20 Bin TL İkinci El Sistem?

Dacgabal

80+
Reaksiyon skoru
1
Bütçe
20000
ikinci el rtx 3060ti ryzen 5 5600 msi b550 pro vdh 8x2gb ddr4 ram 650w psu ve 500gb-1tb m2 ssd li sistem dizmeyi düşünüyorum sistem çoğunluğu 2. El olucak psu gibi riskli parçaları sıfır alabilirim onun dışında kalanı için mantıklımı sistem yaklaşık 20k bütçe ikinci el piyasası çok uçuk rakamlar yazılıyor farkındayım ama yinede kovalanarak toplanabilirmi

neden ddr4 bütçe mi
evet hocam bütçe açısından ddr5 çıkınca hem ram hem ana kart hem işlemci değişmesi gerekiyor zaten ram fiyatları tek başına bütçenin çoğunluğunu domine ediyor ddr4 neslinin fiyat performans ve hala iş yaptığını düşünüyorum beni bir kaç yıl götürmesi yeter daha sonra yükseltme yapabilirim ama bu yazdığım bileşenlerden oluşan sistemi daha önce kullanmadığım için performansı nasıl bilmiyorum özellikle 2k da zorlanırmı bilginiz varsa yazabilirseniz çok iyi olur

ikinci el rtx 3060ti ryzen 5 5600 msi b550 pro vdh 8x2gb ddr4 ram 650w psu ve 500gb-1tb m2 ssd li sistem dizmeyi düşünüyorum sistem çoğunluğu 2. El olucak psu gibi riskli parçaları sıfır alabilirim onun dışında kalanı için mantıklımı sistem yaklaşık 20k bütçe ikinci el piyasası çok uçuk rakamlar yazılıyor farkındayım ama yinede kovalanarak toplanabilirmi
mantıklı bi sistem olur ama ddr4 tarafında bundan yukarı çıkma öyle çok fp bise bulursan al

2k performansı alacağınız ekran kartına bağlı zaten eğer islemciniz güçsüz değil 5600 veya 5800x gibi bişey bulursan hocam 5060 a kadar darboğaz yapmaz 2k sorunsuz oynatır zaten. 3000 serisi ile 4000 serisi arasında kalmani tavsiye ederim bütçe için ayrıca AMD de 6900 falan dusunebilirsin ham performansta güçlüdür. Ddr4 ram de forumun ikici el sayfasında ddr4 ram çok fazla görüyorum oradan ucuza kapatabilirsin hatta işlemci de cozebilirsin istersen araştır. Ben 2k performansı açısından 5600 veya 5800x 5950x altına dusmemeni öneririm 5500 zaten silikonda fiyaskoydu asla bulaşma. Madem ikinci el olcak temiz olsun kullanışlı olsun derim

aynı sistemin ssdsiz 4060 , 500w psulusunu 24 e sattım dün.20 ye bulman biraz zor gibi.

Ek olarak FPS oyunları oynuyorsan AMD 3000 serisi islemcilerden de işini gören olur fiyat çok iyiyse dusunebilirsin

Dizilebilir ama 3060 ti 9-10k / r5 5600 4-4.5k kalan paraya diğer parçalar zorlar gibi.

Ek olarak FPS oyunları oynuyorsan AMD 3000 serisi islemcilerden de işini gören olur fiyat çok iyiyse dusunebilirsin
anladım hocam çok sağol oyun bağlamında genelde rust squad gibi oyunlar oynarım oynarsam bunlarda ram ve işlemci performansı gerektiren oyunlar zaten onun dışında başlangıç seviyesi mühendislik programları ve kodlama için kullanıcam zaten msi b550 pro vdh seçmemin sebebi o ileride ekstra ssd ve ram takviyesi yapmak için onun dışında tavsiyelerini dikkate alacağım teşekkürler hocam
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Dizilebilir ama 3060 ti 9-10k / r5 5600 4-4.5k kalan paraya diğer parçalar zorlar gibi
farkındayım ama 2. El bilgisayar bileşenleri piyasası cidden çok saçma astronomik rakamlada fiyat yazıyorlar anlam veremiyorum zaten ucuza kovalayarak toplamaya çalışıcam onun dışında dediğin gibi yazılan fiyatlar çoğunlukla senin yazdığın gibi hocam

dandik psu alacaksan sıfır almana gerek yok sıfıra 2-3k vereceğine psu da gidip 2. el harbi sağlam b+ a- tier adı sanı bilinen psu almanı tavsiye ederim ben öyle yaptım zaten gerçekten kaliteli psulara ismi bilinen markalar 10 yıl vs. garanti vererek satıyor 2. el den öyle denk getirebilirsen eğer emin ol 0 fason bir psu dan daha sağlıklı olur benim psu öyle mesela asus rog thor 850w plat psu 2. el 6500 mu 6300'e mi ne almıştım bir tık pahalı bile geliyor şimdi düşününce adam gibi araştırsam belki daha uyguna daha fp psu bile denk getirebilirdim

dandik psu alacaksan sıfır almana gerek yok sıfıra 2-3k vereceğine psu da gidip 2. el harbi sağlam b+ a- tier adı sanı bilinen psu almanı tavsiye ederim ben öyle yaptım zaten gerçekten kaliteli psulara ismi bilinen markalar 10 yıl vs. garanti vererek satıyor 2. el den öyle denk getirebilirsen eğer emin ol 0 fason bir psu dan daha sağlıklı olur benim psu öyle mesela asus rog thor 850w plat psu 2. el 6500 mu 6300'e mi ne almıştım bir tık pahalı bile geliyor şimdi düşününce adam gibi araştırsam belki daha uyguna daha fp psu bile denk getirebilirdim
psu kısmında çok arada kaldım ve araştırdığım kadarıyla ikinci el tavsiye edilmeyen bir bileşen. Zaten sıfır alırsam muhtemelen biraz paraya kıyıp düzgün bir şey alabilirim ama dediğin gibi 2. El kaliteli bir psu bulabilirsem araştırıp onuda seçenek haline getirebilirim teşekkürler hocam

20K'ya zor gibi. ryzen 5500 veya 12100fli bir şey çıkar. gerçi ryzen 5500ün ikinci elide bir garip. sahipleri bulunmaz hint kumaşı zannediyorlar ama 12100f oyunlarda ryzen 5500e basıp geçtiğini unuyorlar. o yüzden bütçen kısıtlıysa 12100f h610 ddr4 kombinasyonuna da bakın

20K'ya zor gibi. ryzen 5500 veya 12100fli bir şey çıkar. gerçi ryzen 5500ün ikinci elide bir garip. sahipleri bulunmaz hint kumaşı zannediyorlar ama 12100f oyunlarda ryzen 5500e basıp geçtiğini unuyorlar. o yüzden bütçen kısıtlıysa 12100f h610 ddr4 kombinasyonuna da bakın
bak bu adamı dinle bu adam derin bir adam

Geri