20 Yaşındayım, Yaklaşık 16 Bin TL Yatırımım Var. Siz Olsanız Nasıl İlerlerdiniz?

mt2509

80+
Reaksiyon skoru
11
Merhaba arkadaşlar.

Yatırım konusunda yeniyim ve uzun vadede sermayemi büyütmek istiyorum. Günlük al-sat yapacak vaktim yok, bu yüzden daha çok yatırım fonlarıyla ilerlemeyi düşünüyorum.

Şu anki portföyüm:

• 💰 QNB Vadeli Mevduat: 10.838,78 TL
  • 🇺🇸 35 USD
  • 🇪🇺 35 EUR
  • 🇬🇧 15 GBP
  • 🥇 GTA (GPY Altın Fonu): 250 TL
  • 🌍 GUH (GPY Yabancı Teknoloji Fonu): 250 TL
  • 📦 GZP (GP 1. Fon Sepeti Fonu): 370 TL

Toplam yatırımım yaklaşık 16.000 TL.

Her ay durumuma göre 500-2.500 TL arasında ek yatırım yapabilirim, ancak her ay aynı tutarı yatıracağımın garantisi yok.

Amacım kısa vadeli al-sat yapmak değil, önümüzdeki 2 yıl içinde sermayemi mümkün olduğunca büyütmek.

Siz olsanız bu portföyü değiştirir miydiniz?

• Başka hangi yatırım fonlarını önerirsiniz?
  • Altın, döviz ve fon dağılımı sizce doğru mu?
  • Benim yerimde olsanız bundan sonraki yatırımlarınızı nasıl yapardınız?

Tecrübeli arkadaşların yorumlarını merak ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Kendi adıma konuşuyorum, ben yatırım olarak para birimleri kullanmayı mantıklı bulmuyorum her para biriminin sonuçta enflasyonu var. Vadeli mevduat yerine 0 gün valörlü alım-satım yapabileceğin düşük riskli fonlar var yıllık yaklaşık yüzde 60 getiri sağlayan onları tercih edebilirsin nakit ihtiyacın olunca 13.30'dan önce satarsın akşam 17.00'dan sonra hesabına düşer planlarını ona göre gerçekleştirirsin. Ayrıca Türkiye'de nakit harcama yapmanı önermem kredi kartı kullanarak peşin fiyatına taksitleri değerlendirmelisin. Bu sırada paran fonlarda değer kazanır son ödeme gününde ödersin ben öyle yapıyorum.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Arkadaşa katılıyorum diğer para birimlerinin enflasyonu olduğundan dolayı diğer yatırım araçlarına başvurmak daha mantıklı olabilir. Para piyasası fonu 4 ay önce bileşik faizle beraber %40-%45 arasında bir oran vardı bakabilirsin. Gelirin yoksa giderinden kısmak (kahve,sigara,(fast food),) bu aşamada mantıklı olabilir. Çünkü dışarıdan aldığın her şeyde o mağazanın kirasını, işçilerin maaşını ve diğer giderlere ortak olmuş oluyorsun. Uzattım gibi olmuş, umarım faydalı olmuştur

Kendi adıma konuşuyorum, ben yatırım olarak para birimleri kullanmayı mantıklı bulmuyorum her para biriminin sonuçta enflasyonu var. Vadeli mevduat yerine 0 gün valörlü alım-satım yapabileceğin düşük riskli fonlar var yıllık yaklaşık yüzde 60 getiri sağlayan onları tercih edebilirsin nakit ihtiyacın olunca 13.30'dan önce satarsın akşam 17.00'dan sonra hesabına düşer planlarını ona göre gerçekleştirirsin. Ayrıca Türkiye'de nakit harcama yapmanı önermem kredi kartı kullanarak peşin fiyatına taksitleri değerlendirmelisin. Bu sırada paran fonlarda değer kazanır son ödeme gününde ödersin ben öyle yapıyorum.
Vadeli mevduat yerine para piyasası fonu kullananlar neden tercih ediyor? Avantajları ve dezavantajları neler? Vergi, likidite ve risk açısından deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz

yapay zeka portföyünü böl dedi diye euro pound usd mi aldın, 20 bin lira bile bütçen yok niye döviz aldın paran komple komisyona gidiyor döviz aldıkça
hayır yapay zekaya sadece sorumu hazırlattım. ben euro dolar poundu ilk başta almıştım sonradan birinden alacağım vardı mevduata koyma fikri geldi aklıma bi arkadaşta fon al dedi en son böyle birikimim oldu

Vadeli mevduat yerine para piyasası fonu kullananlar neden tercih ediyor? Avantajları ve dezavantajları neler? Vergi, likidite ve risk açısından deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz
Düşük riskli fonumda aldığım andan beri günlük hiç - bakiye görmedim günlük 0.13-0.14 oranında getiri sağlıyor tabii ki vergisi (%17.5) ve yönetim ücreti var (%1.0) fondaki vergi ve yönetim ücretini çıkardığımızda yaklaşık %50 civarında gelir elde etmiş oluyorum. Bana kalırsa mevduat faizine göre bir dezavantajı yok istediğim an fonu satıp parayı nakite çevirebilirim, şu an bulabildiğim en yüksek faiz oranı %47. Mevduat faizinde stopaj ya da vergilendirme var mı emin değilim varsa zaten her türlü fon daha mantıklı oluyor. Zaten bu senaryo düşük riskli fon için yaşanan bir senaryo uzun vadede riski biraz daha arttırdığında gelir de katlanarak artıyor.

Düşük riskli fonumda aldığım andan beri günlük hiç - bakiye görmedim günlük 0.13-0.14 oranında getiri sağlıyor tabii ki vergisi (%17.5) ve yönetim ücreti var (%1.0) fondaki vergi ve yönetim ücretini çıkardığımızda yaklaşık %50 civarında gelir elde etmiş oluyorum. Bana kalırsa mevduat faizine göre bir dezavantajı yok istediğim an fonu satıp parayı nakite çevirebilirim, şu an bulabildiğim en yüksek faiz oranı %47. Mevduat faizinde stopaj ya da vergilendirme var mı emin değilim varsa zaten her türlü fon daha mantıklı oluyor. Zaten bu senaryo düşük riskli fon için yaşanan bir senaryo uzun vadede riski biraz daha arttırdığında gelir de katlanarak artıyor.
Sence benim ne yapmam lazım. kredi kartı falan kullanmıyorum. 2 3 sene içinde güzel bir birikim yapmak istiyorum

valla ben düz adamım altın alır atarım kenara son 10 senedir böyle gidiyor bu düzende inişlerim ve çıkışlarım olmasına rağmen hala devam ediyorum tavsiye ederim

Sence benim ne yapmam lazım. kredi kartı falan kullanmıyorum. 2 3 sene içinde güzel bir birikim yapmak istiyorum
En garanti yol bence de alttaki arkadaşın yaptığı gibi altın almak. Uzun vadede üzdüğünü görmedim. Nakitteki paralarını da fonlarda biriktirirsin gram altın seviyesine ulaşınca satıp gramını kenara koyarsın. Fon piyasasına biraz daha hakim olunca da portföyünü buna göre şekillendirirsin. Ne yalan söyleyeyim altının verdiği güven başka şeyde olmuyor. En risksiz yöntemle uzun vadede böyle birikim yapabilirsin. YTD

birikim yapacaksan altın alınabilir, ama altın yatırım aracı değil servet koruma aracıdır paranı uçurmaz

Kardeşim yanlış anlama da hayal satmak istemem asla , aylık 500 1000 tl attığın yatırım ile Hiçbişey yapılmaz denk getir minimum 3 5 bin at part-time falan imkanın varsa işe gir bukadar da komplike hesap yapmana gerek yok hevesini kırmak istemem de aylık 1 gram altın al at köşeye bukadar bölüp yatırım yaparsan bukadar ufak paralarla 4 5 sene sonra para pul olur dağınık dağınık ne olduğu belli olmaz dediğim gibi koy elindekinin üstüne altın yap geç döviz de tutma ppf belki mantıklı da gelcek 1 2 tl zaten at altına kafayı işe yor bu bütçelerde dediğim gibi sakın yanlış anlama da gerçek bu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,582
Üyeler
199,190
Son üye
eymen.ehej

Geri