Iffalcon 50u95a Detaylı Kullanıcı İncelemesi

moonshine07

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
645
Herkese selam.

Bugün, geçtiğimiz aylarda ülkemize giriş yapan Iffalcon markasının TCL C6K/Q6C serisine benzerliği ile dikkat çeken U95A serisinin en uygun fiyatlı ve en küçük boyutlu modeli olan 50U95A modelinin kullanıcı incelemesini yapacağım.

Bu incelemenin yayınlandığı tarihte 30 bin TL civarındaki satış fiyatı ile hem mini led arka aydınlatma hem de yüksek yenileme hızı destekleyen en uygun fiyatlı TV modeli olduğu için bu incelemenin birçok kişiye fayda sağlayacağını düşünüyorum.

A-) Sipariş ve Kurulum Süreci / 3 Yıl Garanti Kampanyası – 10/10

Ürünü Amazon üzerinden sipariş verdikten sonra, DHL kargo ile ertesi gün elime ulaştı. Elime ulaştıktan sonra öğlen civarında Iffalcon müşteri hizmetlerini arayarak kurulum randevusu aldım ve aynı gün akşamüstü 16:00 civarında gelip kurulumu tamamladılar.

Ürünün satış sayfasında 3 yıl garantili olduğu yazıyordu. Kurulum tamamlandıktan sonra faturam ve Amazon’daki kampanya görseli ile birlikte Iffalcon’a uzatılmış garanti hakkında mail attım, belirtilen serilerde belirtilen tarih aralığında yapılan tüm satın alımlarda +1 yıl ek garanti sağlandığı tarafıma teyit edildi.

B-) Tasarım ve Malzeme Kalitesi – 7/10

Fiziksel özellikler anlamında, çok büyük bir TV olmadığı için kutusu da kendisi de çok fazla ağır değil. Ayaklar takılmadan ağırlığı ortalama 9 KG civarında, hemen her askı aparatı ile uyumlu olacağını tahmin ediyorum. İnce kasaya sahip bir TV değil fakat kenarlara doğru inceltilerek geldiği için ince algısı yaratabiliyor.

Arka kısım plastikten oluşuyor ve daha büyük boyutlu U95A serisindeki gibi subwoofer kısmı bu modelde yok. Askı için 300x300 vesa desteği mevcut. Vesa vida girişleri kalın değil, iki vida ürünün üzerinde takılı geliyor ve askı aparatlarının içerisinden çıkan vidalarla uyum sağlıyor.

Ön kısım ince çerçeveler ve yine ince ve hafif parlak tasarlanmış gri bir çene kısmı ile geliyor. Çoğunluğu ekran olsa da gri çene kısmı şıklık katmış. Alt orta kısımda kumanda için bir algılayıcı sensör bulunuyor ve kumandaya basıldığında beyaz bir LED yanıyor. Led, kumandaya basılma haricinde kapalı kalıyor. TV kapalıyken hep yanıyor.

Ürünün stant tipi iki adet ters V tarzı ayak şeklinde ve ayaklar metalden üretilmiş. Ben genelde ortada bulunan taban tarzı stantları daha çok sevsem de bu da işini yapıyor. İki ayak arasındaki mesafe 85 cm civarında.

Son olarak üretim ve montaj kalitesi anlamında sorunsuz bir ürün. Panel ile kasa birleşim yerlerinde herhangi bir montaj problemi, açıklık veya farklı fiziksel problemler bulunmuyor. Alt çerçevenin de montajı düzgün, herhangi bir şekilde arka aydınlatmayı gösterecek boşluk bulunmuyor.

C-) Ekran Paneli Özellikleri ve Kalitesi – 7/10

Gelelim bir TV’nin en tercih sebebi kıstası olan ekran paneli özelliklerine.

Ürün 50” boyutunda HVA olarak isimlendirilen QLED katmanına sahip 4K çözünürlüklü VA bir panel ile geliyor. Bu panel tipi, 180 adet mini led arka aydınlatma sistemi ile desteklenmiş. Ayrıca 4K çözünürlükte 120Hz ve 144Hz yenileme hızlarını destekliyor.

Bana gelen ünitenin kalitesi oldukça iyi seviyede. Herhangi bir ışık sızması, bulutlanma veya ölü piksel gibi problemler yok. Renklerin üniformitesi de çoğunlukla iyi sayılır, yaptığım testlerde renkler panelin geneline iyi şekilde yayılıyor.

1-) Yerel Karartma Performansı

Mini led konusuna gelecek olursak, 180 adet mini lede sahip olduğu için giriş seviyesi bir model olduğunu belirtmek gerekiyor. Bu TV, yerel karartma sistemini tepe modellerde olduğu gibi OLED ile yarışacak siyahlar üretebilmek için değil, sahnelerin kontrastını yükseltmek amacında olan bir algoritma ile tasarlanmış. Yani gidip bir OLED Demo videosu açarsanız, simsiyah ekranda tek ve çok parlak bir obje olduğu için OLED etkisi yaratabiliyor fakat bunun dışında, ekranın daha büyük çoğunluğunun aydınlatıldığı senaryolarda siyahlar tam siyah olmuyor. Bu durum özellikle siyah şerit içeren 21:9 formatlı filmlerde ortaya çıkıyor, film sahnesi çok karanlık değilse üst ve alt siyah barlara ışık sızabiliyor.

2-) Parlaklık Seviyesi, SDR ve HDR Deneyimi

Bunun dışında, mini ledin en büyük avantajlarından biri yüksek parlaklık seviyelerine çıkması ve bu modelde çok net şekilde hissedilebiliyor. Bu TV SDR kullanımında çok iyi bir parlaklık seviyesine sahip. Yerel karartma açık iken tepe parlaklık modunu ekstra yükseltme seçeneği sunuluyor ve bu modu aktif ederseniz on dakika baktığınızda gözünüzü ciddi rahatsız edecek çok yüksek bir parlaklık seviyesine ulaşıyor. Bu yüzden ben, özellikle SDR oyun ve içeriklerde parlaklık seviyesini genellikle %40 - %50 seviyesinde kullandım ve yine de çok parlak bir deneyim elde edebildim. HDR içeriklerde ise, sahne geneli daha karanlık olsa da ışık efektleri ve güneş ışığı gibi parlak sahneler esnasında yüksek parlaklık hissedilebiliyor. Özellikle bir süper kahraman filminde elektrik ışınları saçan süper kötünün olduğu bir sahnede HDR etkisi çok net şekilde kendini belli etti ve oldukça keyifliydi.

3-) Renkler

Renkler anlamında bir OLED monitör sahibi ve severi olan beni tatmin edebildi. Beyaz dengesine, renklerin doygunluğuna, siyah seviyelerine çok detaylı müdahale edilebildiği için göz zevkime uygun bir ayar yapabildim. Hali hazırda birkaç renk modunun haricinde Filmmaker renk modu ve Filmmaker modu seçili iken seyredilen içeriğe göre renk profili ayarlama gibi özellikler de var. Özellikle Marvel’s Spider-Man 2, Forza Horizon 6 gibi cıvıl cıvıl renkli oyunları oynamak bu TV ile çok keyifli.

4-) Keskinlik ve Monitör Benzeri Kullanım

Ben ürünü biraz mesafeli olacağım şekilde pc monitörü olarak da kullanıyorum. Özellikle küçük boyutun getirdiği bir avantajı var, 4K çözünürlükte 50” boyutta 88 ppi gibi 25” – 1080P monitörlere yakın bir piksel yoğunluğu sunabiliyor. Bu anlamda, %175 - %150 gibi ölçeklendirmelerde ekran yeterince keskin, yazılar gayet okunaklı ve net şekilde kalabiliyor.

5-) Oyun Performansı ve Özellikler

ALLM ve VRR desteği bulunan bir ürün olduğu için giriş gecikmesi ve akıcılık anlamında iyi seviyede bir ürün. Konsolda 4K 120Hz, PC’de 4K 120/144Hz desteği mevcut. Eğer monitör gibi kullanmak isterseniz, fare hareketleri oldukça tepkisel ve gecikmesiz şekilde çalışıyor.

VA panellerin laneti, ghosting ve black smearing gibi sorunlardır. Bu TV’de de ghosting ve black smearing problemleri mevcut. Ghosting testi yaptığımda, dandik VA panel monitörler kadar kötü durumda değil. Black smearing de buna bağlı olarak, özellikle koyu yeşil renklerde bir miktar hissediliyor ama tamamen titreyen, iz bırakan veya deneyimi mahvedecek kadar kötü değil. Sadece, OLED monitörden sonra bu ürünle oyun oynadığımda bu etkileri fark edebildim.

Bir diğer VA laneti de scanline mevzusu. Bu sorunu tanımlamak zor olsa da, özellikle yüksek yenileme hızı destekleyen VA panellerde turuncu, mavi, kırmızı gibi renklerde yatay çizgiler ile dokulu gibi gözükme problemi olarak tanımlayabilirim sanırım. Bu kimi için çok rahatsız edici olabiliyor, kimisi hiç takmıyor. Ben bu konuda biraz titizim. Bu TV’de yaptığım testlerde, 120Hz modunda hiçbir şekilde ve renk profilinde scanline durumuna rastlamadım, fakat 144Hz modunu aktif ettiğimde birçok renkte fark edilebilir seviyede scanline sorunu mevcut. Bu yüzden ben bu TV’yi PC’de 120Hz modunda kullandım.

Genel olarak görüntü kalitesi iyi bir TV olduğu için oyunları 50” gibi büyük sayılabilecek bir ekranda oynamak çok keyifli. VRR, RTX 5070 Ti kartımda sorunsuz şekilde çalışıyor. VRR aktifken herhangi bir gecikme, yavaşlama, stutter hissedilmiyor ve son derece akıcı şekilde oyun deneyimi sunuyor. Oyunlar, filmlerden daha etkileyici görünüyor çünkü genel olarak siyah bar içermiyor. Oyunlarda hareket bulanıklığı, özellikle FPS 100’ün altına indiği senaryolarda hissedilebilir oluyor. Oyunlarda, karanlık sahnelerdeki kontrast seviyesi oldukça iyi. Karanlık bir sahnede bir patlama veya parlayan ışıklara denk gelindiğinde görüntü çok etkileyici olabiliyor.

6-) Uydu Yayını Performansı

Ürünün kendi uydu alıcısı vasıtasıyla anten kablosu taktıktan sonra otuz saniye içinde kanalları tarayıp açabildim. Uydu üzerinden alınan 1080i çözünürlüğündeki kanallardaki kalitesi benim için yeterliydi. Fakat 15 bin liraya daha önce aldığım Next 55” IPS TV ile kıyaslayınca biraz şaşırdım açıkçası çünkü onun uydu yayını gösterimi ve upscale olayı biraz daha kaliteli görünüyordu. Yine de renkler düzgün, yazılar keskin, hareketli görüntü ayarları çok abartılmazsa görüntü gayet akıcı.

7-) Görüş Açısı Bozulmaları ve Kaplama Kalitesi

Ürün, yine VA panelin dezavantajlarından biri olan görüş açısına karşı hassas durumda. Firma her ne kadar bu durumu geliştirdik dese de en iyisi değil. Hatta, bu modelden önce kullandığım ve 10 bin TL altına satın aldığım Samsung M7 43” VA monitörün açıları bu üründen daha iyiydi fakat genel olarak tek kişi kullandığım için ekranı tam ortalayabiliyorum ve kendi adıma sorun yaşamadım.

Ürünün üzerinde mat bir kaplama yok. Mevcut kaplama ışığı yansıtsa da görüntü kalitesini bozmayacak ve kumlanma efekti vermeyecek cinsten bir kaplama. Bu açıdan içerikler pürüzsüz ve canlı gözüküyor çünkü kaplama kalitesi görüntü kalitesine doğrudan etki ediyor.

8-) Genel Panel Kalitesi Değerlendirmesi

Ben, ürünün panel kalitesini genel olarak beğendim. Özellikle SDR kullanımında hem çok doygun renkler hem de yüksek parlaklık seviyelerine ulaşması benim kullanım amacıma uygun oldu. Hem oyun hem film – dizi hem de spor yayınlarında benim için tatmin edici bir deneyim sağladı. Özellikle sinematik yapıda olan Sony oyunlarını oynaması çok keyifli çünkü görsel kalite hayli yüksek. Beklentiler doğru ayarlanırsa bu modelden keyif alınabilir fakat daha derin siyahlar isteniyorsa mutlaka ya daha tepe modellere gidilmeli ya da OLED alınarak kökten çözülmeli.

D-) Hoparlör Performansı, Ses Kalitesi – 7/10

Bu model, abilerinde bulunan subwoofer hoparlör sistemiyle gelmiyor. Toplamda 30W olarak belirtilen 2x15W bir ses sistemiyle geliyor. Ses yüksekliği oldukça fazla, ses kalitesi hemen tüm içeriklerde “risksiz” sayılabilecek bir profile sahip. Birçok TV programı için diyaloglar yeterince net, atmosfer seslerinde belli bir noktaya kadar performans verebiliyor. Sesler birbirini ezmiyor, bas ile tiz ayrımı mevcut. Her ne kadar subwoofer olmasa da belli bir oranda bass da hissedilebiliyor fakat bunun için ses seviyesini biraz yükseltmek gerekebilir. Ekstra olarak vaov deyeceğiniz bir kalite/performans yok fakat bir TV hoparlörü için başarılı sayılabilir.

E-) Android TV Performansı, Yazılım Özellikleri, Donanım Özellikleri ve Portlar – 9/10

Ürün kutudan çıktığı haliyle Android TV OS 12 ile geliyor. Güvenlik yaması düzeyi 05.06.2025 tarihinden kalma ve an itibariyle herhangi bir yazılım güncellemesi bulunmuyor.

Donanım anlamında iyi sayılabilecek özelliklere sahip. Dört çekirdekli Mediatek MT5896 (Pentonic 700) Cortex A73 tabanlı bir işlemciye sahip, GPU anlamında Mali G52 var. Bunların dışında 3GB ram, 32GB depolama ile birlikte geliyor. Ayrıca görüntü işlemesi için de TCL ve Iffalcon’da bulunan AIPQ Pro işlemcisi var.

Performansı son derece yeterli, menüler arası geçişler, uygulama açılış hızları ve uygulama performansları yeterli ve tepkisel. Youtube’da hızlandırma destekliyor fakat HDR içeriklerde hızlandırma aktif edildiğinde çözünürlüğü aşağıya çektiği oluyor.

Wifi ve Bluetooth anlamında da biraz geriden gelse de performansı oldukça iyi sayılabilecek bir durumda. Wifi 5 ve Bluetooth 5.4 destekliyor. Port anlamında oldukça zengin bir cihaz. Anten girişi, optik ses çıkışı gibi portların yanında dört adet yüksek hız destekleyen HDMI 2.1 ve USB 3.0 port girişleri de mevcut. Bu anlamda birden fazla cihazla yüksek performansta kullanılacak bol sayıda portu mevcut.

Ayrıca HDR 10, HDR 10+, Dolby Vision, Dolby Atmos gibi standartlara destek veriyor, Widevine sertifikası da L1 seviyesini desteklediği için streaming platformlarından en yüksek kalitede yayın yapmaya olanak sağlıyor.

F-) Sonuç

Ben bu TV’yi kampanyalarla piyasa fiyatının ciddi şekilde altında bir fiyata satın aldım. En yakın giriş seviyesi OLED TV için bile iki katından fazla fiyat farkı ödemem gerekecekti. Bu anlamda üründen oldukça memnun kaldım.

Oyun performansı bana yeterli geldi. Özellikle yüksek grafikli oyunlardan aldığım keyfi artırdı ve iyi bir deneyim sunabildi.

Film – dizi konusunda hala OLED monitörüm kadar keyifli gelmiyor fakat Mini Led arka aydınlatmayı çok derin siyahlar verebilmek için kullanamasa bile sahnelerin kontrastını artırmak ve standart arka aydınlatmanın üzerinde parlaklık değerleri sağlamak için kullanıyor. Bu anlamda, özellikle 4K içeriklerde keskinlik ve renkleri ile pırıl pırıl bir deneyim sundu.

Ben 30 bin TL fiyat etiketini hak edeceğini fakat her kitleye uygun bir ürün olmadığını düşünüyorum. Örneğin, büyük bir salonunuz varsa daha büyük ekranlı Qled modeller tercih etmek mantıklı olabilir. Veya oyun kullanımından ziyade içerik tüketmek için kullanacaksanız Grundig’in 4K 60Hz panelli uygun fiyatlı OLED modellerine gitmek daha rasyonel bir yatırım olacaktır. Bunun dışında hem oyun hem görüntü kalitesi hem de fiyat derseniz bu ürünü alıp keyfini çıkarabilirsiniz.

Ekler

• IMG_20260709_025326.webp
    IMG_20260709_025326.webp
    535.6 KB · Hit: 50
Bilgisayarda siyah bir bölümün önünden fare imleci ile geçerken etrafında kocaman hare oluşturuyor mu? Hiç denediniz mi?

Bilgisayarda siyah bir bölümün önünden fare imleci ile geçerken etrafında kocaman hare oluşturuyor mu? Hiç denediniz mi?
Oluşmuyor çünkü fare imlecinin parlaklığını düşüren bir algoritma var. Onun dışında tamamen siyah ekranda köşelerde klasör çevresi harelenme oluyor.

Oluşmuyor çünkü fare imlecinin parlaklığını düşüren bir algoritma var. Onun dışında tamamen siyah ekranda köşelerde klasör çevresi harelenme oluyor.
Hocam bide keşke ekran jelatinindeli o kodu paylaşsaydınız on numara olurdu, (eğer jelatini çöpe atmadıysanız tabi)
C6k paneli mi değil mi bide dimming zone miktarı konusunda kesin bi bilgi sahibi olurduk.
Muhtemelen panelooktan yazınca çıkacaktır

Hocam bide keşke ekran jelatinindeli o kodu paylaşsaydınız on numara olurdu, (eğer jelatini çöpe atmadıysanız tabi)
C6k paneli mi değil mi bide dimming zone miktarı konusunda kesin bi bilgi sahibi olurduk.
Hocam jelatin duruyor da panel tipini ben bulamadım siz bulursanız bilgilendirirseniz konuda ilgililere yardımcı olur.

1783629091423.webp

Birkaç tane görsel buldum sadece muhtemelen aynı panel.

1783629321671.webp

Son düzenleme:
Onlar IPS'lerde hız modunda olur bu HVA panel. VA panelin çok az modifiyeli hali. Öyle bir durum yaşamazsınız yani.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Dimming zone sayısı ile kesin bilgi edinemezsiniz, marka paylaşmıyor fakat 98 falandı sanki. C6k ile aynı panel evet.

Onlar IPS'lerde hız modunda olur bu HVA panel. VA panelin çok az modifiyeli hali. Öyle bir durum yaşamazsınız yani.

Dimming zone sayısı ile kesin bilgi edinemezsiniz, marka paylaşmıyor fakat 98 falandı sanki. C6k ile aynı panel evet.
İnternette 180 olarak paylaşıyorlar ama emin değilim. Yerel karartma başarımı çok iyi sayılmaz zaten siyah anlamında ama parlaklık anlamında baya bir 500 nits üzerinde hissettirdi bana SDR modlarda bile.

İnternette 180 olarak paylaşıyorlar ama emin değilim. Yerel karartma başarımı çok iyi sayılmaz zaten siyah anlamında ama parlaklık anlamında baya bir 500 nits üzerinde hissettirdi bana SDR modlarda bile.
Bende şimdi yazarken bi kontrol edeyim dedim yazdıktan sonra da 180 yazıyor fakat güvenilir bir kaynak bulamadım. Parlaklığı 1000nit akşam kısmak zorunda kalıyorsunuz çok yüksek parlaklığı gayet iyi. Tam F/P miniled. Parasının karşılığını veriyor. Ben 55 ve 50 inç olanı kullandım. Ek sorusu olan varsa cevaplayabilirim. Direk TCL C6K'nın aynısı, logo farklı. C6K mediamarkt vs. da sergileniyor. Gidip bakıp beğenirseniz, alabilirsiniz. Oranın ortamı biraz yanıltır ama genede en azından görürsünüz.

1783629697804.webp

Çözdük sanırım. Model 50C6K ile aynı panel koduna sahip. C6K'nın displayspecifications sayfasında 180 olarak belirtilmiş.

Bende şimdi yazarken bi kontrol edeyim dedim yazdıktan sonra da 180 yazıyor fakat güvenilir bir kaynak bulamadım. Parlaklığı 1000nit akşam kısmak zorunda kalıyorsunuz çok yüksek parlaklığı gayet iyi. Tam F/P miniled. Parasının karşılığını veriyor. Ben 55 ve 50 inç olanı kullandım. Ek sorusu olan varsa cevaplayabilirim. Direk TCL C6K'nın aynısı, logo farklı. Mediamarkt vs. da sergileniyor. Gidip bakıp beğenirseniz, alabilirsiniz. Oranın ortamı biraz yanıltır ama genede en azından görürsünüz.
Ben de çok severek kullanıyorum. Özellikle 50" olanı tercih ettim yer sıkıntısı olduğu için 55" olduğunda TV'yi baya bir öne çekmem gerekiyor çünkü. 50" hem 1,2 metre civarından kullanımda yeterince büyük oldu hem de uygun fiyatlı oldu.

Alıntıyı görüntüle

Çözdük sanırım. Model 50C6K ile aynı panel koduna sahip. C6K'nın displayspecifications sayfasında 180 olarak belirtilmiş.

Ben de çok severek kullanıyorum. Özellikle 50" olanı tercih ettim yer sıkıntısı olduğu için 55" olduğunda TV'yi baya bir öne çekmem gerekiyor çünkü. 50" hem 1,2 metre civarından kullanımda yeterince büyük oldu hem de uygun fiyatlı oldu.
Aynende bu. Bu arada yazdığıma ek olarak oyun için kullanacak kişiye bence iyi. Ben oyun için kullanmadımda youtube'den nasıl olur diye bi 4k video açmıştım. Bana gayet geçerli gelmişti.

Alıntıyı görüntüle

55 olanında akşam kullanımda göz şikayetim aşırı çok oldu benim, 50 olanda hiç olmadı. 50'nin tek eksisi hoparlör bence ve 11k fiyat avantajı var. Şuan 50 inç daha mantıklı. Hoparlörü başta kötü geliyor fakat ayar kısmını kurcalayınca düzeliyor. 50'yi depodan almıştım panel kusurlu geldi yoksa iade etmezdim. Uygunada almıştım :D

Aynende bu. Bu arada yazdığıma ek olarak oyun için kullanacak kişiye bence iyi. Ben oyun için kullanmadımda youtube'den nasıl olur diye bi 4k video açmıştım. Bana gayet geçerli gelmişti.
Hocam ben baya bir oyun oynadım bu model ile. Görüntü kalitesi, yüksek kontrast ile birlikte çok iyi gözüküyor. Bir de panel devasa olmadığı için dokular vs. çok keskin gözüküyor.

Sadece FC26 gibi oyunlarda ve özellikle koyu yeşil, siyah gibi tonlardaki oyun sahnelerinde ufak bir smearing/ghosting hissi oluyor. O da karartı şeklinde değil hafiften hareket bulanıklığı şeklinde. Zaten yarım saatte alışıyorsunuz içeriğe odaklanıp gidiyorsunuz.

Ekler

• 1.webp
    1.webp
    648 KB · Hit: 18
Hocam elinize sağlık, iyi bir inceleme olmuş, iffalcon 50u95a tam f/p Tv sidir.
Son çıkan v643 yazilimi bilgisayara indirip fat32 yapılmış flaş belleğe atin Tv nin mavi usb den yükleyin derim, Tv de görüntü ve ses iyileşmeler var, Tv nizde Google TV Android 14 olur.

Hocam elinize sağlık, iyi bir inceleme olmuş, iffalcon 50u95a tam f/p Tv sidir.
Son çıkan v643 yazilimi bilgisayara indirip fat32 yapılmış flaş belleğe atin Tv nin mavi usb den yükleyin derim, Tv de görüntü ve ses iyileşmeler var, Tv nizde Google TV Android 14 olur.
Hocam link iletebilir misiniz? Başka bir şey indirip riske girmek istemiyorum. :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,609
Üyeler
199,192
Son üye
megjegyezni

Geri