İşlemci ve Ekran Kartı Skorum İyi mi?

Önce işlemcinin dahili gpusunu kapat. Daha sonra yukarıda arkadaşın attığı gibi sınırsız test başlat 10-15 dk sonra arkadaşın attığı ss in sendeki versiyonunun at ona göre yorum yapılsın. Yükte 42 derece olamaz zaten kendini ona inandırma yeni amd gpularda sıcaklık değeri düşük oluyor o yüzden hotspota bakıyorum ben, benim ekran kartında da bu testte 225 skor 53 derece çıkıyor tam yükte 290w 61 derece hotspot 79 civarı oluyor benim neredeyse 2 yıl oldu kartı alalı ama 1-2 derece belki artmıştır ilk testte hemen hemen böyleydi.
Not: fan devri %41 tam yükteyken

Önce işlemcinin dahili gpusunu kapat. Daha sonra yukarıda arkadaşın attığı gibi sınırsız test başlat 10-15 dk sonra arkadaşın attığı ss in sendeki versiyonunun at ona göre yorum yapılsın. Yükte 42 derece olamaz zaten kendini ona inandırma yeni amd gpularda sıcaklık değeri düşük oluyor o yüzden hotspota bakıyorum ben, benim ekran kartında da bu testte 225 skor 53 derece çıkıyor tam yükte 290w 61 derece hotspot 79 civarı oluyor benim neredeyse 2 yıl oldu kartı alalı ama 1-2 derece belki artmıştır ilk testte hemen hemen böyleydi.
Not: fan devri %41 tam yükteyken
Hocam dahili gpu yu kapattım PC yi açtım ve sıvı sogutucuda gpu sıcaklığı yazan yerde şuan hiç bir şey gözükmüyor birde furmark 2 ye girdim ve test başlattım çektiği w değeri ve sıcaklık gözükmüyor. Sebebi nedir napacagim lütfen yardım edin ortada kaldım ya.

Hocam dahili gpu yu kapattım PC yi açtım ve sıvı sogutucuda gpu sıcaklığı yazan yerde şuan hiç bir şey gözükmüyor birde furmark 2 ye girdim ve test başlattım çektiği w değeri ve sıcaklık gözükmüyor. Sebebi nedir napacagim lütfen yardım edin ortada kaldım ya.
Furmark testi ss ine göre sensörler okuyabiliyor sensörlük bir durum olduğunu sanmıyorum. Geriye yazılımsal veya fiziksel sorunlar kalıyor. Benim 3 ihtimal aklıma geliyor;
-Eski driver çakışmalarından kaynaklı olabilir
-Kartı x16 yuvasına oturtmada problem olabilir
-Anakart sürücülerinde(driver) bir sorun olabilir
Ai sana bunları nasıl kontrol edeceğini söyler yardım alarak yapabilirsin.

Furmark testi ss ine göre sensörler okuyabiliyor sensörlük bir durum olduğunu sanmıyorum. Geriye yazılımsal veya fiziksel sorunlar kalıyor. Benim 3 ihtimal aklıma geliyor;
-Eski driver çakışmalarından kaynaklı olabilir
-Kartı x16 yuvasına oturtmada problem olabilir
-Anakart sürücülerinde(driver) bir sorun olabilir
Ai sana bunları nasıl kontrol edeceğini söyler yardım alarak yapabilirsin.
Bir kere gpu yu cinebench test yaptım ve start a basar basmaz PC donmuştu bende driver ı silip (ddu ile) biraz daha eski ekran kartı driverını yüklemiştim acaba ondan kaynaklı olabilir mi?

Ayrıca dün bir ss almışım furmark testinde gpu sıcaklığı falan yazıyor ama aynı yer şuan boş gözükmüyor bişey

@SebekeSuyu @Tworule şimdi dahili gpu kapattım ve görev yöneticisinden sıcaklığa bakıyorum furmark2 testi yaparken 10dk oldu 52 derece.

• Beğen
Reaksiyonlar: eraa

Ekler

• 1000005297.webp
    1000005297.webp
    258.1 KB · Hit: 7
Abi bakabildin mi?
Hocam hiçbir şey anlamadım niye oralar gözükmüyo ki
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

kartın sürücüsünü indirdin mi bu arada

Hocam hiçbir şey anlamadım niye oralar gözükmüyo ki
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

kartın sürücüsünü indirdin mi bu arada
Hocam indirdim zaten fotoda hwinfo değerleri var furmark testi açıkken ona göre yorum yapabilirsiniz.

Hocam indirdim zaten fotoda hwinfo değerleri var furmark testi açıkken ona göre yorum yapabilirsiniz.
eğer gerçekten değerler oysa(ki sıvı nitrojen mi o ne) çok iyi ama fazla fan açmış, fan eğrisi biraz daha sessiz çalışsın diye ayarlanabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,091
Üyeler
199,089
Son üye
OrçunK

Geri