• Güncelleme kaynaklı bazı kullanıcılarımız kısa süreli erişim sorunları yaşayabilir, ilgili sorun en kısa sürede düzelecektir.

🔥İndirim Dell Alienware Aw2725d 27” 1440p 280hz Qd - OLED Monitor 26.125 TL

Peki dediğim renk kalibrasyon işine ne diyorsunuz hocam
Son mesajımda crvaplamıştım ama tekrar yazayım osd menüsü karışık biraz ondan zorlananlar var. Bilinen anormal bir sorunu yok. Zaten kalibrasyon raporu çıkıyor 5 bin tl lik gigabyte monitör şikayet almıyor bu model tr tarafında alıyor. Muhtemelen 5 bin tl lik modelde pek özellik olmadığı için ayarlar kısıtlı. Bu modelde çok özellik var osd menüsü de karışık olunca milletin kafası karışıyor. Asus ve MSI gibi sade, basit tasarım yok giga da.

Gigabyt mo27u2 ve Asus xg27ucdmg görüntü doğruluğu sonucuna bakarsan çok yakın çıktıklarını görürsün. İkiside bir tık ortalamanın altında ama çok yakınlar. Xg27ucdmg de renk şikayeti hiç duymadım hep övülen bir model. Bir de şans faktörü var renk doğruluğu üniteye bağlı biraz değişiyor
14536.webp
14537.webp

Son düzenleme:
Son mesajımda crvaplamıştım ama tekrar yazayım osd menüsü karışık biraz ondan zorlananlar var. Bilinen anormal bir sorunu yok.
Tayfun hocam sizi görmüşken sormak istiyorum. Henüz sistemi kurmadım tüm parçaları aldım ama. Lenovo 25-10 ekran kullanacağım . Bir sonraki ekranım veya 2. ekranımı 27inç 2k veya 4k yapmak istiyorum bütçem 14-15 bin olacak şuınu alırım dediğiniz var mı? Yada vatan indirimi gibi fiyatı 18-19 ama indirimle 15e düşerse alırım dediğiniz ilk ekran ne olur ? Hem 2k için hem 4k için marka model yazar mısınız zahmet olmazsa ?

Tayfun hocam sizi görmüşken sormak istiyorum. Henüz sistemi kurmadım tüm parçaları aldım ama. Lenovo 25-10 ekran kullanacağım . Bir sonraki ekranım veya 2. ekranımı 27inç 2k veya 4k yapmak istiyorum bütçem 14-15 bin olacak şuınu alırım dediğiniz var mı? Yada vatan indirimi gibi fiyatı 18-19 ama indirimle 15e düşerse alırım dediğiniz ilk ekran ne olur ? Hem 2k için hem 4k için marka model yazar mısınız zahmet olmazsa ?
2k olarak VG27AQ5A, VG27AQL5A 4k olarak M27UP

Ben kimseyi etiketlemedim zaten etiketlenmemesi için engelledim. Sürekli geçmiş konuşmaların büyük ekranla yansıtılması eski 2008-2010 yılları yanlış hatırlamıyorsam donanımhaber forumu gibi yerlerden çıkma ucuz hareket diye yorumlarım. Sürekli ama sürekli ''yok uyarı aldın'' şöyle oldu böyle oldu gibi söz de itibar süikasti yapmak , bunları gündeme getirmek aslında en başından beri ilk yazdığım konuda ilk mesajımda haklı olduğumu gösterir. Sürekli dedimki amaçsızca yazman bana değil sana zarar çünkü bu ve diğer forumlarda sürekli yazan sensin ben değil. Çok eski üyeliklerim var ama nadiren girerim konulara oda fiyat konularına bildiğim yada gördüğüm/takip ettiğim.

-Sonuç olarak 18K Aoc satılan piyasada 2725D 26-25k fiyat bandı sıcak değildir.
-Fiyatını hak etmez. 18K AAOC olduğu yerde 22k fiyatlaması 280HZ 'lerin markasına göre (LG vs) 23K fiyatrlaması beklenir.
-Piyasaya 2726dm , hp omen 27q gibi kısılmış ürünler geleceğinden ve piyasayı sürekli forumlarda yazanlar domine edemeyeceğinden / müdahale edemeyeceğinden benim hiç hiç sıkıntı yok :)
-Yine sonuç olarak 2725D şu zamana kadar satılmadı zaten satılması da pek beklenmez. Çünkü ürün ''Sıcak Fırsat'' ürünü değil 26k bandında alternatif pek çok OLED monitör mevcut. 240HZ kısılmış HDR 'li monitör alırsın 18k ya aradaki 8K fiyatına IPS monitör alırsın sıfır kullanıcı için 2 monitörün olmuş olur. 240HZ ile 280HZ arası 4k fiyatlama bandı beklenir. aradaki 4k'ya ikinci monitör IPS ucuz alamayacağından HDR 'si kaliteli olan280 Hz OLED alınır fiyat farkına değer ama 8K-9K makas fiyat farkına değmez. 240Hz kısılmış HDR'ler f/p olur. 280HZ lerin fiyatlarını baskılar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Bu mesajlarda görüldüğü gibi. Müdailerin panelleri farklı olsa da piyasa her zaman rekabet açısından olması gerektiği gibi fiyatlanır. Bu hafta şans öğlen konuşulan 700A-B 280HZ monitörüne değil bir düşüğü olan 240HZ 704A-B modeline geldi indirim. 280HZ LG 700A-B 26K - 240HZ LG704A-B 22K FARK 4K İlk savunmamdaki konu hala geçerlidir ;)

Alıntıyı görüntüle

Katılıyorum meseleyi anladım en başından beri anlamıştım zaten ancak fiyat konusunda bu kadar ısrarcı olunması garipti. konu çok uzadığı için güneş çarpmıştır diyelim hocam. F/P olacak ürünlere cidden lafım olmaz OLED 'ler için 2725d şuan güncel 26k fiyatı ile konu özelinde hak edeccek monitör benim bakış açıma göre hiç uygun değil. Hele ki 2726DM piyasaya girsin ona göre şekillenince daha net piyasa oturur benim yorumum. Bu demek değildir ki monitör kötü 2725d özelinde 22k fiyatlaması iddialı ve f/p olur. hatta baya konuşulur. Ürün sıcak fırsat olur.
Dostum daha fazla bu çocukla tartışıp vakit kaybetme.Kendisi herşeyi en iyi ben bilirim havalarında gezen, monitör konusunda kendini uzman sanan, oysa tek bildiği yabancı incelemelerden metin okuyup bunun bilgisini satan bir arkadaş.Deneyimlediği bir şey yok yani.Forumda avane destekçilerini ve etrafında sinek gibi gezen abi abi diyenleri saymıyorum bile.Zamanında bunu monitör konusunda ters düz yapıp paket edip yollamıştım.Orda cahilliği ortaya çıkmıştı.Şimdi askere gidip gelmiş daha hala çocuk hiç değişmemiş.Takıntısıda şu son sözü illa o söylemek istiyor.Yoksa ömür boyu bu tartışma sürer.Dedim ya daha çocuk takma kafana.Neyin ne olduğunu bilmiyor.Gitmiş zamanında 35k vererek alienware 2k oled alıp kazığa oturmuş birisinden monitör konusu tartışılmaz.Muhtemelen 2025 model övdüğü bu modelde kendisinin kazık yediği monitördür.O yüzden böyle :D

Dostum daha fazla bu çocukla tartışıp vakit kaybetme.Kendisi herşeyi en iyi ben bilirim havalarında gezen, monitör konusunda kendini uzman sanan, oysa tek bildiği yabancı incelemelerden metin okuyup bunun bilgisini satan bir arkadaş.Deneyimlediği bir şey yok yani.Forumda avane destekçilerini ve etrafında sinek gibi gezen abi abi diyenleri saymıyorum bile.Zamanında bunu monitör konusunda ters düz yapıp paket edip yollamıştım.Orda cahilliği ortaya çıkmıştı.Şimdi askere gidip gelmiş daha hala çocuk hiç değişmemiş.Takıntısıda şu son sözü illa o söylemek istiyor.Yoksa ömür boyu bu tartışma sürer.Dedim ya daha çocuk takma kafana.Neyin ne olduğunu bilmiyor.Gitmiş zamanında 35k vererek alienware 2k oled alıp kazığa oturmuş birisinden monitör konusu tartışılmaz.Muhtemelen 2025 model övdüğü bu modelde kendisinin kazık yediği monitördür.O yüzden böyle :D
Geçmiş mesajlara bakıldığında o mesajlara verilen tepkiler ve nicklere bakıldığında aynı benzer kişilerin bu ve diğer forum sitelerinde yazdığı / tepki attığı görülüyor. Bunun her zaman bilinci ve farkındaydım. O yüzden benim açımdan problem olmadığını hep belirttim. Yazın içinse teşekkür ediyorum.

CES 2026 'ya katılmış biri olarak oranın ortamını yoklayarak/görerek firmaların tüm gözlerini Makarna gibi piyasayı OLED 'e boğacağından şubat ayından beri piyasa takibi kısacası monitörler için OLED HZ başına fayda/maliyet , TV 'ler açısından İNÇ başına OLED fayda/maliyet analizi yapıyorum kendi exel'lim kendi görüş açım kendi spesifik belirlediğim firma ve modeller ile ilgileniyorum. -40 HZ +40HZ Fark 4K kısaca HZ başına 1K :)

Bu bakış açısını zaten bilmeyip sanki TR piyasasında tüm OLED monitörlerin stoklarını kendi belirliyormuş gibi davranan/yazanlara piyasa gerekli cevabı her zaman ben değil kendisi verir . Çünkü piyasa canlı bir varlık değil ;) Forumlarda spesifik kişilerin yönlendirmesi ile de hareket etmez çünkü piyasa forum yazıları takmaz.

Uygunsuz davranış
Hesabımı silin lannn hesabımıı diyen adının kamil olduğunu düşündüğüm arkadaş seni düzeltmek için emin ol 1 postadan daha fazlası gerekiyor. Nickini değişip farklı karaktere ne zaman bürüneceksin merak ediyorum. Alt sınıf primat seni.

Uygunsuz davranış
Hesabımı silin lannn hesabımıı diyen adının kamil olduğunu düşündüğüm arkadaş seni düzeltmek için emin ol 1 postadan daha fazlası gerekiyor. Nickini değişip farklı karaktere ne zaman bürüneceksin merak ediyorum. Alt sınıf primat seni.
Sanada ayarı verip paketlemiştim ondan bu kuyruk acın.Her yorumuma geliyorsun maşallah.Demek ki iyi koymuşum :D

Birincisi 35k veren yok. Ben 30.5k vermiştim ve ben alırken en Samsung mat g61sd 24k civarıydı glossy modeller Dell den sonra 35k ya Asus qd oled vardı. O zamanlar böyle seçenekler yoktu şu an 20 tane oled monitör var bu fiyat bandında. 26k ya Asus woled vardı bir tane ama kronik sorunluydu benim aldığım sıralarda zaten zamlanmıştı ani fiyatı 34k olmuştu. Onun dışında da seçenek yoktu. 30k bütçem vardı ve 2 tane monitör alabiliyordum samsung ve Dell.

Lenovo oled monitör bile üretmiyordu ben alırken. Beklesem illaki yaygınlaşacak illa fiyatı düşecekti ama beklemek zorunda değildim. 2026 da 25k bandına piyasa oturdu 1 yıl bekleyen ucuza aldı ama ben o süre zarfında monitörü kullandım.

İkincisi benim güncelde önerdiklerim farklı ve daha gelişmiş modeller. Malımı daha iyiymiş gibi gösterip övecek biri değilim bu senin yapacağın iş. Gamepower 4k monitörü öve öve bitiremiyordun hatırlatırım.

Üçüncüsü gamepower alarak kazığa oturan sensin çöppower ne olduğu belirsiz 😃

Dördüncüsü yalancıyı sevsinler mi? Monitör konusunda kim kimi paketledi gördük o gün yazdığın tüm yanlışları düzelttim paketledim falan diyorsun hayırdır kim kimi rezil etti gördük 😃

Eleman hasta zortpower marka monitör almış herkese övüyordu incelemesi bile yoktu bu alırken sıfır veri ile monitör alan birisi bir şey bildiğini zannediyor. Gözünde spyder x pro falan var zannediyordu herhalde. Bunu söylediğimde çıldırdı 😃

Kağıtüstü verilere göre monitör alıp neden düşük çıktı diye millete soruyordu ben düzelttim bunu. Zortpower bunu kandırmış çok yüksek gamut diye 😃 bu da oturmuş kucağına.
14546.webp

Son düzenleme:
Birincisi 35k veren yok. Ben 30.5k vermiştim ve ben alırken en Samsung mat g61sd 24k civarıydı glossy modeller Dell den sonra 35k ya Asus qd oled vardı. O zamanlar böyle seçenekler yoktu şu an 20 tane oled monitör var bu fiyat bandında. 26k ya Asus woled vardı bir tane ama kronik sorunluydu benim aldığım sıralarda zaten zamlanmıştı ani fiyatı 34k olmuştu. Onun dışında da seçenek yoktu. 30k bütçem vardı ve 2 tane monitör alabiliyordum samsung ve Dell.

Lenovo oled monitör bile üretmiyordu ben alırken. Beklesem illaki yaygınlaşacak illa fiyatı düşecekti ama beklemek zorunda değildim. 2026 da 25k bandına piyasa oturdu 1 yıl bekleyen ucuza aldı ama ben o süre zarfında monitörü kullandım.

İkincisi benim güncelde önerdiklerim farklı ve daha gelişmiş modeller. Malımı daha iyiymiş gibi gösterip övecek biri değilim bu senin yapacağın iş. Gamepower 4k monitörü öve öve bitiremiyordun hatırlatırım.

Dördüncüsü yalancıyı sevsinler mi? Monitör konusunda kim kimi paketledi gördük o gün yazdığın tüm yanlışları düzelttim paketledim falan diyorsun hayırdır kim kimi rezil etti gördük 😃
Ben gamepower monitör kullanmıyorum ki daha buradan yanlışsın :D Söylediklerim yerine cuk oturunca kafasından birşeyler uydurmaya kalkmış.O monitör bu arada paylaştığımda 11.999'du ve o fiyata daha iyi seçenekte yoktu.Ben almadım indirim paylaştım ama sen bunu anlayacak biri değilsin.Çevir gazı yanmasın sen 35kya aldığın monitörle güzel kazığa oturdun.Benim ekstradan oturtmama gerek kalmamış güzel.Şimdi gene paketliyorum hadi eyvallah çocuk.Daha kaç kez monitör konusunda seni ezicem.

Alıntıyı görüntüle
aynen, bilgi uydurmak yerine incelemelerden bilgi toplayıp sunan birini paketlemişsin.
Enayi o yorumu ben mi yapmışım birde alıntılamış daha ne yaptığını fark etmiyor :D

Eleman hasta zortpower marka monitör almış herkese övüyordu incelemesi bile yoktu bu alırken sıfır veri ile monitör alan birisi bir şey bildiğini zannediyor. Gözünde spyder x pro falan var zannediyordu herhalde. Bunu söylediğimde çıldırdı 😃

Kağıtüstü verilere göre monitör alıp neden düşük çıktı diye millete soruyordu ben düzelttim bunu. Zortpower bunu kandırmış çok yüksek gamut diye 😃 bu da oturmuş kucağına.
Alıntıyı görüntüle
23 Nisan'da söz ver de bu arkadaşa 1 günlüğüne senin hesaba girsin. Hevesini alsın yavrucak. Sevaptır.

Ben gamepower monitör kullanmıyorum ki daha buradan yanlışsın :D Söylediklerim yerine cuk oturunca kafasından birşeyler uydurmaya kalkmış.O monitör bu arada paylaştığımda 11.999'du ve o fiyata daha iyi seçenekte yoktu.Ben almadım indirim paylaştım ama sen bunu anlayacak biri değilsin.Çevir gazı yanmasın sen 35kya aldığın monitörle güzel kazığa oturdun.Benim ekstradan oturtmama gerek kalmamış güzel.Şimdi gene paketliyorum hadi eyvallah çocuk.Daha kaç kez monitör konusunda seni ezicem.

Enayi o yorumu ben mi yapmışım birde alıntılamış daha ne yaptığını fark etmiyor :D
Ne fark eder zortpower ha almışsın ha önermişsin en ufak bilgide yoktu. Kağıtüstü verilere bakan bir elemansın. Kim kimi eziyor belli bir halttan haberin yok. Daha fazla konusup kücülme
14546.webp

23 Nisan'da söz ver de bu arkadaşa 1 günlüğüne senin hesaba girsin. Hevesini alsın yavrucak. Sevaptır.
Veriyim sevinsin yavrucak 🤣

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,228,018
Üyeler
199,475
Son üye
Samet Ulaş

Geri