Çözüldü✓ Yeni Mouselar mı Eski Mouselar mı

tahaa1

80+
Reaksiyon skoru
42
Merhaba eli büyük biri olarak uzun zaman sonra kabloludan kablosuz mouse a geçmek istiyorum. Yıllar steel series sensei ten kullandım. Fakat bu mouse bile bana küçük kalıyor malesef. Araştırmalarım sonucu bir iki model bulabildim biri
https://www.trendyol.com/razer/basi...k-oyuncu-mouse-rz01-04870100-r3g1-p-761121528

Razer Basilisk V3 X Hyperspeed

Diğer model ise

Darmoshark M3 V2 Wireless Mouse

Bu iki model arasında çok kararsız kaldım. Biri pilli en azından uzun süre sarj sorunu olmayacakken ağır ve insanlar düşük bütçeli razerın kötü olduğunu söylüyor. Diğer modelde ise bağlantı çift tıklama sorunu olduğunu söylediler. Açıkçası 1k-4k-8k muhabbeti gram umrumda değil. 1k bana yıllarca yine yetecektir. Hedefim büyük olması en azından şu an kullandığım 127mm sensei ten den uzun olması. 2000 tl ye kadar her öneriye açığım teşekkürler

Merhaba eli büyük biri olarak uzun zaman sonra kabloludan kablosuz mouse a geçmek istiyorum. Yıllar steel series sensei ten kullandım. Fakat bu mouse bile bana küçük kalıyor malesef. Araştırmalarım sonucu bir iki model bulabildim biri
https://www.trendyol.com/razer/basi...k-oyuncu-mouse-rz01-04870100-r3g1-p-761121528

Diğer model ise

Bu iki model arasında çok kararsız kaldım. Biri pilli en azından uzun süre sarj sorunu olmayacakken ağır ve insanlar düşük bütçeli razerın kötü olduğunu söylüyor. Diğer modelde ise bağlantı çift tıklama sorunu olduğunu söylediler. Açıkçası 1k-4k-8k muhabbeti gram umrumda değil. 1k bana yıllarca yine yetecektir. Hedefim büyük olması en azından şu an kullandığım 127mm sensei ten den uzun olması. 2000 tl ye kadar her öneriye açığım teşekkürler
darmoshark

Diğer model ise

Kral ne yap ne et razerdan uzak dur
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Biri 60 gram biri 110 gram cevap cok net belli bide bende modeli tam hatırlamıyorum bu tarz razer vardı bozulmuştu teknik özellikleri anlamında da darmoshark daha iyi

Kral ne yap ne et razerdan uzak dur

Biri 60 gram biri 110 gram cevap cok net belli bide bende modeli tam hatırlamıyorum bu tarz razer vardı bozulmuştu teknik özellikleri anlamında da darmoshark daha iyi
Hocam hafif olunca noluyor tam oalrak bilmiyorum. Şu an kullandığım steel series te 97 gram. Yani çokta bi fark olucak mı

Diğer model ise

Pilli kablosuz mouse alınmaz. Ben darmoshark'ı beğenmiyorum.
Sensei ten küçük kalmaz da shape'sinden dolayı küçük kalıyordur mesela deathadder v3'te o sorun olmazda hyperspeed olanı pilli. Öbür versiyonuna bakılabilir. Başlığın çok kötü yeni konu açıp mouse önerisi adı altında bütçe ve detaylar ile konu açarsan çok daha verim alırsın.

ben 13 yıl boyunca thermaltake theron kullandım bozulduğundan beri elime oturan mouse bulamadım
mousenin boyutları şu şekilde
123.65 mm x 73.8 mm x 40.2 mm
neredeyse 74mm genişliği vardı şuanda basilisk veya deathadder v3 prolar bile bu kadar geniş değil o yüzden hala aramaya devam ediyorum. işin kötü yanı deathadder v2 pro daha büyük bir mouseydi ama v3 proda artık daha küçük.
çinli mouselerin shapeleri ise aşırı berbat onlar sanki kadınlar veya minyatürler kullansın diye yapılmışlar

Pilli kablosuz mouse alınmaz. Ben darmoshark'ı beğenmiyorum.
Sensei ten küçük kalmaz da shape'sinden dolayı küçük kalıyordur mesela deathadder v3'te o sorun olmazda hyperspeed olanı pilli. Öbür versiyonuna bakılabilir. Başlığın çok kötü yeni konu açıp mouse önerisi adı altında bütçe ve detaylar ile konu açarsan çok daha verim alırsın.
Valla diğer başlıklara hiç yorum gelmiyordu. El büyüklküğü konusu olunca gördüğüm kadarıyla. En azınadn buna az buz geldi yetti

Hocam hafif olunca noluyor tam oalrak bilmiyorum. Şu an kullandığım steel series te 97 gram. Yani çokta bi fark olucak mı
Bilek ağrılarınız net olarak azalıyor. Daha rahat kontrol ediyorsunuz. Razer, SS ve Logitech'den uzak durun. Sizin bütçelerinizdeki ürünleri dandik, o tarafta Çinli markalar daha iyi. Ayrıca sandığınızın aksine solunda el desteği gibi şeyler, düz fare kullanınca tamamen görüntüden ibaret olduğunu anlıyorsunuz. Hafif fare, kaliteli sensör vb. kullanınca, eski kablolu farenin ne kadar yavaş ve kötü olduğunu anlıyorsunuz.

Ayrıca mouse pad yüzeyi hızlıysa, hybrid bir mouse pad alın. Uygun fiyatlı olarak Rampage şu mouse padini öneririm.

Bütçe varsa KlasseGear Logntengh, Kensei veya Wraith SOA. Hybrid ama yüzey unutmayın. Kensei ve Longteng Hybrid'ini kullandım, Kensei daha önde. Wraith speed kullandım, speed önermem. Ama kalite olarak Wraith ikisinden de önde bence.

ben 13 yıl boyunca thermaltake theron kullandım bozulduğundan beri elime oturan mouse bulamadım
mousenin boyutları şu şekilde

neredeyse 74mm genişliği vardı şuanda basilisk veya deathadder v3 prolar bile bu kadar geniş değil o yüzden hala aramaya devam ediyorum. işin kötü yanı deathadder v2 pro daha büyük bir mouseydi ama v3 proda artık daha küçük.
çinli mouselerin shapeleri ise aşırı berbat onlar sanki kadınlar veya minyatürler kullansın diye yapılmışlar
Seninki fason üretim ürün, aynı boyutta ürün kıyası yapacaktım ama sitede yok. Öyle mouseları artık Çinliler üretmiyor. Şu siteden ölçümlerine veya görünümü benzer bir fareyi bul, sonra görseldeki seçeneğe tıkla benzer ürünleri gösterir.

Bu arada benim ilk sözde oyuncu farem, Frisby o modele benzer bir şeydi. Aldığım hafta bozuldu, o dönem ne iade vb. anlamadığımdan çöpe atıp eski ofis tipi fareme dönmüştüm. O zamandan beri Frisby markasına kılım, fason üretim genelde zaten ürünleri.

2026-07-19_22-45.webp

Diğer model ise

Bende dediğin razer var. Tepki süresi güzel, sensör güzel, kullanım güzel ama yazılım rezalet. Sırf yazılım için değiştirmeyi düşünüyorum. G502 hero lightspeed mi ne vardı ona geçeceğim bir ara.

Bazen rastgele tuş çalışmıyor, bazen ayarladığm makrolar çalışmıyor. illallah ettim.

Seninki fason üretim ürün, aynı boyutta ürün kıyası yapacaktım ama sitede yok. Öyle mouseları artık Çinliler üretmiyor. Şu siteden ölçümlerine veya görünümü benzer bir fareyi bul, sonra görseldeki seçeneğe tıkla benzer ürünleri gösterir.
güzel kardeşim baktığın site aşırı yeni bir site. sen benim 13 yıldır kullandığım mouseyi bu sitede bulabileceğine inandın mı gerçekten? ayrıca thermaltake nasıl çinli oluyor o kısmı anlamadım

güzel kardeşim baktığın site aşırı yeni bir site. sen benim 13 yıldır kullandığım mouseyi bu sitede bulabileceğine inandın mı gerçekten? ayrıca thermaltake nasıl çinli oluyor o kısmı anlamadım
Fare tasarımı tamamen fason üretim. Lenovo da mesela fare satıyor, ama fason üretim kendi üretmiyor. Tayvan ve Çin'de bir sürü firma bunu yapıyor. Havit, Redragon, Aigo gibi yerelde satışı olan firmaları araştırırsan, üretmedikleri ürün gamı yok neredeyse. Redragon mesela ülkeye 2-3 klavyesi hariç ürün dahi sokmakla uğraşmıyor.

Fare aşırı giriş seviyesi ve donanımları belirsiz olduğundan yok, sitede bir sürü fare var. Fason üretimlerde özellik belirtilmiyor çünkü, aşırı giriş seviyesi çin bir sensör ve fason üretimlerdeki tasarımlar.

TT de ayrıca Tayvanlı bir firma. Donanım ve çevre birimlerinin %90 Çin ve Tayvan'da üretiliyor zaten. TT'nin kısaca özenerek yaptığı bir şey yok. Orada da ürünüm olsun diye yapmış, şu an güncel bir üretimi yok. Büyük ihtimalle soğutma ve kasa tarafı yürüyünce, o kısmı durdurdular. Farklı bir marka üzerinden de ürün üretiyor olabilir veya bildiğim ve tutturduğum işi yapayım diyor olabilir.

2026-07-20_03-44.webp

Ayrıca üstteki yorumu yeni okudum da hiçbir şey bilmiyorsun hiçbir şey.

2026-07-20_03-47.webp

Senin farenin de tasarımı çaldığı ana ürün şuymuş. TT soğutma tarafında şu an iyi, ama diğer ürünlerde Çinli kafasından çıkmadığı gerçeğini değiştirmiyor. Tayvan her ne kadar ayrı ülke olsa da Çin. Bir nevi donanım geliştirme süreçlerinin İsviçre'si gibi.

Bu da benim ilk Frisby oyuncu mouseum. Dediğim gibi 1 hafta sonra çöpe gitti. Fason üretimlerde de kaliteli ürün var. Bunda ağırlık yok ama tasarımı benziyor. Ağırlıklı fare de kullandım zamanında, bileğine yapabileceğin en saçma şey olabilir.

Çinli fareler kadınlar ve minyatürler kafasından çıkarsan, gerçekten elini yormayan düzgün ürünler kullanacaksın. Ama senin kafadaki muhafazakarlık ve tutuculuk fareye kadar düşüyorsa işin zor.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,354
Üyeler
199,346
Son üye
ardovsky

Geri