Yardım AMD Ryzen 7 5700x İçin Soğutucu Önerisi

5700'ün l3 bellek 16mb
5600 ve 5700x 32mb
fark var aynı işlemci değiller
güzelim ne ayrıca :D?
Ben X Versiyonunu Neden 16 Olarak Hatırlıyorum :)

5700'ü Zaten Neden 16Mb Yapmışlar Anlam Veremedim .

Hocam önce derin bir nefes al, sonra yazdığın konu içeriğini tekrar okuyup anlatmak istediklerini tekrar yaz istersen. Sana işlemci mi lazım soğutucu mu lazım anlayamadım ben
Öncelikle hepinize teşekkür ederim bildirimler şimdi geldi Hocam Ben soğutucu Aldım Görseldeki Olan Soğutucuyu işlemci arıyorum oyun oynatsın Video editlememi sağlasın bide belki ilerde oyun yapmaya heveslenirsem sıkıntı çekmiyim istiyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

5700x aldın mı almadın mı anlamadım ama almadıysan alma 5 5600 al

kim diyor bu arada sıvı soğutucu kullanacaksın diye en üst seviye işlemci kullanmadıkça sıvı soğutma gereksiz kule tipi çok daha mantıklı
Hocam daha islemci almadım almayı planlıyorum bana Oyun Oynayabileceğim Video Editleyebileceğim Birde İlerde Nasip Olursa Oyun Yapmak için 1 işlemci lazım

5700x almana gerek yok güzelim watt değerleri daha stabil daha serin çalışır 5700 al aralarında fiyat farkı 2-2.5k falan x modeline ihtiyacın yok performanslar aynı. x modeli yüksek ghz boost edebilen kaliteli silikonlu 5700dür aslında. watt yükselir ve soğutması nispeten daha zor, 5700 stok soğutucu ile bile soğur.

Sessiz olsun diyorsan 1800-2000 rpm 4-6 bakırlı uygun tek fanlı bir hava soğutma al 5700x ile 5700 farkı yok silikon kalitesi falan takılma yüksek frekanslara çıkıp OC yapmayacaksın zaten.

https://www.akakce.com/islemci-sogutucu/en-ucuz-segotep-fz6-pro-siyah-argb-fiyati,909158697.html
6000 + 1500

7500 tl keyfine bak gitsin.

Bu arada 5600 falan asla renderda ya da unreal enginede falan 5700 e yaklaşamaz ddr4 te o yüzden işlemcini düşme. Daha iyileri vardır ama bu sana yeterli başlangıcta.
Hocam İşlemci Olarak AMD Ryzen 7 5700 ile 5700X arasındaki fark ne oluyor yani video editlerken oyun oynarken veya oyun yapmaya çalışırken problem yaratırmı soğutucum bu görseldeki yeni aldım

R5 5600 & R5 5600X > R7 5700 & R7 5700X :kizginpeepo:
Neden hocam Performans olarak R7 5700X daha iyi değilmi

Ekler

• 1000006318.webp
    1000006318.webp
    118.1 KB · Hit: 5
  • 1000006318.webp
    1000006318.webp
    118.1 KB · Hit: 5
Son düzenleme:
Soğutucu iyi, sıvı soğutma şart değil. 5700x ile 5700 arasında ciddi fark var. 5700x öneririm ben. 2. el de alabilirsin daha ucuza gelir. Para yetiyorsa 0 al.

5700'ün l3 bellek 16mb
5600 ve 5700x 32mb
fark var aynı işlemci değiller
güzelim ne ayrıca :D?
Hocam hangisini almalıyım peki

Soğutucu iyi, sıvı soğutma şart değil. 5700x ile 5700 arasında ciddi fark var. 5700x öneririm ben. 2. el de alabilirsin daha ucuza gelir. Para yetiyorsa 0 al.
Param yetiyor 8300 amazonda var ordan alıcam 0 bir şekilde 2.el güven olmuyor ya overclock yapılıyoe yada pinler yamuk geliyor

Öncelikle hepinize teşekkür ederim bildirimler şimdi geldi Hocam Ben soğutucu Aldım Görseldeki Olan Soğutucuyu işlemci arıyorum oyun oynatsın Video editlememi sağlasın bide belki ilerde oyun yapmaya heveslenirsem sıkıntı çekmiyim istiyorum

Hocam daha islemci almadım almayı planlıyorum bana Oyun Oynayabileceğim Video Editleyebileceğim Birde İlerde Nasip Olursa Oyun Yapmak için 1 işlemci lazım

Hocam İşlemci Olarak AMD Ryzen 7 5700 ile 5700X arasındaki fark ne oluyor yani video editlerken oyun oynarken veya oyun yapmaya çalışırken problem yaratırmı soğutucum bu görseldeki yeni aldım

5700 16mb önbellek 8 çekirdek 16 izlek
5600 32mb önbellek 6 çekirdek 12 izlek

5700 x ile 5700 farkı silikon kaliteli olanları 5700x olarak piyasaya sürüldü ve 32mb cache eklendi dost.

boost frekansları daha stabil 5700x in ama OC yapmayacaksan 5700 yeterli diye yazdım yine de seçim senin

Renderda editte shader complida vs 5600 - 5700 ün bariz gerisinde. Oyun performansı olarak önbellek önemli eğer önbellek te 32 olsun diyorsan 8k verip 5700x al geç ben bütçene katkım olsun diye açıklamalı yazdım.

5700 16mb önbellek 8 çekirdek 16 izlek
5600 32mb önbellek 6 çekirdek 12 izlek

5700 x ile 5700 farkı silikon kaliteli olanları 5700x olarak piyasaya sürüldü ve 32mb cache eklendi dost.

boost frekansları daha stabil 5700x in ama OC yapmayacaksan 5700 yeterli diye yazdım yine de seçim senin

Renderda editte shader complida vs 5600 - 5700 ün bariz gerisinde. Oyun performansı olarak önbellek önemli eğer önbellek te 32 olsun diyorsan 8k verip 5700x al geç ben bütçene katkım olsun diye açıklamalı yazdım.
Hocam fikriniz ve tavsiyeniz için teşekkürler Param yetiyor 0 bir R7 5700X'e o zaman onu alıyorum birçok kişide onu almamı önermiş zaten Sadece endişem kule tipim yeterli olabileceğimiydi onunda gayet yeterli olucağinı söylediler Çok teşekkür ederim Tavsiyeniz İçin

5700X İyi Hocam Ben 16Mb L3 Ön Belleği Var Sanıyordum .

İlk olarak 5700 tavsiye eden vatandaşı duymazdan gel, video edit için 8 çekirdek iyi olur ama oyun için önbellek şart. 5700x güzel işlemci, cuma indiriminde segotep çift kule soğutucular güzel indirime giriyor. Onlardan birini al

eski 5700x kullanıcısı olarak tavsiyem elinde 5700x varsa en az altı borulu güzel bir kule tipi al sessiz çalışsın istiyorsan, benim önerim arctic 36 duo hem sessiz hem soğutması iyi, alternarif thermalright bakabilirsin ama ben olsam arctic alırım.

Arkadaşlar DDR4 bir sistem kuruyorum İşlemci kaldı sadece kule tipi Soğutu aldım Kendime link Aşağida Fakat Heryerde sıvı soğutucu kullanıcaksın diyorlar napmalıyım maks 8500 TL param var Oda maksimum Varmı önerebileceğiniz İşlemci Oyun Oyniycam Video Editliycem İlerde Oyun yapmayı deniycem napabilirim
Sıvı soğutucu fetişistlerinin gazabından kaçınıp dilediğin gibi hava soğutucu kullanabilirsin. Yeryüzündeki tüm işlemcileri hava soğutucularla sorunsuzca kullanabilirsin. Attığın soğutucu spesifik olarak nasıldır bilmiyorum ama.

Konu soğutucudan işlemciye kaymış bile

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,227,789
Üyeler
199,438
Son üye
legendtr

Geri