❌İndirim Bitti! Magegee Captain75 Mekanik Klavye - 2.399 TL

Benim klavyede az once geldi; sag yon tusuna ortalayarak basinca cok az ust taraflarina dogru parmagimi getirip basinca cok fazla sekilde surtunme oluyor rahatsiz ediyor mu evet diger tuslarda sorun olmadigi icin ve yon tuslarini cok kullanmayacagim icin benim icin suan okey

Knob'u cok sert ilk defa knob kullaniyorum daha hassas olacagini dusunuyordum, ses artirip azaltma ve klavye isiginin parlakligini artirip azaltma disinda bir ozelligini goremedim beni memnun etmedi media playeri durdurma devam ettirme falan gibi ozelliklerde bekliyordum bilen varsa sevinirim yazilimindan mi ayarlamak gerekiyor?

Benim klavyede az once geldi; sag yon tusuna ortalayarak basinca cok az ust taraflarina dogru parmagimi getirip basinca cok fazla sekilde surtunme oluyor rahatsiz ediyor mu evet diger tuslarda sorun olmadigi icin ve yon tuslarini cok kullanmayacagim icin benim icin suan okey

Knob'u cok sert ilk defa knob kullaniyorum daha hassas olacagini dusunuyordum, ses artirip azaltma ve klavye isiginin parlakligini artirip azaltma disinda bir ozelligini goremedim beni memnun etmedi media playeri durdurma devam ettirme falan gibi ozelliklerde bekliyordum bilen varsa sevinirim yazilimindan mi ayarlamak gerekiyor?
Tam bakamadım ama yazılimda ayarı vardı görmüştüm sanki. Şuan işte olduğum için bakamıyorim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kasayı açtım klavye 2025 mayıs gözükse de pcb 2024 haziran üretim. Kasanın iç yalıtım 0 gibi bir şey genel olarak alu kasalarda kasa içerisindeki yalıtım fazla olmuyor fakat bunda hiç yok gibi bir şey yani bayağı bi kısmışlar film ve pcb arkası aşırı düşük yoğunlukta sünger var. bu süngeri en son ajazz ak820 max modelinde görmüştüm çok kötü bir sünger. Plate PCB arası vida yok direkt çıkarılabiliyor. Ayrıca kasayı tutan vidalar çok kısa ucu değiştirilebilen tornavidalarla açılmıyor ve knob da çıkmıyor yani ben çıkartamadım. Kasanın vidaları söküp üst plakayı ittirerek knobu çıkarttım söküp modlamak isteyenlerin bilgisine. Son olarak bende de 9, 0 ve home tuşunda minimal sürtme mevcut fakat rahatsız etmiyor. Sürtme sesi üst plakadan dolayı değil switch yüzünden olabilir. Çünkü üst plaka sökülü şekilde de tuşlara bastığımda yine o sürtme tarzı ses çıkıyor.

Bence alu kasa olmasına rağmen sesi kötü. Plastik kasa olup bundan çok daha iyi sese sahip klavyeler var örneğin Mchose G75 Pro. Bunun yerine tercih ederdim.

Modlama sonrası space tuşu üst plakaya sürtmeye başladı açıp tekrar kapatacağım sürten arkadaşlar klavyeyi açtıktan sonra pcbyi hafif hareket ettirip tekrar kapatmayı deneyebilirler.
Hocam bana gelen klavye sorunsuz sayılır benim enter aşırı sürtmüyor en sağından basınca ve beni rahatsız etmedi. 2400 TL'ye aldık sence para çöp mü oldu bu fiyata daha iyisi alınabilir miydi?
Ben yarım saat deneyimleyebildim şuan işe gittim ama benim hoşuma gitti. Öncesinde 4 yıldır gamepower overlord kullanıyordum buna geçince çok iyi hissettirdi.

Eline sağlık hocam güzel inceleme olmuş. Açıkçası iadeye kararsızken kasayı açmak pek doğru olmayacağı için denemek istemiyorum pek pcbyi düzeltmeyi siz düzeltmeyi başarabildiniz mi tüm tuşları?

Hocam bana gelen klavye sorunsuz sayılır benim enter aşırı sürtmüyor en sağından basınca ve beni rahatsız etmedi. 2400 TL'ye aldık sence para çöp mü oldu bu fiyata daha iyisi alınabilir miydi?
Ben yarım saat deneyimleyebildim şuan işe gittim ama benim hoşuma gitti. Öncesinde 4 yıldır gamepower overlord kullanıyordum buna geçince çok iyi hissettirdi.

Space tuşundaki sürtme için dediğim işe yaradı. Stabler dediğim gibi çok oynak olduğu için yara bandı ile stableri çok minimal ilerde sıkıştırabiliyorsunuz hem stabler daha iyi oluyor hem sürtme sorunu olmuyor space tuşunda sürtme yaşayan olursa bunu deneyebilir. Space için videodaki gibi değil aşağı taraftaki yani çubuğun olmadığı taraftaki bölgeye yara bandını yerleştirmeniz lazım. Enterdaki gibi stablerde de işe yarayabilir ordaysa sol taraf yani üst plakadan uzağa doğru olacak şekilde ittirerek sıkıştırmayı deneyin amacımız stableri uzaklaştırmak.

2400 TL'ye alınır tabii ki sonuçta alüminyum kasa olması bile yeterli almak için çağ atlamışsınız zaten sadece eksi yönlerini yazdım bu fiyata daha iyisi alınamaz fakat benim önerim iki klavyeyi de kullanmış biri olarak bütçeyi biraz arttırıp 3000 TL'ye leobog hi75c almak olurdu. Captain75'in stok sesi benim hoşuma gitmedi fakat herkesin kendi zevki.

Son düzenleme:

Knob çok kötü gerçekten. Ben farklı bir ayar.göremedim. basınca mediaplayer açması neyin kafası anlamadım. İptal seçeneği olsa bari. Önceki klavyede mute görevi görüyordu. El alışkanlığı basıyoruz bazen

Space tuşundaki sürtme için dediğim işe yaradı. Stabler dediğim gibi çok oynak olduğu için yara bandı ile stableri çok minimal ilerde sıkıştırabiliyorsunuz hem stabler daha iyi oluyor hem sürtme sorunu olmuyor space tuşunda sürtme yaşayan olursa bunu deneyebilir. Space için videodaki gibi değil aşağı taraftaki yani çubuğun olmadığı taraftaki bölgeye yara bandını yerleştirmeniz lazım. Enterdaki gibi stablerde de işe yarayabilir ordaysa sol taraf yani üst plakadan uzağa doğru olacak şekilde ittirerek sıkıştırmayı deneyin amacımız stableri uzaklaştırmak.

2400 TL'ye alınır tabii ki sonuçta alüminyum kasa olması bile yeterli almak için çağ atlamışsınız zaten sadece eksi yönlerini yazdım bu fiyata daha iyisi alınamaz fakat benim önerim iki klavyeyi de kullanmış biri olarak bütçeyi biraz arttırıp 3000 TL'ye leobog hi75c almak olurdu. Captain75'in stok sesi benim hoşuma gitmedi fakat herkesin kendi zevki.

Stab modları hakkında bilgim var enter hallolur da yön tuşunu nasıl yapacağım bahsettiğin diğer tuşlar nasıl onlar düzeldi mi ? (9 0 home dan bahsediyorum) Bir de aula f75 kullanıyordum bundan önce aula'nın baya bi kırpılmış sadece aluminyum kasa koyulmuş hali gibi, aulanın stok sesi de daha iyi. Bunu modlayıp düzgün bir klavye elde edilir mi acaba.

bende aldım hiç bir tuşta sürtme yok yalıtımı da iyi gibi bi sıkıntısı yok sanırım size sıkıntı ürünler gelmiş.

Yorumlardan sonra korktum 5 Adet aldım 5 makinalık alana koydum, neyse ki benimkiler de sürtme sorunu çıkmadı sadece birinn kasasında çizikler vardı. İncehesap bir şeyler deniyor yine, kime ne itelersek kafasındalar. Onlarda biliyor sorun olduğunu iade ile uğraşmak istemeyene iteliyorlar.

karanlikta harfler okunmuyor ya orasi kotu bilmiyorum bugun sinerjinin sattigi 1k lik klavyeyide aldim onunla kiyaslayacam cok fark yoksa bunu iade edebilirim, zamaninda aldigim e-yosoo da bile keycapsler isik geciriyor harfler okunuyor. Son olarak parmaklarim kayiyor tuslardan, tutusu hosuma gitmedim belki alisinca hissetmem bakalim zaten gecisler biraz sancili oluyor ekipmanlarda

Stab modları hakkında bilgim var enter hallolur da yön tuşunu nasıl yapacağım bahsettiğin diğer tuşlar nasıl onlar düzeldi mi ? (9 0 home dan bahsediyorum) Bir de aula f75 kullanıyordum bundan önce aula'nın baya bi kırpılmış sadece aluminyum kasa koyulmuş hali gibi, aulanın stok sesi de daha iyi. Bunu modlayıp düzgün bir klavye elde edilir mi acaba.
o tuşlar çok minimal sürtme gibi hissettiriyor switch kaynaklı olabilir dediğim gibi çünkü aynı ses ı tuşunda falanda var normalde bi switchi en köşesine kadar ittirip bastırınca çıkan ses bunda normal bastırmayla çıkıyor bi garip. Dediğine tamamen katılıyorum bilindik %75 plastik klavyeler bundan çok daha dolu ve güzel sese sahip bunun tek artısı alu olması onun dışı ses olarak hoşuma gitmedi stab kalitesi vb de kötü yağlaması falan iyi de klavye modlamaya müsait değil üstün mühendislik tasarımı sağolsun açması ayrı zor kapatması ayrı zor kasanın altındaki şekillerden dolayı da düz bir şekilde sünger koyulmuyor belki oyun hamuru tarzı şeylerle modlanabilir ben elimdeki 3mm eva süngeri çok küçük parçalar halinde kestim tabanı düzleyince 1 kat eva çekmeyi denedim fakat olmadı o yüzden batarya kısmı boş çıkıntıların üstüne t7000 ile eva yapıştırdım kare şeklinde ekstra olarak 3 kat tape mod yaptım çok bi mod yapmadım ama sesi biraz değişti toklaştı özellikle sağ üst taraf iyi şuan. Yön tuşlarındaki sürtme için kasayı açıp tekrar kapatmayı deneyebilirsiniz çünkü bende normalde sürtmeyen space sürtmeye başlamıştı vb.

o tuşlar çok minimal sürtme gibi hissettiriyor switch kaynaklı olabilir dediğim gibi çünkü aynı ses ı tuşunda falanda var normalde bi switchi en köşesine kadar ittirip bastırınca çıkan ses bunda normal bastırmayla çıkıyor bi garip. Dediğine tamamen katılıyorum bilindik %75 plastik klavyeler bundan çok daha dolu ve güzel sese sahip bunun tek artısı alu olması onun dışı ses olarak hoşuma gitmedi stab kalitesi vb de kötü yağlaması falan iyi de klavye modlamaya müsait değil üstün mühendislik tasarımı sağolsun açması ayrı zor kapatması ayrı zor kasanın altındaki şekillerden dolayı da düz bir şekilde sünger koyulmuyor belki oyun hamuru tarzı şeylerle modlanabilir ben elimdeki 3mm eva süngeri çok küçük parçalar halinde kestim tabanı düzleyince 1 kat eva çekmeyi denedim fakat olmadı o yüzden batarya kısmı boş çıkıntıların üstüne t7000 ile eva yapıştırdım kare şeklinde ekstra olarak 3 kat tape mod yaptım çok bi mod yapmadım ama sesi biraz değişti toklaştı özellikle sağ üst taraf iyi şuan. Yön tuşlarındaki sürtme için kasayı açıp tekrar kapatmayı deneyebilirsiniz çünkü bende normalde sürtmeyen space sürtmeye başlamıştı vb.
Sanırım paraya kıyıp daha düzgün tasarımlı bir şey almak lazım gibi :D sağolasın hocam.

benim canımı sıkan olay bu türkçe keycaps olayı. Çünkü Türkçe mevzusu tamamen palavra olmuş. Normal keycapsin üstüne aşırı silik türkçe karakterler çizmişler. Ama asıl ingilizce karakterler kabak gibi duruyor hala yerinde. o koca ingilizce ifadeleri görmezden gelip silik türkçe ifadeleri görmemiz lazım sanırım. aşırı saçma ve uyduruk olmuş bu durum. klavyenin aluminyum gövdesi dışında hiçbir artı yönü yok. hotswap olması idare eder kılıyor ürünü

benim de klavyem yeni geldi. öncelikle en hafif bir tabirle çöp oğlu çöp oldugunu belirtmem gerekiyor. foruma güvenip bir şey almamak gerekiyor ya da tüm mesajları iyi okumak gerekiyor galiba. :)

en popüler konu olan sürtme benim klavyemde yok ama sağa sola sallayınca sabitlenmemiş bir batarya var galiba değişik sesler çıkıyor.
aç kapa switchin ömrü de 5-10 defa sonra bitecek gibi. 100 liralik oyuncaklarda bile daha iyi switch var.
bu klavyeye türkçe diyen de ayrıca fetöcüdür. türkçe karakterler gözükmüyor bile.
klavye yükseltme zımpırtısı yok
tuş sesini de beğenmedim.
wifi alicisini bile posetin icine atmislar zor buldum kablolarin arasinda.
aula sen ne yüce mir markaymissin haberim yokmus. hem f87 hem f75 kullaniyorum benim için inanilmaz bir fark var.
umarım ince iade için sorun cikartmaz.
klavyenin tek iyi özelligi agir olmasi.
bunu kullanacagima a4 tech kb21 kullanirim daha iyi.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,812
Üyeler
199,225
Son üye
İlker Baki

Geri