koyma vb istemiyorum sizce alınır mı? dezavantajları neler ?

30K harcayacaksanız normal klıma alıp en çok durduğunuz odaları ortalayacak şekilde montaj edip kullanmanız daha mantıklı.

Kanka eğer bitmediyse DAIKIN klimalarda indirim var. 9000BTU olanlar 36.000TL - 12000BTU olanlar 40.000TL. Bu fiyata DAIKIN gibi bir klima almak varken başka markalarda hiç havanı alma. Bu arada bana kalırsa tarışmasız en iyi üç klima markasında birisi DAIKIN klimadır. Diğer klimalardan ayrı wi-fi ile kontrol etme ve enerji değerlerini telefondan görme gibi müthiş seçenekleri var.

30K harcayacaksanız normal klıma alıp en çok durduğunuz odaları ortalayacak şekilde montaj edip kullanmanız daha mantıklı.
hocam onun montajı vb çok sıkıntı ben her odada kullanmak istiyorum mutfakta salonda vb
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kanka eğer bitmediyse DAIKIN klimalarda indirim var. 9000BTU olanlar 36.000TL - 12000BTU olanlar 40.000TL. Bu fiyata DAIKIN gibi bir klima almak varken başka markalarda hiç havanı alma.
bütçemi aşıyor beko almayı düşünüyorum daha kaliteli ve ayni fiyat olan markalar varmı

arkadaşlar 30 bin tl ye herşeyi aparatları dahil 12000 btu mobil klima almayı düşünüyorum sizce değermi her odaya klima taktırmaya param yok sulu hava soğutucuları ise işimi görmüyor sürekli su koyma vb istemiyorum sizce alınır mı? dezavantajları neler ?
Portatif klimalar 9-10K ya var çok para vermeye gerek yok. İşe yarıyor ama normal klima ile kıyaslanamaz çok fark var arada. Biri hafif serinletir biri odayı gerçekten soğutur.

Portatif klimalar 9-10K ya var çok para vermeye gerek yok. İşe yarıyor ama normal klima ile kıyaslanamaz çok fark var arada.
9 10 k lıkların markaları nelerdir 2. elmi kaç btu birde enerji tüketimi sınıfı nedir ?

hocam onun montajı vb çok sıkıntı ben her odada kullanmak istiyorum mutfakta salonda vb

bütçemi aşıyor beko almayı düşünüyorum daha kaliteli ve ayni fiyat olan markalar varmı

Beko klima bana sorarsan çöp bir klima. Bu işi en iyi yapan Mitsubishi Electric, TOSHIBA ve DAIKIN klimadır. Bu üç markanın fiyatları genel olarak hep aynı civarlarda yer alır. Fakat sana bir önceki yazımda belirttiğim gibi DAIKIN klima şu anda indirimde. 12.000BTU klima 40.000TL. Bu fiyata ömürlük bir klima almış olacaksın. Evet arada ki 10.000TL çok ama kalite farkıda çok.

Sorduğun soruya cevap verecek olursam bu üçü dışında alacağın her klima hemen hemen aynı kalitede olacaktır.

Beko klima bana sorarsan çöp bir klima. Bu işi en iyi yapan Mitsubishi Electric, TOSHIBA ve DAIKIN klimadır. Bu üç markanın fiyatları genel olarak hep aynı civarlarda yer alır. Fakat sana bir önceki yazımda belirttiğim gibi DAIKIN klima şu anda indirimde. 12.000BTU klima 40.000TL. Bu fiyata ömürlük bir klima almış olacaksın. Evet arada ki 10.000TL çok ama kalite farkıda çok.

Sorduğun soruya cevap verecek olursam bu üçü dışında alacağın her klima hemen hemen aynı kalitede olacaktır.
dediğin doğru ama diğerlerine çöp demek saçma saydığın 3 marka trde olsa olsa yüzde 15 lik kısmı oluşturur geri kalanı çöp olsaydı millet klima kullanamazdı sürekli bozulurdu
dediklerin iyi ama 10 klık fark yok bizde kullanıyoruz
12000 btu baymak , tcl , bosch kısaca iç dış bakır borulu belli markalı klimalar ki bunlarda 28000 tl civarında başlıyor gayet alınır kibar kibar soğutur

3 marka dışında diğerlerine aynı kalite demek yanlış.
20 belki 30 tane marka var hadi dandikleri ele kumtel vs gibilerini geriye kalanlarndan bazıları 3 büyük markanın alt markası.
Airfel daıkının altması 40k cıkamayn biri 27 28k ya onu almalı.
Gree 3 büyük markanın bir alt sınıfı diğerrileri ile kıyaslamak olmaz. Eca Baymak vs kaliteli parcalar ve motor kullanıyor. Arcelik grubuna gelirsen onlarda iyi ama motor mekanik diğerleri kadar kaliteli değil.

30 bin TL'ye alınmaz normal klima fiyatı

Sesli çalışır ve pencere aparatını kullanmazsan bir taraf soğutup diğer taraf ısıtıyor

Sesli çalışır ve pencere aparatını kullanmazsan bir taraf soğutup diğer taraf ısıtıyor
hocam ne kadar sesli mesala youtubede bir adam süpürgeye eş değer ses cıkardıgını söylüyor doğrumudur ve ben max ayarda calıstırmayacagım nadiren orta gen ellikle düşük seviyede calıstıracagım

yani aşırı fazla ses yaparmı rahatsız edecek kadar

hocam ne kadar sesli mesala youtubede bir adam süpürgeye eş değer ses cıkardıgını söylüyor doğrumudur ve ben max ayarda calıstırmayacagım nadiren orta gen ellikle düşük seviyede calıstıracagım

yani aşırı fazla ses yaparmı rahatsız edecek kadar
Süpürge kadar değil ama gece bu çalışırken uyunmaz yani o kadar bir sesi var 😀

9 10 k lıkların markaları nelerdir 2. elmi kaç btu birde enerji tüketimi sınıfı nedir ?
Ben 7K ya kumtel almıştım 7K BTU luk. Piyasaya bakabilirsin neler var diye ama zaten odayı çok soğutmuyor bu klimalar sadece nem çekip hafif serinlik veriyor.

Geri