Ah ah şu ampül başımızda olmasaydı (veya en azından milletin yurtdışı alışverişini keserek ekonomiye 0 katkı sağlayabileceğini anlasaydı) şöyle 3 sene öncesinde olsaydık ne ramler alırdınız yurtdışından ne ramler var ya seni çok iyi anlayabiliyorum
Arkadaşlar.. bu ülkede insanlar Amazon Amerikadan, Neweggden siparişler veriyordu bi tomar (pandemi öncesi hele tavandı). Bildiğiniz amerika birleşik devletlerinden türkiyede olmayan bilgisayar parçalarını alıyorduk. Okyanus ötesinden hoop geliyordu. Bunlardan biride bendim. Siparişi veriyosun iş bitti. Ürün ülkeye geliyor ülkede dhl, aramex bazen yurtiçi kargo kapına kadar getiriyordu. Ben amerikadan sipariş ettiğim ekran kartı tam 7 gün sonra bu ülkedeydi. Düşünebiliyor musun? Bak düşününce hakkaten duygulanıyorum bu hız, çabukluk ve güvenli alışverişi adam Amerika topraklarından sana sağlıyordu ulan. Ülkenin itibarına bakar mısın? Şimdi amerikadan bişey getirtmeyi bırak elin çini bile sana kapılarını kapattı ucuz çakma bolca kalitesiz abidik gubidik şeyleri üretip sana satan çinlilerden bile kalem ucu dahi alamıyosun.
türkiyede bi dönem ram cennetiydi ama asla yurtdışı skalası kadarda geniş olamamıştı.
Yurtdışı gümrük alışveriş sınırını 1500€ydu. Taam 1500€. Komple yurtdışından sipariş geçsen (2 haftada bir) komple yurtdışından dizerdin sistemi. Türkiyede olmayan kaliteli sağlam o kadar ram vardı ki keşke bende 2023de bi tane daha alıp atsaymışım kenara. Bunu daha sonra 1 Mayıs 2022’de 150€ ya çektiler “MALESEF!” İlk darbe burdan geldi 150€ ile bile bazı küçük bilgisayar parçalarını ve rami bile sipariş edebiliyordunuz. Daha sonra 30, 27 ve komple kalktı malesef. Bide üstüne ram krizi
@SalimBdk kardeş hakketen ağlayacak kadar düşüyor insan şunu düşününce. Benim Newegg ve Amazon Amerikadan yaptığım alışveriş verdiği haz resmen içimde yara halen. Ülkenin itibarı, alışveriş kalitesi, tlsinin gücü nerelerden nerelere geldi. Koca bir YAZIK