Aşırı Isınma Sisteme Zarar Verir mi?

Tablet123

80+ Gold
Reaksiyon skoru
3,033
Yaz sıcaklarının ve ağır birkaç render işinin etkisi ile sistem bu ara aşırı ısınıyor. En son aldığım renderde işlemci 95 derece ekran kartı 93 derece gördü sistem bozulsa falan daha asla alamam o yüzden iyi bakmam lazım bu sıcaklıklar sorun olur mu sistemin gücünü mü düşüreyim render süresinin uzaması pahasına?

Yaz sıcaklarının ve ağır birkaç render işinin etkisi ile sistem bu ara aşırı ısınıyor. En son aldığım renderde işlemci 95 derece ekran kartı 93 derece gördü sistem bozulsa falan daha asla alamam o yüzden iyi bakmam lazım bu sıcaklıklar sorun olur mu sistemin gücünü mü düşüreyim render süresinin uzaması pahasına?
İşlemcin ne Kullandığın soğutuxu nr
Kasanın fotoğrfaı eklersen iyi olur

Ney bu kasa mı laptop bu ? Parçaları neler ? Detay vermeden dereceyle olmaz ki.

Laptop, işlemcinin modeli falan nasıl etki ediyor tam bilmiyorum masaüstü sistem yavaş diye Laptopla iş yapıyorum ama bozmayım sonra malum düzgün bir laptop 150K olmuş.
Bakım yaptırın bemcd alfınada soğufucular var 1.5k fln oblar işimizi görür

Yine bozulur diye korkuyorum 3 senedir hiçbir şekilde içine dokunmadım korkudan 😀
Hocam laptop 3 sene bakım yapılmadan kalırsa ısınır tabii ki. Hele bir de render vs yapılıyorsa o fanların 6 ayda 1 temizlenmesi lazım. Macun kullanıyorsan onu da değiştirebilirsin. Sana bir tavsiye olsun. Laptop modelini internette araştır, içindeki termal pedlerin boyutlarını öğrenip yeni termal ped veya pedler al. Pedler diyorum çünkü farklı boyutlar olabilir. Mx-7 termal macun da al. Laptopu iyi bir teknik servise götür, elindeki malzemelerle birlikte. Temizlik ve değişimi yanında yapmalarını iste. Artan malzemelerini de geri al mutlaka ki sonra tekrar kullanabil. Ekmek teknene biraz para yedireceksin mecburen. Bilgisayarcılar kendi macun ve pedleriyle bakım yapıyor ama malzeme kaliteleri çok iyi olmayabiliyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,667
Üyeler
199,411
Son üye
ATASOYLU

Geri