Yardım RTX 5060 Ti Montajını Yapamıyorum !

Yiit_

80+
Reaksiyon skoru
37
Selam hazır sistem aldım ekran kartı ve kule tipi soğutucu demonte geldi. Soğutucuyu taktım ekran kartı kaldı ama olmuyor. Takıyorum pci yuvasına kilit kapanmıyor tık sesi gelmiyor elimle kapatıyorum yinede çekince geliyor ekran kartı. Arkada vida yerleride hizalanmıyor. Anakart B840 H M Gigabyte kasa ocypus gama c72. Ekran kartınındaki küçük çıkıntıyı anakarttaki ile hizalıyorum ama olmuyor.

Ekler

• IMG_2690.webp
    IMG_2690.webp
    254 KB · Hit: 111
  • IMG_2691.webp
    IMG_2691.webp
    95 KB · Hit: 110
  • IMG_2692.webp
    IMG_2692.webp
    158.8 KB · Hit: 107
  • IMG_2693.webp
    IMG_2693.webp
    162.9 KB · Hit: 109
Gpu normalden farklı bu pcie 8x için bi ekran kartı ondan dolayı az pin var bastırmayı denedinizmi

Ekran kartınız sanırım 2 fanlı modellerden, yerine oturtup vidalayın sıkıntı olmaz, kilit x16 soketler için, sizinki x8 soket.

Selam hazır sistem aldım ekran kartı ve kule tipi soğutucu demonte geldi. Soğutucuyu taktım ekran kartı kaldı ama olmuyor. Takıyorum pci yuvasına kilit kapanmıyor tık sesi gelmiyor elimle kapatıyorum yinede çekince geliyor ekran kartı. Arkada vida yerleride hizalanmıyor. Anakart B840 H M Gigabyte kasa ocypus gama c72. Ekran kartınındaki küçük çıkıntıyı anakarttaki ile hizalıyorum ama olmuyor.
ekran kartını normal tak 4. fotodaki gibi, kilitlenmese de olur senin kart pcie x16 değil x8. vidalama için de kasayı biraz esnet ekran kartını da yuvaya zarar vermeden itele delikleri denk getir vidala.

Bu kartlar böyle saçma şekilde üretildi. Normal yani slotun kilitlenmemesi, normalden daha kısa bir giriş kısmı bulunuyor. İttirince düzgün şekilde yerine oturuyorsa öyle bırakın. Kilitlenmesine uğraşmayın.

Vidalama yerinde sadece 1 tane mi açık?

Gpu normalden farklı bu pcie 8x için bi ekran kartı ondan dolayı az pin var bastırmayı denedinizmi
Denedim hatta bi yerde kuracağım gibi hissettim.
Ekran kartınız sanırım 2 fanlı modellerden, yerine oturtup vidalayın sıkıntı olmaz, kilit x16 soketler için, sizinki x8 soket.
Anladım
Pinler en sona kadar gelmediği için kilit kapanmıyor demek daha açıklayıcı olurdu
Ben de öyle düşündüm CPT‘ye sordum hani ekran kartının pinleri daha kısa olduğu için mi kilit mekanizmasını tetikliyor falan dedim o da yok olmaz öyle şey işte ne olursa olsun o anahtar kendi kendine kapanır falan dedi
ekran kartını normal tak 4. fotodaki gibi, kilitlenmese de olur senin kart pcie x16 değil x8. vidalama için de kasayı biraz esnet ekran kartını da yuvaya zarar vermeden itele delikleri denk getir vidala.
biraz eğildiğimde tam delikler ile hizlanıyor ama öyle olduğunda da ana kartını görüntü çıkışlarını bir kısmı demirin arkasında kalıyor
Bu kartlar böyle saçma şekilde üretildi. Normal yani slotun kilitlenmemesi, normalden daha kısa bir giriş kısmı bulunuyor. İttirince düzgün şekilde yerine oturuyorsa öyle bırakın. Kilitlenmesine uğraşmayın.
tamamdır
Vidalama yerinde sadece 1 tane mi açık?
Sanırımım yani fotoda gözüktüğü gibi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,736
Üyeler
199,216
Son üye
seknoktaonsek