RTX 3090 Kullanıyorum RTX 5070 Geçmek Mantıklı mı?

Teknolojik olarak 5070 olabilir
ama kas gücünde 3090 asla değişmezdim

3090 ve 24GB bir kart ile 5070 12GB vramli kart yani yarı yarıya güç demek hadi 5070ti olsa bir nebze olabilir
3090 kartının muadili bugun 5080 kartıdır
3090 ömrü son sürat devam ediyor muhtemelen 10 yıl daha rahat götürür

bu konuda nebi akgünün açıklaması olması lazımdı açıp bakarsanız bütün bilgisiz arkadaşlar için diyorum bilgisizliğinizi giderebilirsiniz
Aşırı cahilce yorum olmuş

Yani kısacası 3090’dan 5070’e geçmek o kadar da mantıklı olmayacak gibi

Ben kendim 3090dan 5080e geçmiş insanım mfg dışında fark görmedim

Hikayeli oyunlarda 5 fos belki 10 FPS arttı mfg kapalı

Ben kendim 3090dan 5080e geçmiş insanım mfg dışında fark görmedim

Hikayeli oyunlarda 5 fos belki 10 FPS arttı mfg kapalı
Yani ben 3090 da dlss bile kullanmıyorum kısacası teknoloji kullanmadan saf güç ile bana bir hayli yetiyor diyebilirim

Ben sana benchmark atıyorum sen mal mal konuşuyorsun birader. Kim kimi aldatıyor boş boş konuşma. Getir o 5080 muadili olabilecek 3090'ı göster hadi o zaman. Boş boş konuşun internette tabi size olacak bir şey yok.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Adam bir de gelmiş bana yalancı muamelesi yapıyor gerçek hayatta şunu yüzüme söylese şimşekler çakar gökyüzünde.

terbiyeni bozmana gerek yok
bi cahilliğimiz varsa gideririz sorun değil cahillik ettik deriz
ama siz yanlış bilgilendiriyorsunuz konu bu

zaten konuşma kalitenden anlaşılıyor her şey
insanların aldatılmasına karşıyım yoksa git gtx 750 al beni alakadar etmez

terbiyeni bozmana gerek yok
bi cahilliğimiz varsa gideririz sorun değil cahillik ettik deriz
ama siz yanlış bilgilendiriyorsunuz konu bu

zaten konuşma kalitenden anlaşılıyor her şey
insanların aldatılmasına karşıyım yoksa git gtx 750 al beni alakadar etmez
Hala boş boş konuşuyorsun. :D Neyse seni engelliyorum durduk yere sinirlerimi gerdin.

Hala boş boş konuşuyorsun. :D Neyse seni engelliyorum durduk yere sinirlerimi gerdin.
Hocam sonuç olarak muadili açısından 5070 mantıksız alacaksam eğer 5070ti yada 5080 mi almam lazım

dostum bilgiyi bir yerlerinden sıkmayı acilen bırak. 3090 ile 5070 arasında 2 nesil fark var. 3090 8nm teknolojili 5070 5nm teknolojili. hatta bu sayede 5070'in transistör sayısı daha fazla. vram de vram demelik bir durum da yok ayrıca. hiçbir oyun 24gb vram'in tamamını kullanmıyor.
bu videodan karşılaştırmasını da izleyebilirsin. kas gücünde de 3090'a eşit veya daha iyi. daha kötü değil kesinlikle.

dediğim gibi 3090'dan 5070'e geçmek için ben de masraf etmezdim. ama 3090, 5080 dengi falan da değil yanlış bilgilendirme yapma :d
Ek olarak, bahsedilmemiş ama cuda core, tensor ve AV1 encoding (3000 serisinde yok) farkı var aralarında ciddi oranda. 5000 serisi her türlü daha iyidir. Ha olay şu, sadece oyun oynayan biriyimdir, 3090'ım vardır. Daha iyi bir parça olmadığı sürece upgrade edilebilecek; yükseltmem. Ama aralarında ciddi oranda teknoloji, video render, streaming encoding, power consumption farkı var; 5000 serisi ezer geçer.

Ulan neymiş bu 3090 ya bizim kartlarda heralde bize GT1030 çiplileri koyup kandırmışlar. :D
Muhtemelen kandırmış olabilirler çünkü ram işlemci ve ekran kartlarında bi kelime vardı unuttum muadili sahte yapıyorlar ama anlaşılması çok zor
Şu an piyasada dolu hatta alan kişi kartım yandı kartıma şu oldu binlerce şikayetin altında bu var

Bana sahte ram denk geldi
Modlu Windows ve doğru sürücü ile asıl kart gücünü o zaman gör
Kendim modluyorum Windowsu

3090 ti kullanıyorum fsr3 açınca 2k DLAA ultra rt en yüksek modda çogu AAA oyunda +120 fps veriyor evet kartım 4 yaşında performansından oldukça memnunum
Ben zaten karta çok kötü eğ bok kaka demiyorum, sadece şu yok 5080 muadili falan diyenleri görünce çıldırıyorum sadece.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Muhtemelen kandırmış olabilirler çünkü ram işlemci ve ekran kartlarında bi kelime vardı unuttum muadili sahte yapıyorlar ama anlaşılması çok zor
Şu an piyasada dolu hatta alan kişi kartım yandı kartıma şu oldu binlerce şikayetin altında bu var

Bana sahte ram denk geldi
Modlu Windows ve doğru sürücü ile asıl kart gücünü o zaman gör
Kendim modluyorum Windowsu
Tamam bir daha kart aldığım zaman sana yollarım aga.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,781
Üyeler
199,222
Son üye
Crtales

Geri