Öneri Sapphire Radeon RX 9070 Nitro+ 16gb Ddr5 Geçiş Tavsiyesi

lynn37

80+
Reaksiyon skoru
2

Sapphire Radeon RX 9070 Nitro+ 16GBekran kartına sahibim ve DDR4 bir altyapı kullanmaktayım. DDR5'e artık geçiş yapacağım. Öncellikle işlemci için 7800x3d tercih edeceğim. Haricinde ram (2x16 veya 2x24) ve anakart almam gerekiyor. https://www.tebilon.com/amd-ryzen-7-7800x3d-soket-am5-50ghz-96mb-120w-5nm-tray-fansiz-islemci/ İşlemciyi yukarıdaki linkten almayı düşünüyorum 2. el almak istemiyorum ve fiyat olarak da en uygun bulduğum yer burası. Teblion güvenilir midir? Anakart ve ram için biraz fiyat performans tarafına yönelmek istiyorum önerilerinize açığım. Ram kısmında 2x16 veya 2x24 diye belirtmiş olmamın sebebi eğer fiyat farkı çok olmayacaksa güncel piyasada 2x24 de tercih edebilirim söylediğim gibi fiyat performans olmasının peşindeyim çok da üst rakamlara çıkmak istemiyorum hem anakart hem de ram tarafında. Şimdiden destekleriniz için teşekkürler.

Tebilon güvenilir olarak biliyorum ben, Sonra f/p ram ve anakart ariyorsan benim önerim direk 2. El olarak satın al baya bi kâr edersin, 2.el almak istemiyorum kısmını işlemciye dediğini varsayıyorum. Hadi anakart sıfır olsa daha sağlıklı olur diyelim. Ram 2. El alirsan uyguna gelir sıfırlara göre . High end pclerde ASUS marka anakart önerilmediğini duydum yabanci forumlardan kronik bir problemi varmış sanirim tam hatırlamıyorum yanlis bilgi vermiyim

İşlemciye 9700x alın derim bu kadar para vermeniz gereksiz olur. Anakart için bütçenizi bilmediğim için bunu öneririm

İşlemciye 9700x alın derim bu kadar para vermeniz gereksiz olur. Anakart için bütçenizi bilmediğim için bunu öneririm
Cs,valorant ve benzeri 1080p low oyunları oynadığım için bu düşüncedeydim. 9700x karşilaştirmalarını epey okudum ve izledim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tebilon güvenilir olarak biliyorum ben, Sonra f/p ram ve anakart ariyorsan benim önerim direk 2. El olarak satın al baya bi kâr edersin, 2.el almak istemiyorum kısmını işlemciye dediğini varsayıyorum. Hadi anakart sıfır olsa daha sağlıklı olur diyelim. Ram 2. El alirsan uyguna gelir sıfırlara göre . High end pclerde ASUS marka anakart önerilmediğini duydum yabanci forumlardan kronik bir problemi varmış sanirim tam hatırlamıyorum yanlis bilgi vermiyim
2.el temiz bir ürün bulunduğu zaman tabi ki rahatsız etmez ama bunu bulması riskli gibi hissediyorum. Kimin nasıl ve ne kadar kullandığını bilemediğimiz için.

Cs,valorant ve benzeri 1080p low oyunları oynadığım için bu düşüncedeydim. 9700x karşilaştirmalarını epey okudum ve izledim.
Dediğin gibi 9700xden özellikle 3d cache isteyen rust , dayz , cs gibi oyunlarda üstün.Ama aradaki farka değecek bir üstünlük yok.Ben de 2 ay önce 7800x3d aldım ama ben aldığımda 9700xle arasında 2000 tl vardı 12.5 a almıştım.Bence ya düşmesini bekle ya da 9700x al şuan.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
O kadar farka bu kadar parayı ben vermek istemezdim şahsen tercih yine de sizin, 500hz ve üstü monitörünüz varsa orasını bilemem.

Ben sana kesinlikle tavsiye etmiyorum 9700x dostum. Arkadaslarin aksine o fiyat farkina kesinlikle 7800x3d al diyorum bende. Arada bir ekran karti upgrade etmek kadar fps farki var işlemci kullanan oyunlar için , 2-3k ben sana veriyim git 7800x3d al

ddr5e geçmeye gerçekten gerek var mı? keyfi olarak geçiliyorsa tamam ama ddr4 hala üst seviye kartları ve oyunlara yetiyor.

Anakart için bu kadar para vermek istemesem.

Asus PRIME B650M-R 7000mhz Bu anakartı kullansam nasıl olur biraz araştırma sonucu bunu buldum yarı yarıya farkediyor fiyat olarak.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,226,819
Üyeler
199,225
Son üye
İlker Baki

Geri